Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Janek Trader pisze:Jak Wy gracie? Ile ryzykujecie w transakcji, że aż dochodzi do zerowania lub debetu?
Owszem błąd, np w ilości lotów to rozumiem, ale świadomie??
Przed wpłaceniem większego depozytu po prostu sprawdza się brokera ze wszystkich stron. A jako, że brokerzy oferują czasem ekstremalny lewar 500 to lepiej przetestować co będzie w takich sytuacjach.
A debet zrobić jest bardzo łatwo. Po prostu otworzyć zbyt dużą pozycję na parze z bardzo dużym spreadem.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 17:14 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Janek Trader pisze:Jak Wy gracie? Ile ryzykujecie w transakcji, że aż dochodzi do zerowania lub debetu?
Mówimy o sporadycznych sytuacjach że jedna taka nienormalna sytuacja zniweczy wiele lat Twojej pracy.
Janek Trader pisze:Ile ryzykujecie w transakcji,
To nie ma nic do rzeczy.Możesz minimalnie ryzykować,tak jak kolega tylko 9 pipsów S/L lecz jak uderzy luką przeciw trendowi o 40-400 pipsów to możesz być ugotowany na całe życie.O tym jest ta pisanina.

Ps. raposo odpowiedz nam czy ECN FX Pro Pro mając chrone przed powstaniem debetu na rachunku to mamy pewnoć że tak jest ,czy są ukryte jakieś kruczki?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

zz pisze:Mówimy o sporadycznych sytuacjach że jedna taka nienormalna sytuacja zniweczy wiele lat Twojej pracy.
żartujesz prawda?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ciekawy cicho, on ma 20 lat stażu. Nie kłuć się.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ciekawy pisze:
zz pisze:Mówimy o sporadycznych sytuacjach że jedna taka nienormalna sytuacja zniweczy wiele lat Twojej pracy.
żartujesz prawda?
Na FX może to nie jest tak groźne, ale w przypadku CFD na akcje to ryzyko może być potężne jeśli spółka okaże się nagle bankrutem a mamy zlewarowane pozycje długie.
Jednak na FX także można stracić wszystko w takiej akcji. W sytuacji, kiedy bezgranicznie ufamy SL i handlujemy w taki sposób, że przy większym depozycie zwiększamy proporcjonalnie pozycję to taki przeskok SL może wyrządzić sporo szkód.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Tak, tylko nikt rozsądny nie gra za 100% konta przy depozycie typu 50k pln w górę. A jeżeli już ryzykuje cały margin na 1 trejd to nie może mieć później pretensji...

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Szwajcar pisze:Na FX może to nie jest tak groźne, ale w przypadku CFD na akcje to ryzyko może być potężne jeśli spółka okaże się nagle bankrutem a mamy zlewarowane pozycje długie.
Też doszedłem do tego samego wniosku, bankrutem to może nie , ale .... nie na darmo XTB tak zachwala swoje CFD - DMA na akcje.
:wink:

Dodano po 11 minutach:
Ale to nie GPW !
Tu się powinno rozkładać ryzyko na a) kilku brokerów, b) mały % ryzyka na transakcję , c) z połowę kasy trzymać w banku(na bez ryzykownym zarobku)
Żaden szanując się trader nie powinien pozwolić sobie na coś takiego, jedynie w przypadku błędu w zleceniu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

zz
Maniak
Maniak

Ciekawy pisze:zz napisał:
Mówimy o sporadycznych sytuacjach że jedna taka nienormalna sytuacja zniweczy wiele lat Twojej pracy.

żartujesz prawda?
Dziwne.....,kiedyś chłopaki z WGI ,jakieś sześć lat temu mnie o to samo zapytali..... :P
Różnica jest taka że oni już dawno zbankrutowali jakieś 3-4 lata temu.
Ja jakoś istnieje i mam się dobrze...

Pozdrawiam.

Ps. jeżeli kogoś męczy moja pisanina to po co to czyta?.
Tracisz tylko Ty i ja czas.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Janek Trader pisze:Ale to nie GPW !
A co na GPW to taka normalna sytuacja? przecież jest coś takiego jak dywersyfikacja portfela...

zz
Maniak
Maniak

Janek Trader pisze:Ale to nie GPW !
Tu się powinno rozkładać ryzyko na a) kilku brokerów, b) mały % ryzyka na transakcję , c) z połowę kasy trzymać w banku(na bez ryzykownym zarobku)
Żaden szanując się trader nie powinien pozwolić sobie na coś takiego, jedynie w przypadku błędu w zleceniu
Dalej się nie rozumiemy.
Nie chodzi o dywersyfikacje tylko chodzi o utrzymanie wieloletnich zysków,które jednym takim uderzeniem może zniwelować wiele lat pracy.
Zresztą w czym problem?.Prosiłem o gotowe rozwiązania i trzymajmy się tematu.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ