BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
dargoth pisze:Bardzo, bardzo się cieszę. A jeszcze niedawno w dyskusji na forum udowadniano mi, że nie będzie polskiego ECNa, bo się nie opłaca, bo się nie da i bo ... po prostu nie. No wiem, że firma nie dosłownie Polska, a raczej międzynarodowa z siedzibą zapewne na Cyprze, ale korzenie Polskie. Mam nadzieję, że wasi klienci, do których i ja zapewne za jakiś czas się będę zaliczał nie zawiodą się nigdy na was.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Nie ma i nigdy nie będzie brokera ECN z MT4 bo jest to niemożliwe od strony technicznej. Dlatego powstało coś co można nazwać namiastką ECN'u czyli ECN/STP ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

MaRCHeW z MT4 faktycznie nie będzie, ale już za parę miesięcy (na 90%maj) będą dostępne u nas inne platformy. Z "pełnym" ecn również :d

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Janek Trader pisze:
dargoth pisze:A jeszcze niedawno w dyskusji na forum udowadniano mi, że nie będzie polskiego ECNa, bo się nie opłaca, bo się nie da i bo ... po prostu nie.
tak, to było w "czasówkach" w temacie wygranej w totka napisałem, że po wygranej inwestowałbym w tym kierunku na co dostałem takie odpowiedzi.
Kovis gratulacje i powodzenia
Było to jeszcze wcześniej przy okazji omawiania "zalet" jednego z nowych polskich brokerów MM. Zdaje się, że nawet został wydzielony osobny temat by podyskutować o polskim ECNie. Cieszę, się, że tak szybko się okazało, że malkontenci znów nie mają racji, a jak się zbierze grupa uzdolnionych ludzi z wizją i chęciami to wszystko można zrobić i osiągnąć.
Pozdrawiam!

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Kovis a tak naprawdę jaka jest różnica miedzy Twoją ofertą a ofertą MIG ? W czym jesteście lepsi ? Interesuje mnie tylko rynek Forex. Bo do tej pory wszystko o czym pisałeś (prócz negocjowanych spreadów i NT) jest w MIG.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

W MiGu spready są bardzo duże, w sumie granie na innych parach niż EUR/USD czy GBP/USD jest nieopłacalne nawet na krótki termin, nie mówiąc o skalpingu. Bo wreszcie umówmy się - skalping to bardzo krótko trzymane pozycje, duże w stosunku do depozytu z minimalnym TP i SL, więc ktoś trzymający pozycję 30min z SL 15pips, TP 30pips np nie skalpuje tylko gra na krótki termin.

Kamila
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kamila »

Skapling :
Ignac zapis w umowie istnieje,ale jest on nie ważny.
Zasady zmieniły sie już jakiś czas temu,ale umowy niestety nie zaaktualizowano. Dział prawny zamierza to uczynić wkrótce. Obowiązują warunki handlowe wymienione na stronie internetowej -brak ograniczeń na strategie, zatem scalping jest dozwolony, a umowa wkrótce zostanie zaaktualizowana.
Pozdrawiam skalpujących.

astra
W czym jesteście lepsi ? Interesuje mnie tylko rynek Forex. Bo do tej pory wszystko o czym pisałeś (prócz negocjowanych spreadów i NT) jest w MIG.

* Różnice :
1) Negocjoowanie wartości spreadu
2) Jeszcze więcej różnych dostawców płynności / szybsza egzekucja zleceń
3) NT
4) Zamierzamy wprowadzić płatności kartą - w sklepach (bez potrzeby przelewów),

Jeśli chodzi o forex to na czym jeszcze by Panu zależało?
Chcemy się rozwijać, więc każda uwaga i sugestia będzie cenna i na pewno dołożymy wszelkich starań aby szybko je wprowadzić w życie.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Kamila
Na jakich prawnych zasadach obecnie funkcjonujecie w PL?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A może ktoś podać bezpośredni link do demo ? Męczy mnie te wypełnianie formularzy...

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Kovis gratulacje ;)
Kilka pytań:
1. Będziecie wprowadzać konta PAMM ??
2. Dlaczego lewar 1:500 nie jest osiągalny dla każdego konta ?
3. Gdzie jest DataCenter ? Tak by przyłączyć się z najbliższego miejsca ?
4. Rachunek może być w EUR ? Bo nie znalazłem info ?
5. EA oczywiście dozwolone ? ;) Czy blokujecie.
6. Udostępniacie jakieś API ?
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Tymek pisze:Kovis gratulacje ;)
Kilka pytań:
1. Będziecie wprowadzać konta PAMM ??
2. Dlaczego lewar 1:500 nie jest osiągalny dla każdego konta ?
3. Gdzie jest DataCenter ? Tak by przyłączyć się z najbliższego miejsca ?
4. Rachunek może być w EUR ? Bo nie znalazłem info ?
5. EA oczywiście dozwolone ? ;) Czy blokujecie.
6. Udostępniacie jakieś API ?
1)
a) Na początek będziemy mieli system MAM, ale oferta skierowana będzie tylko profesjonalnych asset menadżerów - z licencją.
(oferta na przełomie kwietnia /maja).
b) Konta PAMM planujemy w kolejnym etapie - czerwiec.
2) Jeśli np. rachunek 500.000 otworzy 200lotów przy lewarze 1:200 to dostawcy płynności mogą się nie wyrobić z pokrywaniem pozycji. I jest to niebezpieczne dla samego Klienta.
Jeśli jednak uważa Pan że takie ryzyko jest odpowiednie to polecam założyć 3/4rachunki na różnych subkontach i handlować z dźwignią 1:500.
3) DataCenter : są umiejscowione na całym świecie : USA, Szwajcaria, Niemcy, Singapur etc.
4) TAK / może być założony w EUR - równowartość 1000USD.
5) EA - dozwolone, nie blokujemy.
6) w kwietniu...

ODPOWIEDZ