Myślisz że dziś walną lampę UP?<kerimb> pisze:Coś mi mówi 17:30 ...
EDIT:
Technicznie jest jeszcze miejsce na wzrost ok 350 pipsów (absolutny max. 1.4380 licząc od tej chwili (1.4030)
Ja bym tutaj polemizował ... A wiesz dlaczego? Część w tym co napisałeś jest prawdą ale tylko część ... Pozwól, że wrzucę swoje trzy grosze do tego wątku ... Owszem, nie jesteśmy w stanie przewidzieć huraganów, trzęsień ziemi itd itd ale ...???Mavratus pisze:Z tego wynika że inwestycje długo terminowe które tutaj się omawia nie mają większego sensu - nie przewidzisz trzensień ziemi/huraganów etc...
W tamtym momencie nie wiadomo dalej co? Myślałem, że to będzie wybuch w elektrowni i nocny zjazd na maksa ... Historia by się powtórzyła ponieważ zawsze zjazdy zaczynają się od Azji ... Pamiętam jak dzisiaj swoją jedną z lekcji kiedy zaczęły się sypać "internety" na całym Swiecie a na GPW nie szło złożyć zlecenia aby sprzedać papiery ... A więc Azja ... Były i są nadal dwie ewentualności ... Albo zwrot albo lecimy do żółtej krechy ... Okazało się, że podchodzą do góry jeszcze deko ... To nie było jednak to ... Szukamy zatem dalej ... A więc? A więc mamy teraz ingerencję w Libii i prawdopodobnie początek kolejnej wojny służącej temu aby Jankesi, Francuzi i Brytyjczycy zaczęli wyłazić z kryzysu ... Wojna jest najlepszą metodą ponieważ napędza gospodarkę ... A wracając do naszego wykresu ceny mamy być może to WYDARZENIE o charakterze globalnym, które zmieni kierunek na wykresie EURUSD ... Miejsce jak pisałem jest charakterystyczne ... Należało sprawdzać czy będzie się coś ważnego działo na Swiecie ... Zaczęło się dziać ...<kerimb> pisze:jeśli będą chcieli przekręcić kierunek, to coś MOCNEGO MUSI SIĘ STAC!
A jak się temu trochę bliżej przyjrzeć, to możemy popaść deko w osłupienie i przerażenie ... Dlaczego? Otóż dlatego, że jeśli dadzą po raz kolejny dowód i potwierdzenie moich słów, to można postawić śmiało siwierdzenie, że ...<kerimb> pisze:Czyżby czas zakładać S-ki?
Wojna w Libii?
Zawsze musi być coś na odwrócenie kierunku ... Im mocniejsze, tym zmiana w dłuższym terminie ... Kiedy zaatakują i czy to spowoduje ofwrócenie kierunku? ... Po co pcha się tam Francja? Jeśli byli by tylko Jankesi i Pejsaci, to sprawa była by jasna ale tutaj doszło ONZ i te nieszczęsne żabojady, winopijcy ... Hmmmm ...
Pokiereszują nam Eurasa?