Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: redart »

krystian74 pisze:Witam.
Jeszcze raz ponawiam prośbę gdzie mogę poszukać takiego wskaźkika CCI opartego na średnich MA, lub jak go stworzyć tylko proszę wyjaśnić to łopatologicznie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=34942
Możesz sam zrobić tak jak Ci RobsonFX napisał.
Łopatologicznie to jest tak:
1. W oknie "Navigator" tam gdzie są wskaźniki wybierasz CCI (commodity channel index) i dwukrotnie klikasz
2. Pojawia się okno wskaźnika gdzie wybierasz Okres, kolor ... na twoim screenie widać, że okres jest 50 , kolor granatowy i dodany jest poziom 0 (na żółto gruba linia w zakładce poziomy) ... naciskasz OK i masz dodany CCI
3. W oknie navigatora odnajdujesz MA (moving average) ale , uwaga, nie klikasz podwójnie tak jak poprzednio tylko "chwytasz myszką" nazwę móving average i przeciągasz na okno wskaźnika CCI który dodałeś w pkt 2
4. teraz pojawi się okno dialogowe gdzie musisz zmienić "dodaj do" na First indicator data . Musisz też ustawić okres i kolor turkusowy
5. czynność z punktów 3 i 4 powtarzasz cyklicznie 10 razy za każdym razem zmieniając okres wskaźnika - z twojego screena widać, że te MA mają okres 1 oraz 2,4,6 ... 20 - wszyskie turkusowe oprócz MA(20) który jest biały

i to jest cała filozofia. Dodam jeszcze, ze jak już to zrobisz to kliknij sobie prawym przyciskiem na wykresie pary walutowej i wybierz "szablon -> zapisz szablon". Będziesz dzięki temu mógł szybko ustawiać to na innych parach.

Ufff, chciałeś łopatologicznie to masz :-) Tak się namachałem tą łopatą, że mnie opuszki palców bolą :-)

pozdrawiam
Redart

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: krystian74 »

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedz oczywiście pomogło w :D

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Post autor: tantric »

Krys pisze:
tantric pisze:Witam.Ma ktoś moze te indyki ze screenów lub zna ich nazwy?Pozdrawiam
Poszukaj kilka, kilkanaście stron wcześniej. Jeden z nich jest tam.
witaj,jest tam jeden podobny ale nie dokładnie ten (ty go zamieściłeś),poza tym ie znalazłem nic innego.
Mam jeszcze prośbę,czy ktoś ma wskaźnik momentum oparty na dywergencji?Jeżeli tak proszę o wrzucenie go tutaj lub zapodanie linku.pozdro
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Post autor: Krys »

krystian74 pisze:Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedz oczywiście pomogło w :D
jak zrobisz templat to wyślij na forum.

Dodano po 25 minutach:

Dziewczyny i chłopaki potrzebuję wskaźnik do trendu MTF.
Wskaźnik ma być wstawiony na TF1m, TF5m, trend, np. z 1H, 4H. 100% scalping na 1 minucie, ale dobrego wskaźnika do trendu szukam, z doświadczeniem, że daje rade.
Wiem takie rzeczy tylko w Erze, ale coś ciekawego i godego uwagi macie w swoich zbiorach. Może być histogram.
Pozdrawiam
Krys

pokapoka
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: pokapoka »

Witam!
Czy ma ktoś może taki wskaźnik do MT4,który by wyświetlał jakie będą w najbliższym czasie dane makro???U kogoś coś takiego widziałem,ale nie mogę sobie przypomnieć:(

pozdrawiam

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: brodaty »

witam

czy ma ktoś wskaźnik który porównywałby cenę zamknięcia aktualnego bara z ceną zamknięcia bara X wstecz i zmieniał na tej podstawie kolor bara aktualnego (cena zamknięcia niższa - kolor jeden, cena zamknięcia wyższa - kolor drugi)?

albo może ktoś by mi powiedział gdzie można wstawić taki warunek w kodzie w Parabolic SAR, żeby zmieniały się kolory kropek tak jak napisałem wyżej?

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Post autor: tantric »

pokapoka pisze:Witam!
Czy ma ktoś może taki wskaźnik do MT4,który by wyświetlał jakie będą w najbliższym czasie dane makro???U kogoś coś takiego widziałem,ale nie mogę sobie przypomnieć:(

pozdrawiam
tu leży : ffcal
http://www.forex-tsd.com/misc.php?do=sh ... nts&t=6305
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: saku82pl »

tantric pisze:
pokapoka pisze:Witam!

pozdrawiam
tu leży : ffcal
http://www.forex-tsd.com/misc.php?do=sh ... nts&t=6305
mi sie wiesza AM po dodaniu tego indyka, a stary przestał dzialac!!
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

wojtyy
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: wojtyy »

Witam

Poszukuję wskaźnika Volatility Stop do MT 4.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
sonixh
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: sonixh »

Masz tu kalendarz z forex-tsd.com. Ustaw ID kalendarza na 4, wyświetlanie linii i tekstu na true , potem wybierz waluty i ważność wyświetlanych danych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Zablokowany