Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Mój spacial inteligence ogranicza się do świeczek H4 i D1 :D

A te wskaźniki to podaj maila to ci wyślę.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

emulin zaraz , zaraz , ale nie może być tak jak jest to na drugim screenie , który przedstawiłeś ,że te większe świeczki zbudowałeś najpierw o ile dobrze policzyłem z 13 mniejszych świeczek , potem już z 9 , następnie z 6 i na końcu z 5 .
Nigdy czegoś takiego nie widziałem , zawsze trzeba łączyć tę samą liczbę świeczek w każdą kolejną .

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

macche pisze:emulin zaraz , zaraz , ale nie może być tak jak jest to na drugim screenie , który przedstawiłeś ,że te większe świeczki zbudowałeś najpierw o ile dobrze policzyłem z 13 mniejszych świeczek , potem już z 9 , następnie z 6 i na końcu z 5 .
Nigdy czegoś takiego nie widziałem , zawsze trzeba łączyć tę samą liczbę świeczek w każdą kolejną .
dlaczego nie można?
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Można czy nie można. Kto to wie. Nie znam nikogo kto by w taki sposób łączył świece, ani nie wiem jaki to miałoby sens. Jak dla mnie świece działają takimi jakimi są. Więc wg mnie to tylko komplikowanie czegoś co z założenia miało być proste i funkcjonalne. Rozumiem kombinowanie na H1 w celu otrzymania różnych wersji świec z H4, ale takie coś czemu ma służyć to nie wiem. Im wyższy interwał tym większa wymowa świec. Dlatego D1 szczerze polecam ;)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

saku82pl pisze:Można czy nie można. Kto to wie. Nie znam nikogo kto by w taki sposób łączył świece, ani nie wiem jaki to miałoby sens. Jak dla mnie świece działają takimi jakimi są. Więc wg mnie to tylko komplikowanie czegoś co z założenia miało być proste i funkcjonalne. Rozumiem kombinowanie na H1 w celu otrzymania różnych wersji świec z H4, ale takie coś czemu ma służyć to nie wiem. Im wyższy interwał tym większa wymowa świec. Dlatego D1 szczerze polecam ;)
wiadomo ze to kombinowanie, ale nie chciałem pokazać w jaki sposób można grać tylko w jaki sposób tworzą się świeczki :wink:
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Witam wszystkich zerolineowcow. Chcialem podziekowac shadiemu za wklad w ten top. Zaczalem jakis czas temu grac tym sys. Mam pytanie, czy ktos widzi jeszcze shorta na edku i powinnismy poleciec mniej wiecej do polowy tej zielonej momo, a tam odbic sie w longa ?

Dodano po 3 godzinach 11 minutach:

Nikt juz nie gra ? Wpadl mi tp +40 pipsow na edku :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

rybako pisze:Nikt juz nie gra ?
Gra, gra. Tylko, że nie patrzę na same ZL. Musi być to ZL w odpowiednim miejscu w odpowiednim kierunku i w ogóle kilka powodów musi być by wejść w rynek.

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

A teraz long edek ? i kabelek ? grasz ?
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

rybako czasem lepiej się innymi nie sugerować bo można ominąć swoją dobrą analizę a zagrać nieprzemyślane cudze wejście. To tak odnośnie Twojego ostatniego posta.

I kolejny komentarz do ostatniego posta, pomyśl jak wyglądałby ten wątek gdyby wszyscy pisali tutaj takie posty ? z niespełna 100 stron zrobiłoby się 200 z czego te dodatkowe 100 byłyby bezwartościowe, od pytań odnośnie wejść jest inny dział i przystosowany do tego temat w "czasówkach".

Co do samego momo to miło wspominam okres gry tym systemem ale tak jak pisze Fesiek nie samym momo człowiek żyje.

Pozdrawiam :wink:
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

riddle

wiem ;) sorrki za taki wpis ale zlapalo mnie podniecenie, ze w koncu zrozumialem idee tego systemu i dzisiaj +200 pipek na tym sys zgarniete na edku ujku i kabelku. Takze stad moj wpis :)

Jesli moge spytac, czemu juz nie grasz tym systemem ?
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

ODPOWIEDZ