Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz tak, kiedyś się przekonałem na własnej skórze. Oj byłbym w plecy wtedy :)
Bukmacher to swój człowiek w przeciwieństwie do zabłockich i innych :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Mówię o ogóle, nie pojedynczych instytucjach.
Nikt nie ogranicza Ci lewaru przed publikacją newsów, to chyba oczywiste - dlatego trader sam sobie decyduje jaką transakcję zawrze i w jakim stopniu wykorzysta dźwignię.
Ochrona polega na istnieniu takiego mechanizmu jak MC i Stop-out level. No ale cudów nie ma, trader swoje w głowie też musi mieć.
Dzięki raposo.
raposo pisze:No ale cudów nie ma, trader swoje w głowie też musi mieć.
To jest jasne.
Prosiłbym Ciebie abyś definitywnie odpowiedział czy jeżeli jest chrona przed powstaniem debetu na rachunku to mamy pewnoć że tak jest ,czy są ukryte jakieś kruczki?.

Pozdrawiam.;
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Oczywiście nie jestem pewien jak to wygląda z lukami weekendowymi.
Nie odważyłem się spróbować. Zresztą nigdy nie zostawiam pozycji na weekend.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Bukmacher to swój człowiek w przeciwieństwie do zabłockich i innych Smile
daromanchester temat robi się trudny więc prosiłbym o ścisłe odpowiedzi.
Oznacza to gwarantowanie S/L nawet w przypadku luki w każdej sytuacji?.
Cytuję jeszcze raz

////Oznacza to, że należy określić poziom, na którym chcesz, aby zakład był zamknięty, należy przesunąć rynek przeciwko tobie. Następnie zagwarantować swoją pozycja zostanie zamknięta na tym poziomie, nawet w przypadku zmiany ceny nagle. ////

Oznacza to gwarantowanie S/L nawet w przypadku luki w każdej sytuacji?///

Aby nie uciekło to na odpowiedż raposo też czekam.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

zz pisze:
daromanchester pisze:Bukmacher to swój człowiek w przeciwieństwie do zabłockich i innych Smile
daromanchester temat robi się trudny.......
Cytuję jeszcze raz

////Oznacza to, że należy określić poziom, na którym chcesz, aby zakład był zamknięty, należy przesunąć rynek przeciwko tobie. Następnie zagwarantować swoją pozycja zostanie zamknięta na tym poziomie, nawet w przypadku zmiany ceny nagle. ////

.
Czy można przez to rozumieć, że podczas małej płynności zamiast SL lepiej jest złożyć zlecenie oczekujące przeciwne do trade'u , no i wtedy mamy tego gościa który jest drugą stroną transakcji-samego siebie? Dobrze kombinuję??

zz
Maniak
Maniak

T-REX pisze:Czy można przez to rozumieć, że podczas małej płynności zamiast SL lepiej jest złożyć zlecenie oczekujące przeciwne do trade'u , no i wtedy mamy tego gościa który jest drugą stroną transakcji-samego siebie? Dobrze kombinuję??

Nie nie,wiesz chodzi o to że są brokerzy ECN którzy gwarantują że // lub ubezpieczają// że nie wystąpi debet,a jeżeli wystąpi to go sami pokrywają i wtedy można grać z wykorzystaniem MC zamiast S/L bez ryzyka,dodatkowo brokerzy spred braiting gwarantują wykonanie S/L nawet jak jest luka.
To są sytuacje sporadyczne,niemniej uważam że jest to ważna sprawa.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Tak prawda zz. Są tacy brokerzy. Kiedyś pytałem się o to kilku i w większości jeśli będzie debet na rachunku to ubezpieczyciel pokryje jego wysokość brokerowi, ale potem broker już nie traktuje cię jako klienta i jeśli nie pokryjesz debetu to więcej u niego nie pograsz.
Natomiast u XTB i polskich brokerów to od razu ci walą odsetki za należność wobec nich i masz dług.

zz
Maniak
Maniak

Dzięki Szwajcar,lecz robi się małe nieporozumienie.Dostałeś pochwałę za poprzedni post.

Tak prawda zz. Są tacy brokerzy. Kiedyś pytałem się o to kilku i w większości jeśli będzie debet na rachunku to ubezpieczyciel pokryje jego wysokość brokerowi, ale potem broker już nie traktuje cię jako klienta i jeśli nie pokryjesz debetu to więcej u niego nie pograsz.
Mnie chodziło o takich brokerów ECN którzy maj wykupine to ubezpieczenie i w przypadku powstania debetu nie mają ŻADNYCH pretensji do klienta.Klient bez żadnych konsekwencji może grać dalej.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

No ogólnie to po takiej akcji broker zaczyna krzywo na ciebie patrzeć.
A co do ubezpieczenia to oni ponoszą przy tym dodatkowe koszty i samo ubezpieczenie odnosi się do brokera i sytuacji nadzwyczajnych a nie standardowo do kont klientów.
Może jakiś broker to gwarantuje w pełni, ale trader-spekulant potrafi wykorzystać każdą lukę i na większych pieniądzach to nie przejdzie.
Z tego co wiem to FxPro zrównuje debet do 0 bez żadnych konsekwencji dla klienta. FxSalt tak jak pisałem poprzednio zaczyna krzywo patrzeć na klienta. Większość brokerów Market Maker standardowo debet uważa jako dług a nie problem obu stron. Z ECNów to nie miałem sytuacji konta na debecie, więc dokładnie nie napiszę. Trzeba by tego doświadczyć, bo samo zapewnienie też czasem nie wystarcza.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Jak Wy gracie? Ile ryzykujecie w transakcji, że aż dochodzi do zerowania lub debetu?
Owszem błąd, np w ilości lotów to rozumiem, ale świadomie??
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

ODPOWIEDZ