Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Mały hedge bez zamykania pozycji jest ustawiony na poziomie BUY 1,4010 z SL 1,3990 i TP 1,4050 0,2lot.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

no i teraz siedze w BUY na EU 1,4173 z SL40pkt i TP 1,4560 gdzie mam oczekujący sell. Niestety ostatni EU zdażyłem 30pkt uratować tylko troszke mnie zaskoczyło, akurat jak z roboty jechałem :). Coś nigdy tej aplikacji do telefonu nie instalowałem, czasem myśle że szkoda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Przegapiłem start FOREXBALL Round 1 :( cholercia, wczoraj sie zapisałem, tylko 4tyś w locie :/ obciążyłem zleceniami konkretnie ale juz nie nawalacze, koniec jutro :( a szkoda. A na realnym trzymam buy na EU i dowaliłem jeszcze buy na EJ do góry kołyski.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Moja skromna propozycja.
A niedługo wrzuce na myfxbook moje konto takie hm ostrożniej prowadzone, na próbe. Po co, nie po to by się chwalić że przegrywam/wygrywam ale dla motywacji, że ktoś patrzy jakie głupstwa strzelam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Ma ktoś jakiś pomysł na EUR/PLN? ja obstawiam spadki od teraz.
w USDCAD i EJ sobie siedze happy narazie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

A jednak, zerknąlem na inne TF na parkach i zmieniam kierunek, EJ sellik i oczekujący buy przy dnie tego strzału w góre. USD CAD buy i TP 0,9800 z 50sl . Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

I znowu zmiana kierunku, Sellik USDCAD 30pkt scalpniętych, Buy na EJ i NZDUSD, z czego 0,4 na NZDUSD z sl 20pkt poziom 0,7658 i TP 0.8100. Oczekujące TP i buy na USDCAD poziom 0,9060.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Tekron wchodzisz na weekly aby zgarnąć 30 pipsów?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Wchodzę na dużych TF częst licząc na większy ruch, ale jak widzę mocne opory/wsparcia które trzymają na H1 czy H4 to czesto zamykam z tym co mam i nie ryzykuje. To co na bieżąco daje wzgląd na to co kształtuje się w dłuższym terminie. Szukam ogólnego kierunku, a wejścia z mniejszych TF biore, najmniejszy i nie często 30M, zwykle H1 i H4. Teraz najbardziej jestem za buy na NZDUSD, chciałbym zgarnąć do 0,8100 ale SL od wejścia mam niecałe 20pkt, 0,4 lot i mały sell na USD/CAD obecnie 10pkt na wtopie 20 pkt do SL TP 0,9080. Tak jak mówię często zmieniam kierunek i zwykle jak coś tu wklejam to tak czysto poglądowo, a może akurat ktoś coś zauważy czego ja nie widzę i napisze. Obecnie mnie interesuje prawdopodobny scenariusz EURPLN, bo za 2-3 miechy mam płacić w EUR za sprzęt do pracy grube sumki. I zastanawiam się czy się już wyposażyć w nie czy poczekać aż będzie tańsze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Co do scalpu na USDCAD jeszcze, zmieniłem kierunek na buy ale średnio wiedziałem gdzie TP określić, za to byłem bardzo przekonany co do NZDUSD jak przepatrzyłem inne pary. Więc po kupnie NZDUSD umocnienia wielkie dolca wydały mi się bez sensu, index eur niby ma opór ale średnio mi się to miejsce podoba na opór. Więc sprzedałem USDCAD spowrotem ze średnim przekonaniem co do miejsca, dlatego 0,1lot tylko.
Obrazek

ODPOWIEDZ