Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

szulczas pisze:A tutaj widac ze knot tej drugiej wystaje poza zasieg naszej "matki"
wg mnie to już jest wybicie, czyli sygnał wejścia

sprawdz wiadomosci :)

Dodano po 19 godzinach 10 minutach:

wejście na podstawie retestu poziomu i jego odrzucenia (wg mnie), wejscie z wybicia z Inside baru z H1, generalnie wydaje mi się że będą wzrosty ale po lewej sporo Lower Highs z korekty wzrostu z większego TF'a, które mogą jakoś ten ruch w górę utrudnić

Dodano po 17 godzinach 54 minutach:

No to ładnie dostałem po dupie na tym kablu. Najgorsze jest to że człowiek nigdy nie wie kiedy zamykać jak już jest na plusie, a było juz 70p. K....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

Poziom był już 4 razy testowany , także ja się szykowałem na S w tym miejscu , przebiło nagle , czekałem na pullback , niestety dojechało 45 pips beze mnie . Tz. jak się zorientowałem ,że jednak przebiło , to mogłem wchodzić ale z Sl 25 , a to dla mnie za dużo .
Czekam na małe odreagowanie i może wejdę w S , bo pierwszy target , może wypaść koło 1.5885 . Także przy sprzyjających warunkach RR mogło by wyjść 1:3/4

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

JA ci powiem że wyraźnie po tych Lower Highs widać że szykowało się przebicie, szczerze mówiąc miałem farta, mogłem brać te 70p. Teraz można zagrać S jeśli będzie jakaś spokojna korekta po przebiciu poziomu. Poczekaj aż skorekci i dojdzie do naszego poziomu ale tym razem od dołu. Wtedy jakaś formacja albo IB albo coś jeszcze i może będzie szansa wejścia w S.

Dodano po 49 minutach:

sytuacja na kablu
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Witam. Zwróćcie uwagę na parę usd/jpy. Jak dla mnie ukształtował sie ładny pinbar spadkowy na oporze.

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

EUR/USD

Nieprzeczytany post autor: kolega »

Pinokio z modnej ostatnio metody nazywanej u nas price action (nie do końca zgadzam się z jej wszystkimi interpretacjami w naszym kraju) zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

kolega pisze:metody nazywanej u nas price action (nie do końca zgadzam się z jej wszystkimi interpretacjami w naszym kraju
Mógłbyś się tym podzielić ? Im więcej informacji , tym więcej się można nauczyć .

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

macche pisze:
kolega pisze:metody nazywanej u nas price action (nie do końca zgadzam się z jej wszystkimi interpretacjami w naszym kraju
Mógłbyś się tym podzielić ? Im więcej informacji , tym więcej się można nauczyć .
Nieco źle się wyraziłem, mało precyzyjnie, miałem na myśli pewne braki np. w sprawie ścisłego określenia momentów wejścia czy używanie sformułowania "naked trading" a dodawanie np. poziomów fibonacciego na wykres.Także sprawa umieszczania zleceń zabezpieczających.
Ale w tym celu będę obserwować wątek i specjalistów posługujących się metodą w nim opisaneą aby spróbować tych kilka elementów zrozumieć czy wyjaśnić.

Dodano po 27 minutach:
szulczas pisze:ok...ale jesli nam sie wyrysuje jakas swieczka to kazda nastepna po niej (lacznie z knotami) nie powinna sie w niej "chowac"??
A tutaj widac ze knot tej drugiej wystaje poza zasieg naszej "matki"
Oczywiście, że ten drugi oznaczony przez "automat" inside bar nim nie jest.
Lepiej chyba jak go wyłączysz i zaufasz swoim oczom :) będziesz ćwiczył w "sobie" umiejętność wyłapywania odpowiednich barów/swiec

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Pinbar na eur/usd TF1 zadziałał choć sam profit ograniczył się do niespełna 30 pipsów jak dla mnie. Jednak tworzaca sie formacja RGR każe czekac na coś większego :lol:

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Zarówno pin z ujka jak i edka to pin z H1 więc zakres takiego ruchu i tym samym nagroda którą możemy dostać jest stosunkowo mała. Edzio wg mnie będzie spadał. Jak kolega wyżej napisał uformowało się spadkowe RGR i zostało przebite ostatnie jego wsparcie. Poza tym siedzę na krótkiej :) TP na 3475 i zabrakło raptem 20p przed korektą! Co do ujka to się nie wypowiadam bo szczerze to nie wiem co tam się dzieje, jakoś zupełnie nie czytelny jest dla mnie :mrgreen:

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

saku82pl pisze: Edzio wg mnie będzie spadał. Jak kolega wyżej napisał uformowało się spadkowe RGR i zostało przebite ostatnie jego wsparcie. :mrgreen:
Rozumiem , że RGR o którym wspominasz masz na mysli głowę którą jest ostatni szczyt 1,3860. Jak dla mnie jako RGR to mało przekonująco wygląda no ale nie wchodze w rynek nigdy na sygnał tej formacji wiec pobawie się w rolę obserwatora tego układu

ODPOWIEDZ