Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Darkst pisze:zz napisał:

Zdziwiło mnie to że na pokrewnych najpłynniejszych walutach zaczynał się trend i niespodziewana taka jazda przeciw. tredowi,z tym się nie spotkałem.

@ zz

Gdybyś był tak miły i mi powiedział na jakim TF były przesłanki na S na parze GBPUSD ? Biorąc pod uwagę piątkowy popyt...
Jeżeli chodzi o popyt niestety nie miałem wgładu.
Co do pozostałego pytania zarówno wskażniki dzienne,4 godzinne,godzinne, itp.,a skończywszy na 5 minutowych. dawały ewidentne sygnały.

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:
Ciekawy pisze:ps. może się myle i są inne wyjścia ja np. nie grać Wink
Widzę że kolega dużo wnosi do tematu.Jako trzecie rozwiązanie można przyjąć sugestię kolegi aby nie grać.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Ciekawy »

zz no już nie mów, że to złe rozwiązanie... ;)

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: HunterPL »

:shock:
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

zz pisze:1-stosować MC jako SL,
A co to niby ma dać? Chyba tylko opóźnienia wynikające z braku środków po zaliczeniu SL, bo trzeba znów zasilić konto. Przecież może powstać debet na rachunku, który w większości przypadków będzie trzeba spłacić.

Co do gwarantowania SL. Interesowałem się kiedyś tematem.
Jak ktoś zobaczy takie cudo to radzę dokładnie przeanalizować regulamin brokera i dopytać go DOKŁADNIE podając scenariusze jak to wygląda. Okazuje się, że jest gwarancja wykonania SL* ale niekoniecznie po wskazanej cenie i niekoniecznie zawsze ;)

"*nie gwarantujemy realizacji zlecenia stop loss po wskazanej cenie w przypadku luki weekendowej lub po publikacji istotnych danych makroekonomicznych"
:D

Dla mnie temat został wyczerpany.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

raposo pisze:zz napisał:
1-stosować MC jako SL,

A co to niby ma dać? Chyba tylko opóźnienia wynikające z braku środków po zaliczeniu SL, bo trzeba znów zasilić konto. Przecież może powstać debet na rachunku, który w większości przypadków będzie trzeba spłacić.

Co do gwarantowania SL. Interesowałem się kiedyś tematem.
Jak ktoś zobaczy takie cudo to radzę dokładnie przeanalizować regulamin brokera i dopytać go DOKŁADNIE podając scenariusze jak to wygląda. Okazuje się, że jest gwarancja wykonania SL* ale niekoniecznie po wskazanej cenie i niekoniecznie zawsze Wink

"*nie gwarantujemy realizacji zlecenia stop loss po wskazanej cenie w przypadku luki weekendowej lub po publikacji istotnych danych makroekonomicznych"
Very Happy

Dzięki raposo,pochwała poszła.

raposo pisze:A co to niby ma dać? Chyba tylko opóźnienia wynikające z braku środków po zaliczeniu SL, bo trzeba znów zasilić konto. Przecież może powstać debet na rachunku, który w większości przypadków będzie trzeba spłacić.

Trzeba szukać np. brokera ECN który ma ochronę przed powstaniem debetu na rachunku;

Pozdrawiam.

Dla mnie temat został wyczerpany.

Dla mnie nie.Będę wdzięczny za każde merytoryczne rozwiązania.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na danych jest "samowolka" jednak jeśli chodzi o luki weekendowe to większość brokerów zmniejsza dostępną dźwignię przed zamknięciem rynku w piątek, co uniemożliwia traderowi otwarcie "zbyt dużej" pozycji wystawiającej go na ryzyko powstania debetu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: daromanchester »

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

raposo pisze:Na danych jest "samowolka"
raposo tego nie zrozumiałem.
Jeżeli broker ECN gwarantuje ochronę przed powstaniem debetu na rachunku to tylko w luki wekendowe ,czy dotyczy to całego okresu ?.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zz pisze:Jeżeli broker ECN gwarantuje ochronę przed powstaniem debetu na rachunku to tylko w luki wekendowe ,czy dotyczy to całego okresu ?.
Mówię o ogóle, nie pojedynczych instytucjach.
Nikt nie ogranicza Ci lewaru przed publikacją newsów, to chyba oczywiste - dlatego trader sam sobie decyduje jaką transakcję zawrze i w jakim stopniu wykorzysta dźwignię.
Ochrona polega na istnieniu takiego mechanizmu jak MC i Stop-out level. No ale cudów nie ma, trader swoje w głowie też musi mieć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

daromanchester cytuję////

////Oznacza to, że należy określić poziom, na którym chcesz, aby zakład był zamknięty, należy przesunąć rynek przeciwko tobie. Następnie zagwarantować swoją pozycja zostanie zamknięta na tym poziomie, nawet w przypadku zmiany ceny nagle. ////

Oznacza to gwarantowanie S/L nawet w przypadku luki w każdej sytuacji?.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ