Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
No ja byłem na krótkiej. Generalnie otworzyłem pozycje na wybicu z Inside baru, jako znak do kontynuacji jazdy w dół. Szczerze liczyłem że juz w piątek będzie TP. 95 pips moje
Obecnie cena wyraźnie zareagowała na stefe S/R miedzy 3415-3490. Screen dla zainteresowanych poniżej.
Ale czego się nie spodziewałem i czego nie lubię to obecna sytuacja na kablu. Niby idealne, czyli mocne przebicie poziomu S/R. A dziś w nocy cofka w postaci równie mocnego momentum, a po południu kolejne momo ale w przeciwnym kierunku. Hmm. Przełączając wykres ze świeczek na linie sprawa wygląda nieco jaśniej, tak jakby poziom który sobie zaznaczyłem był nieco za nisko.
Jestem ciekaw co kolega Damian_GTK o tym myśli.

Ale czego się nie spodziewałem i czego nie lubię to obecna sytuacja na kablu. Niby idealne, czyli mocne przebicie poziomu S/R. A dziś w nocy cofka w postaci równie mocnego momentum, a po południu kolejne momo ale w przeciwnym kierunku. Hmm. Przełączając wykres ze świeczek na linie sprawa wygląda nieco jaśniej, tak jakby poziom który sobie zaznaczyłem był nieco za nisko.
Jestem ciekaw co kolega Damian_GTK o tym myśli.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
O własnie wyszedł jeden z aspektów , który mnie ciekawi - jakiej wielkosci miałeś stop inicjujący??saku82pl pisze:No ja byłem na krótkiej. Generalnie otworzyłem pozycje na wybicu z Inside baru.
Nie gdzie, tylko jakiej wielkosci???

Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 21:35 przez kolega, łącznie zmieniany 2 razy.
sl mialem na 3650, było nie było 80 pipakolega pisze:O własnie wyszedł jeden z aspektów , który mnie ciekawi - jakiej wielkosci miałeś stop inicjujący??saku82pl pisze:No ja byłem na krótkiej. Generalnie otworzyłem pozycje na wybicu z Inside baru.

"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
- rysiekmilioner
- Stały bywalec
Hmm. A patrzyłeś na W1? Tam to już kilka pinów jestrysiekmilioner pisze:Jesli wyrysuje jakiegoś pinbara spadkowego to TP może być bardzo satysfakcjonujące, biorąc pod uwagę formację RGR na wykresie

Dodano po 27 sekundach:
Dodałem to zdanie po tym jak ty dodałeś swojekolega pisze:Przepraszam nie wiem dlaczego ale normalnie nie widziałem , że podałeś wielkosć stopa 80 pips dlatego dopisałem w swoim poście jeszcze to jedno zdanie (chyba ze zmeczenia mi diabeł oczy zakrył)

Dodano po 7 minutach:
Wejście w S po 9700. Heh, wcześniej zapomniałem dlaczego wszedłem, dopiero teraz mi się przypomniało, znowu wybicie z IB z H4 jako potwierdzenie kontynuacji spadków!!. +48, max DD 28. SL na 9749. Więc RR słabe bo raptem 1. Ale ja nie umiem wyznaczać większych targetów jak narazie. A tyle pipsów co mi przeleciało koło nosa, bo zamiast zamknąć na +, liczyłem na więcej, nauczyło mnie pokory.
Jak skomentujecie sytuację na kablu??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec