Kovis Dziękuję za info.
Proszę o dokładniejsze rozwinięcie tematu z lewarem.
1. Czyli jeżeli będę miał konto to mogę poprosić o lewar 1:500 ?
2. Czy to tylko będzie możliwe dla kont MINI ?
3. Co oznacza MINI - tam są mini czy mikro loty ?
4. Najmniejszy dostępny dostępny volumen to 0.01 czy 0.1 ?
5. Jaka jest wielkość lota dla poszczególnych kont ?
6. API będzie dedykowane dla C++ czy C# ?
BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex
1) TAK - jeśli będzie to konto do 10.000$Tymek pisze:Kovis Dziękuję za info.
Proszę o dokładniejsze rozwinięcie tematu z lewarem.
1. Czyli jeżeli będę miał konto to mogę poprosić o lewar 1:500 ?
2. Czy to tylko będzie możliwe dla kont MINI ?
3. Co oznacza MINI - tam są mini czy mikro loty ?
4. Najmniejszy dostępny dostępny volumen to 0.01 czy 0.1 ?
5. Jaka jest wielkość lota dla poszczególnych kont ?
6. API będzie dedykowane dla C++ czy C# ?
2) Obecnie tylko dla MINI.
3) MINI -oznacza najmniejszy rachunek - od 2000$ do 10.000$,
4) 0,1
5) 1lot = 100.000 dla wszystkich.
6) API możesz wykorzystać do programowania automatów.
Dedykowane będzie dla: C++ i C#
Gratuluję pomysłu.
Tylko Panowie jedno ale: co ma mnie przekonać do Waszej oferty ?
Konto w MIGu już mam. A przecież obecnie BlackHorse = MIG jesteście tylko ich IB. Macie takie same warunki usług, pieniądze wpłacane są do MIG'u (i dobrze), ten sam serwer obsługuje transakcje itd.
Wartością dodaną może być polski support i negocjowane spready - ale przecież to samo oferował też MIG...
Więc nie bardzo widzę tu jakieś plusy oferty (choć może zobaczę w przyszłości)....
A pisanie tu o ECN jest też cokolwiek na wyrost. Przecież to zwykły MM - poprawcie mnie jeśli się mylę.
Konto w MIGu już mam. A przecież obecnie BlackHorse = MIG jesteście tylko ich IB. Macie takie same warunki usług, pieniądze wpłacane są do MIG'u (i dobrze), ten sam serwer obsługuje transakcje itd.
Wartością dodaną może być polski support i negocjowane spready - ale przecież to samo oferował też MIG...
Więc nie bardzo widzę tu jakieś plusy oferty (choć może zobaczę w przyszłości)....
A pisanie tu o ECN jest też cokolwiek na wyrost. Przecież to zwykły MM - poprawcie mnie jeśli się mylę.
Tym mnie bardzo pozytywnie rozwaliłeś.....Kovis pisze:MaRCHeW z MT4 faktycznie nie będzie, ale już za parę miesięcy (na 90%maj) będą dostępne u nas inne platformy. Z "pełnym" ecn również n

Czy ja dobrze rozumiem że w maju będzie dostępny prawdziwy ECN..?
Prosiłbym Ciebie o rozwinięcie Twojego zdania pełny ECN.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Ciebie akurat Green7 - najbardziej konkursgreen7 pisze:Gratuluję pomysłu.

Jeśli chodzi o wartość dodaną - obecnie "jedynie" spready i egzekucja zleceń.
Daj nam jeszcze kilka miesięcy, a na pewno rozbudujemy forex do poziomu nr 1 w Europie.
Zamierzamy mocno rozbudować ofertę na forex. Pisanie o ECN jest jak najbardziej na miejscu, nie obiecuje, realizuje krok po kroku. Dodatkowo będzie kilka bonusów i nowości, ale o tym później
nie chce dokształcać konkurencji.

Oferta Forex - poziom nr1 w Europie.
To ja może gratis powiem jak dla mnie powinno to wyglądać:
Spread 0 - 0,5 edek + po negocjacjach z obrót Wasze 0,3 - 0,5 pipsa dodatkowo, albo jak kto woli 3 - 5USD comission. Kabel 0,4 - 1.
Praktycznie brak poślizgów przy zleceniach buy/sell stop do 100lotów wystarczy tak jak piszecie.
Ciekawe czy coś takiego będzie możliwe...
Spread 0 - 0,5 edek + po negocjacjach z obrót Wasze 0,3 - 0,5 pipsa dodatkowo, albo jak kto woli 3 - 5USD comission. Kabel 0,4 - 1.
Praktycznie brak poślizgów przy zleceniach buy/sell stop do 100lotów wystarczy tak jak piszecie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Aaa konkurs ... no fakt przeoczyłem tą wartość dodanąKovis pisze:Ciebie akurat Green7 - najbardziej konkurs Wink Z tego co słyszałem robisz ładne procenty - więc szansa jest aby rodak pokazał co PL potrafi.

Tak z ciekawości: jak wygląda sprawa jeśli ktoś ma konto w migu i chce skorzystać z Waszych usług ?
Tylko forex ? Są jakieś plany odnośnie np. GPW?Kovis pisze:Daj nam jeszcze kilka miesięcy, a na pewno rozbudujemy forex do poziomu nr 1 w Europie.
Zamierzamy mocno rozbudować ofertę na forex
Czego Wam i sobie życzę.....Kovis pisze:Daj nam jeszcze kilka miesięcy, a na pewno rozbudujemy forex do poziomu nr 1 w Europie.

Wspaniale...,czekałem 20 lat to parę miesięcy przetrzymam.Kovis pisze:Zamierzamy mocno rozbudować ofertę na forex. Pisanie o ECN jest jak najbardziej na miejscu, nie obiecuje, realizuje krok po kroku
Kovis pisze:nie chce dokształcać konkurencji.
Zrozumiałem......

Myślę że w tym wszystkim chodzi troszeczkę o coś innego, mianowicie o bardzo bardzo wielu dużych niezależnych od siebie dostarczycieli płynności,to jest fundament.
Drugi fundament to podpić się pod europejską platformę obrotu energią elektryczną i instrumentami rynku towarowego opartego na energii elektrycznej to będzie HIT, ponieważ po pierwsze będą to transakcje REALNE a nie WIRTUALNE co wszystko zmienia na plus i nie muszę chyba rozwijać tematu.
Drugie będą tam gigantyczne obroty co jest również fundamentalną sprawą ponieważ przy obrotach rzędu pół biliona ...zwiększa się diametralnie nasze bezpieczeństwo.
Pozdrawiam.
ZZ Tylko ciekawe na ile tam będzie można grać technicznie skalping/krótki termin. A może wręcz będzie łatwiej - tylko rynek się pewnie zepsuje po podłączeniu większej ilości spekulantów.zz pisze:Czego Wam i sobie życzę.....Kovis pisze:Daj nam jeszcze kilka miesięcy, a na pewno rozbudujemy forex do poziomu nr 1 w Europie.![]()
Wspaniale...,czekałem 20 lat to parę miesięcy przetrzymam.Kovis pisze:Zamierzamy mocno rozbudować ofertę na forex. Pisanie o ECN jest jak najbardziej na miejscu, nie obiecuje, realizuje krok po kroku
Kovis pisze:nie chce dokształcać konkurencji.
Zrozumiałem......![]()
Myślę że w tym wszystkim chodzi troszeczkę o coś innego, mianowicie o bardzo bardzo wielu dużych niezależnych od siebie dostarczycieli płynności,to jest fundament.
Drugi fundament to podpić się pod europejską platformę obrotu energią elektryczną i instrumentami rynku towarowego opartego na energii elektrycznej to będzie HIT, ponieważ po pierwsze będą to transakcje REALNE a nie WIRTUALNE co wszystko zmienia na plus i nie muszę chyba rozwijać tematu.
Drugie będą tam gigantyczne obroty co jest również fundamentalną sprawą ponieważ przy obrotach rzędu pół biliona ...zwiększa się diametralnie nasze bezpieczeństwo.
Pozdrawiam.
Niemniej jednak informuj - a najlepiej jakiś temat załóż do tego byłaby bajka.
Żeby nie rozmywać tematu.
To spready na AUD/USD, USD/CHF, NZD/USD czy nawet USD./JPY są jednak MiGowskiego czyli absolutnie nie do przyjęcia. 3,5pipsa spreadu na AUD/USD, a para ma mniejszą zmienność niż edek...
Oczywiście że łatwiej.Pamiętaj że im większa płynność zapewniona prze dużą ilość dostarczycieli płynności ,czy większa ilość spekulantów oraz wszelkiego rodzaju funduszy tym mniejsze poślizgi i większe możliwości z ostrym skalpem włącznie.Akhh pisze:ZZ Tylko ciekawe na ile tam będzie można grać technicznie skalping/krótki termin. A może wręcz będzie łatwiej
Oczywiście że będzie bajka to jest po prostu naturalne,szkoda że nasi bankowcy przez ostatnie 20 lat nie chcieli zrozumieć tego .Jeżeli będzie więcej Kovisów to jestem pewien że wyrwiemy się z tego marazmu z korzyścią dla rynków finansowych oraz przedewszystkim dla nas.......Akhh pisze:do tego byłaby bajka.

Reasumując uważam że to jest prirytet,natomiast jeżeli będą się sporadycznie na majorsach pojawiać małe poślizgi np. 0.5 pipsa to uważam za mało istotne.
Pozdrawiam.