Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,poszukuję wskaźnika który otwierał by mi pozycję jeśli zlapię sl, zlecenie miało by być po cenie zlecenie wczesniejszego i w ta samą stronę co zlecenie wczesniejsze ktore zlapało sl
Cenka opada

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Poszukuję wskaźnika INDEKSU RÓŻNICY. Wyraża on procentowy stosunek ostatniej ceny zamknięcia do wartości wybranej średniej kroczącej.

Szukałem na forum a także na Google i nic nie znalazłem. Mam nadzieję, że nie jest to jakiś znany mi wcześniej wskaźnik ale akurat tak go określono w pewnym źródle.

PS. Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum.

EDIT: TEN WSKAŹNIK NAZYWA SIĘ ROC. Dzięki Reptile za info - przy okazji odpowiedzi na inne moje pytanie na PW.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 17:50 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

wojtyy pisze:Witam

Poszukuję wskaźnika Volatility Stop do MT 4.

pozdrawiam
zrobiłem dla siebie coś takiego:

wskaźnik liczy średni range (high - low) z x zadanych świec, potem dodaje (lub odejmuje) tę wartość od ceny Close świecy aktualnej.
do dopracowania jest warunek trendu (wskaźnik ma przecież rysować linię tylko po jednej stronie wykresu), teraz jest to zrobione tak, że porównuje czy występuje HH i HL albo LH i LL w stosunku do świecy z zadanej liczby okresów wstecz.

może się komuś przyda, na pewno jest do dopracowania :D (to mój pierwszy wskaźnik :oops: )
dobrze wychodzi w silnych i długich trendach, w konsoli masakra, troche trzeba sobie poprzestawiać i poeksperymentować :roll:

całośc jest przesunięta o jedną świecę do przodu :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

Marysia
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Marysia »

brzmi dobrze :D

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Ma ktoś indyk wyliczający średni dzienny ruch ceny instrumentu z dowolnie wybranego okresu ( lub z ustalonego na indyku okresu , np. miesięczny) ?Pozdro
Już nie potrzeba,znalazłem.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

Witam.

Poszukuje wskaznika ktory pokazuje semafory na poszczegolnych Tf-ach, a takze wskaznik rysujacy poziome linie daily i weekly open. Z gory dziekuje

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

w tym systemie powinny być wskaźniki daily i weekly open
ale nie pamiętam juz który to :(
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 51&start=0
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

ok dziekuje mam pozostal tylkoten z semaforami :(

Awatar użytkownika
kafe466
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kafe466 »

witam. czy jest możliwość żeby wywalić z mt4 wykres 1m? tak żeby go nie było w wyborze.
Czy niczego nie dostrzegasz? A raczej, czy dostrzegasz brak czegoś, co by można było dostrzec?

makks
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makks »

kafe466 pisze:witam. czy jest możliwość żeby wywalić z mt4 wykres 1m? tak żeby go nie było w wyborze.
najedz myszką na M1, naciśnij prawy przycisk myszy, potem wciśnij dostosuj, zaznacz M1 i wciśnij usuń i zamknij

Zablokowany