Ciekawe wskaźniki do MT4
- Spekulant83
- Gaduła
Poszukuję wskaźnika INDEKSU RÓŻNICY. Wyraża on procentowy stosunek ostatniej ceny zamknięcia do wartości wybranej średniej kroczącej.
Szukałem na forum a także na Google i nic nie znalazłem. Mam nadzieję, że nie jest to jakiś znany mi wcześniej wskaźnik ale akurat tak go określono w pewnym źródle.
PS. Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum.
EDIT: TEN WSKAŹNIK NAZYWA SIĘ ROC. Dzięki Reptile za info - przy okazji odpowiedzi na inne moje pytanie na PW.
Szukałem na forum a także na Google i nic nie znalazłem. Mam nadzieję, że nie jest to jakiś znany mi wcześniej wskaźnik ale akurat tak go określono w pewnym źródle.
PS. Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum.
EDIT: TEN WSKAŹNIK NAZYWA SIĘ ROC. Dzięki Reptile za info - przy okazji odpowiedzi na inne moje pytanie na PW.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 17:50 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 3 razy.
zrobiłem dla siebie coś takiego:wojtyy pisze:Witam
Poszukuję wskaźnika Volatility Stop do MT 4.
pozdrawiam
wskaźnik liczy średni range (high - low) z x zadanych świec, potem dodaje (lub odejmuje) tę wartość od ceny Close świecy aktualnej.
do dopracowania jest warunek trendu (wskaźnik ma przecież rysować linię tylko po jednej stronie wykresu), teraz jest to zrobione tak, że porównuje czy występuje HH i HL albo LH i LL w stosunku do świecy z zadanej liczby okresów wstecz.
może się komuś przyda, na pewno jest do dopracowania

dobrze wychodzi w silnych i długich trendach, w konsoli masakra, troche trzeba sobie poprzestawiać i poeksperymentować

całośc jest przesunięta o jedną świecę do przodu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.
Witam.Ma ktoś indyk wyliczający średni dzienny ruch ceny instrumentu z dowolnie wybranego okresu ( lub z ustalonego na indyku okresu , np. miesięczny) ?Pozdro
Już nie potrzeba,znalazłem.
Już nie potrzeba,znalazłem.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
w tym systemie powinny być wskaźniki daily i weekly open
ale nie pamiętam juz który to
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 51&start=0
ale nie pamiętam juz który to

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 51&start=0
"Tylko silnych los obdarza hojnie "