7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:Coś mi mówi 17:30 ...
Myślisz że dziś walną lampę UP?

EDIT:
Technicznie jest jeszcze miejsce na wzrost ok 350 pipsów (absolutny max. 1.4380 licząc od tej chwili (1.4030)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Potrzebuję pilnie wskaźnik zegara analogowego na MT4 ... Taki aby się dało wielkość średnicy tarczy regulować. Może ktoś podrzucić jak ma? Dzięki!

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Myślisz że dziś walną lampę UP?

EDIT:
Technicznie jest jeszcze miejsce na wzrost ok 350 pipsów (absolutny max. 1.4380 licząc od tej chwili (1.4030)
Boli deko to, że USDCHF stoi jak wryte ... Zrobili chorągiewkę i stanęli jak pajace ... :mrgreen:

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:Boli deko to, że USDCHF stoi jak wryte ... Zrobili chorągiewkę i stanęli jak pajace ...
A ja już wyleciałem na -0.1 pipsa :). Niestety...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:L na EURUSD ... 1.4010 (SL 1.3975) ...
<kerimb> pisze:SL 1.3995 ...
Czyli klasyka ... Podciągnąłem stopa i niestety nocką załapało i ciuuuuuu w dobrą stronkę ... Oryginalny by wytrzymał ... Ehhhh ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Czyżby czas zakładać S-ki?

Wojna w Libii?

Zawsze musi być coś na odwrócenie kierunku ... Im mocniejsze, tym zmiana w dłuższym terminie ... Kiedy zaatakują i czy to spowoduje ofwrócenie kierunku? ... Po co pcha się tam Francja? Jeśli byli by tylko Jankesi i Pejsaci, to sprawa była by jasna ale tutaj doszło ONZ i te nieszczęsne żabojady, winopijcy ... Hmmmm ...

Pokiereszują nam Eurasa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Zeźliłem się :evil:

Sredni termin jedzie dalej a DT do dupy ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Z tego względu, że poniższy wywód łączy się de facto z moim dziennikiem również, pozwoliłem sobie zamieścić kontynuację do tego http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 392#291392 postu tutaj ...
Mavratus pisze:Z tego wynika że inwestycje długo terminowe które tutaj się omawia nie mają większego sensu - nie przewidzisz trzensień ziemi/huraganów etc...
Ja bym tutaj polemizował ... A wiesz dlaczego? Część w tym co napisałeś jest prawdą ale tylko część ... Pozwól, że wrzucę swoje trzy grosze do tego wątku ... Owszem, nie jesteśmy w stanie przewidzieć huraganów, trzęsień ziemi itd itd ale ...???

... ale jesteśmy w stanie stwierdzić, że w pewnych, charakterytycznych miejscach wykresu cena powinna zachować się tak a nie inaczej ze względu na możliwość wystąpienia jakiegoś ważnego wydarzenia ... Idąc dalej jeśli mamy do czynienia z wydarzeniem o zasięgu lokalnym (np. USA, czy UE), to wtedy zmiany zachodzą w niższym terminie natomiast jeżeli mamy wydarzenie o skali globalnej, to wtedy zmiany są również o innym charakterze ...

Podsumowując: Nie wiemy co nastąpi ale możemy się domyślać, że coś może nastąpić ...

Idąc dalej ... Jeśli jesteśmy w cjarakterystycznym punkcie wykresu ceny i spodziewamy się jakiegoś wydarzenia i czekamy na nie, to jeśli ono wystąpi oceniamy jaki charakter ma, czy globalny czy lokalny. W zależności od tego możemy zwiększyć prawdopodobieństwo np. odwrócenia kierunku itd ...

Podam przykład z mojego dziennika ...

Zerknij na ten post ... http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 489#290489 i układ ceny w tamtym momencie na wykresie MN. Wylecieliśmy UP? Wylecieliśmy! Zobacz, że mamy bardzo charakterystyczną pozycję ... Cena zbliża się do górnej bandy kanału na MN oraz znajduje się blisko górnej bandy budowanego trójkąta na MN ... Miejsce jest dosyć charakterystyczne jak widać ... Zauważ teraz co się zaczęło dziać wczesniej ... Trzęsienie ziemi ... Tsunami ... Fukushima i awarie ... Promieniowanie ... Nie wiedzieliśmy co będzie ale coś się zaczęło dziać ... Dlatego napisałem ...
<kerimb> pisze:jeśli będą chcieli przekręcić kierunek, to coś MOCNEGO MUSI SIĘ STAC!
W tamtym momencie nie wiadomo dalej co? Myślałem, że to będzie wybuch w elektrowni i nocny zjazd na maksa ... Historia by się powtórzyła ponieważ zawsze zjazdy zaczynają się od Azji ... Pamiętam jak dzisiaj swoją jedną z lekcji kiedy zaczęły się sypać "internety" na całym Swiecie a na GPW nie szło złożyć zlecenia aby sprzedać papiery ... A więc Azja ... Były i są nadal dwie ewentualności ... Albo zwrot albo lecimy do żółtej krechy ... Okazało się, że podchodzą do góry jeszcze deko ... To nie było jednak to ... Szukamy zatem dalej ... A więc? A więc mamy teraz ingerencję w Libii i prawdopodobnie początek kolejnej wojny służącej temu aby Jankesi, Francuzi i Brytyjczycy zaczęli wyłazić z kryzysu ... Wojna jest najlepszą metodą ponieważ napędza gospodarkę ... A wracając do naszego wykresu ceny mamy być może to WYDARZENIE o charakterze globalnym, które zmieni kierunek na wykresie EURUSD ... Miejsce jak pisałem jest charakterystyczne ... Należało sprawdzać czy będzie się coś ważnego działo na Swiecie ... Zaczęło się dziać ...

Czyli? ...

Oceńmy nasze prawdopodobieństwo ... itd itd ...

Dlatego napisałem tak ... http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 902#290902
<kerimb> pisze:Czyżby czas zakładać S-ki?

Wojna w Libii?

Zawsze musi być coś na odwrócenie kierunku ... Im mocniejsze, tym zmiana w dłuższym terminie ... Kiedy zaatakują i czy to spowoduje ofwrócenie kierunku? ... Po co pcha się tam Francja? Jeśli byli by tylko Jankesi i Pejsaci, to sprawa była by jasna ale tutaj doszło ONZ i te nieszczęsne żabojady, winopijcy ... Hmmmm ...

Pokiereszują nam Eurasa?
A jak się temu trochę bliżej przyjrzeć, to możemy popaść deko w osłupienie i przerażenie ... Dlaczego? Otóż dlatego, że jeśli dadzą po raz kolejny dowód i potwierdzenie moich słów, to można postawić śmiało siwierdzenie, że ...

... To co zostało napisane MUSI się stać ...Obojętnie jak ale MUSI mieć miejsce ...

Tak jak gdyby tym KTOS celowo sterował i wszyastkie wydarzenia wychodziły jak spod igły z jednych i tych samych rąk ... A wtedy już blisko do ... http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=13062 i http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=27207

A idąc jeszcze dalej można doszukiwać się podobieństw, szukać sygnałów i starać się przewidywać ... Po co? Chyba dla zabawy i satysfakcji ponieważ my i tak zagramy to co jest, to co będziemy widzieli w danej chwili a nie nasze wyobrażenia ...

OK. Napiszecie, że chore ... Ale czy na pewno?

Zobaczymy już niebawem ... Darz bór!

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

wtfx z pokemonami? :mrgreen: :mrgreen:

Zablokowany