Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

trader Max pisze: na tym etapie jakim w tej chwili jest rynek posługiwanie się wykresem H1 to jest błądzenie po omacku to jest dobre na skalp a nie na określenie kierunku i zachowanie rynku średnim terminie . Musisz najpierw określić jaka to jest fala w ogólnym cyklu a jeżeli to zrobisz to dopiero zastanawiać się co do zasięgu tej fali
w/g Ciebie co to jest za fala ?
Max wrzuciłem wcześniej screeny z ogólną perspektywą tutaj http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 435#298435. Jak na razie nic nowego się nie pojawiło.

Co do aktualnej sytuacji, to niestety wciąż muszę czekać. System generuje mi obecnie sygnał tylko na krótką, ale wydaje mi się że jest jeszcze za wcześnie. SSI dzisiaj z godziny 12.00 pokazuje 73% shortów. Przy okazji wrzucam screen.
Po krótkiej korekcie pewnie poleci dalej w górę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trader Max »

andymen pisze:
trader Max pisze: na tym etapie jakim w tej chwili jest rynek posługiwanie się wykresem H1 to jest błądzenie po omacku to jest dobre na skalp a nie na określenie kierunku i zachowanie rynku średnim terminie . Musisz najpierw określić jaka to jest fala w ogólnym cyklu a jeżeli to zrobisz to dopiero zastanawiać się co do zasięgu tej fali
w/g Ciebie co to jest za fala ?
Max wrzuciłem wcześniej screeny z ogólną perspektywą tutaj http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 435#298435. Jak na razie nic nowego się nie pojawiło.

Co do aktualnej sytuacji, to niestety wciąż muszę czekać. System generuje mi obecnie sygnał tylko na krótką, ale wydaje mi się że jest jeszcze za wcześnie. SSI dzisiaj z godziny 12.00 pokazuje 73% shortów. Przy okazji wrzucam screen.
Po krótkiej korekcie pewnie poleci dalej w górę.
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

1. U mnie przemawia za wzrostem :idea: -> po małej korekcie w przedziale 1,44 - 1,4360 (1,4355 - 50)

2. Jak coś poprawcie mnie. :)

3. Jakieś inne propozycje ? :arrow:

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Ja to widze bardziej tak...

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

eur/usd

Witam w niedzielę wysłałem rys H12 z domniemanym targetem 4240
przy obecnej sytuacji na rynku można bardziej dokładniej wytyczyć target w okolicach 4300/4270
nie wiem czy to 100 % wypali ale warto obserwować po tej formacji harmonicznej XABCD upatrywałbym nowy szczyt w okolicach 4570 to jest AT

jeszcze deko może iść do góry do 78,6 % zniesienia fali AB
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 2

Long 1,4455
SL 1,4428
TARGET 1,4560

ZYSK:
I połowa 56 pipsów
II połowa 46 pipsów

Teraz już powoli mogę przygotowywać się do shorta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 3

Short 1,4490
SL 1,4522
TARGET 1,4380

ZYSK:
I połowa 6 pipsów
II połowa 0 pipsów

Być może jest to przedwczesny short, ale przy tak dynamicznej fali szkoda byłoby nie wskoczyć :wink:
Faktycznie przedwczesny :lol:
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, 18:57 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

andymen pisze:WEJŚCIE NR 3

Short 1,4490
SL 1,4522
TARGET 1,4380

Być może jest to przedwczesny short, ale przy tak dynamicznej fali szkoda byłoby nie wskoczyć :wink:
a ja dalej TP 4290 z dobraną S

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

trader Max pisze:
a ja dalej TP 4290 z dobraną S
Max u mnie Target nie oznacza TP. To jest opisane w zasadach zamykania pozycji gdzieś na początku wątku. Czasami (niestety nie w tym dzienniku) dzieje się tak, że po osiągnięciu targetu udaje się zarobić dodatkowe kilkadziesiąt, czy nawet kilkaset pipsów. Przy czym po osiągnięciu targetu otwieram kolejne pozycje piramidując.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

eur/usd

to było to zguba wielu inwestorów

ODPOWIEDZ