Tańczący z pipsami
Co jest optymistyczne, zniesienie 38.2 ostatniego ruchu na USDCAD bardzo słabo odbiło cenę po czym zatrzymało się ponownie na tym poziomie, co raczej wróży prześlizgnięciu się niżej ceny. NZDUSD, EURUSD widzę że znalazły sobie mocne suppki i dają już w górę, jeszcze tylko te dane i świrowanie ceny podczas.
od EUR się trzymam z daleka, a Dolar idzie w kosz dla mnie czyli w dół
. Zamknąłem caly zysk z NZD USD i zakupiłem SELL za całość na USDCAD. Bo podoba mi się jak wygląda wykres, jestem nadal przekonany co do tego pina. A jeśli chodzi o info z rynku, to po prostu Canada radzi sobie sama dobrze z energią przykładowo, tak samo z gazem itp. Mają bardzo mocną gospodarke, a w stanach ciągle kombinacje, idioci na stołkach itd itd. Jak dla mnie Canada wyżyłuje sobie dobrą pozycje w walutach, widze żę CAD JPY gniecie w górę też ostro. Pozdrawiam
0,9070 to mój TP i BUY oczekujący z 50pkt SL pozdrawiam

Wczorajszy poziom na USDCAD wytrzymał idealnie z moimi oczekiwaniami, cena wróciła przy danych do niego robiąc szpile po czym znów obrała kierunek w dół i obecnie stoi 70pkt niżej.

Sugeruje się dzisiaj indexem USD. Środek kanału będzie wypadał mniej więcej przy poziomie 74.20, dla mnie to cel minimalny przy obecnej kondycji USA. Cena zatrzymała się przy 23.6% fibo ogólnego ruchu ale jest już po przebiciu linii trendu MONTHLY UP, bezowocne dwie próby powrotu ponad jego linię zakończone były pinbarem.
Biorąc pod uwagę dużą samowystarczalność Kanady, ich energii, gazu itd itp, oraz ogólnie dobry stan gospodarki, nadal trzymam się scenariusza spadkowego na USDCAD.
Dzisiejsze dane powinny rozstrzygnąć czy USD da za wygraną w tej walce. Jeśli tak spodziewam się ruchu do 0,9050-70, z max SL 0,9000 jak dla mnie. Tam spróbuje zająć pozycje.

Sugeruje się dzisiaj indexem USD. Środek kanału będzie wypadał mniej więcej przy poziomie 74.20, dla mnie to cel minimalny przy obecnej kondycji USA. Cena zatrzymała się przy 23.6% fibo ogólnego ruchu ale jest już po przebiciu linii trendu MONTHLY UP, bezowocne dwie próby powrotu ponad jego linię zakończone były pinbarem.
Biorąc pod uwagę dużą samowystarczalność Kanady, ich energii, gazu itd itp, oraz ogólnie dobry stan gospodarki, nadal trzymam się scenariusza spadkowego na USDCAD.
Dzisiejsze dane powinny rozstrzygnąć czy USD da za wygraną w tej walce. Jeśli tak spodziewam się ruchu do 0,9050-70, z max SL 0,9000 jak dla mnie. Tam spróbuje zająć pozycje.
i jeszcze taka drobna rada jeśli ktoś ze mną siedzi w tym trejdzie:
Gdy cena dotrze do mojego oczekującego buy to index dolca wygląda bardzo niedźwiedziowato, więc liczę na 100-200pkt pewnego zysku z odbicia, możliwe że otworze kilka pozycji z czego 70-80% zamkne po 100-200pkt a część tylko zostawie jako taki bezpieczny trejd z BE. O ile się wszystko ładnie sprawdzi.

miejsce buy daje możliwość TRENDU UP którego wypełnienie da ładne wejście na formacje harmoniczną. Pokaże o co chodzi, gdy już się wyjaśni sytuacja teraźniejsza.
Pozdrawiam
Gdy cena dotrze do mojego oczekującego buy to index dolca wygląda bardzo niedźwiedziowato, więc liczę na 100-200pkt pewnego zysku z odbicia, możliwe że otworze kilka pozycji z czego 70-80% zamkne po 100-200pkt a część tylko zostawie jako taki bezpieczny trejd z BE. O ile się wszystko ładnie sprawdzi.

miejsce buy daje możliwość TRENDU UP którego wypełnienie da ładne wejście na formacje harmoniczną. Pokaże o co chodzi, gdy już się wyjaśni sytuacja teraźniejsza.
Pozdrawiam
chwilowa przerwa, AM milutko przeskoczyli SL, Margin Call i zamknęli mi konto na około-200zł. Sprawa zgłoszona, mam nie przesyłać środków, reklamacja ma zostać uwzględniona. Ciekawa sprawa w daily confirmation małymi literkami pisze że w razie niezgodności należy odesłać że się statement nie zgadza, próbowałem i MAIL DELIVERY ERROR. Chyba przerzucę jednak konta micro do jakiegoś ECN. Bo gra mi to na nerwach. Żeby było fajnie 2 konta miały otwarte te same transakcje, ale MC zadziałał tylko na tym z małym balance, a tam gdzie było sporo wszystko zjedzone z nawiązką więc no comment.
U AM same microsy, główne z sentymentu dalej na forex.com, i siedzi tam dalej otwarte USDCAD sell. Ale tam wszystko na dłuższe terminy, a tutaj microsami się bawię. Ale no heh tamten tydzień fajnie 3000zł na+ to przeniosłem po tysiaku na każde, i kupa jak tylko zaczyna się zarabiać to kombinują, SL niedokładne, MC działa że pożal się.. czekam aż wrócą środki i jak skubne coś więcej to zmieniam na EXNESS chyba że ktoś zna jakieś micro ECN ciekawe, takie do zabawy.
5dni roboczych dział techniczny będzie główkował. Dlaczego gdy balance jest mały to MC działa, a jak się uzbiera więcej kasy to UPS nie działa SL, nie działa MC.
P.S.
Co do konta PRO to najpierw zawsze gram dłuższy czas na micro, mini itd żeby zobaczyć jak brokerowi idzie. Więc raczej spasuje wpłaty większe i grę tutaj, bo to nie pierwszy raz gdy kombinują. Zobaczymy jeszcze co mi techniczni napiszą.
P.S.
Co do konta PRO to najpierw zawsze gram dłuższy czas na micro, mini itd żeby zobaczyć jak brokerowi idzie. Więc raczej spasuje wpłaty większe i grę tutaj, bo to nie pierwszy raz gdy kombinują. Zobaczymy jeszcze co mi techniczni napiszą.