Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

No niestety, książkowe przykłady zdarzają się niezwykle rzadko, jak dla mnie idealne RGR, dobrze że nie wszyscy widzą wszystko tak jak ja bo wtedy nie byłoby od kogo kasiory zabierać :D
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kolega »

Jesli ktoś był na S i zrealizował lub jest poza rynkiem to warto obserwować teraz cene przy powrocie do przebitego obszaru
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

No ja byłem na krótkiej. Generalnie otworzyłem pozycje na wybicu z Inside baru, jako znak do kontynuacji jazdy w dół. Szczerze liczyłem że juz w piątek będzie TP. 95 pips moje ;) Obecnie cena wyraźnie zareagowała na stefe S/R miedzy 3415-3490. Screen dla zainteresowanych poniżej.

Ale czego się nie spodziewałem i czego nie lubię to obecna sytuacja na kablu. Niby idealne, czyli mocne przebicie poziomu S/R. A dziś w nocy cofka w postaci równie mocnego momentum, a po południu kolejne momo ale w przeciwnym kierunku. Hmm. Przełączając wykres ze świeczek na linie sprawa wygląda nieco jaśniej, tak jakby poziom który sobie zaznaczyłem był nieco za nisko.
Jestem ciekaw co kolega Damian_GTK o tym myśli.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

saku82pl pisze:No ja byłem na krótkiej. Generalnie otworzyłem pozycje na wybicu z Inside baru.
O własnie wyszedł jeden z aspektów , który mnie ciekawi - jakiej wielkosci miałeś stop inicjujący??

Nie gdzie, tylko jakiej wielkosci??? :) bo nie widze skali
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 21:35 przez kolega, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

kolega pisze:
saku82pl pisze:No ja byłem na krótkiej. Generalnie otworzyłem pozycje na wybicu z Inside baru.
O własnie wyszedł jeden z aspektów , który mnie ciekawi - jakiej wielkosci miałeś stop inicjujący??
sl mialem na 3650, było nie było 80 pipa :D

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

Przepraszam nie wiem dlaczego ale normalnie nie widziałem , że podałeś wielkosć stopa 80 pips dlatego dopisałem w swoim poście jeszcze to jedno zdanie (chyba ze zmeczenia mi diabeł oczy zakrył :twisted: )

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Witam. Czas włączyć alercik. Kurs zbliża się do górnego oraniczenia trendy spadkowego. Jesli wyrysuje jakiegoś pinbara spadkowego to TP może być bardzo satysfakcjonujące, biorąc pod uwagę formację RGR na wykresie :wink:

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

rysiekmilioner pisze:Jesli wyrysuje jakiegoś pinbara spadkowego to TP może być bardzo satysfakcjonujące, biorąc pod uwagę formację RGR na wykresie :wink:
Hmm. A patrzyłeś na W1? Tam to już kilka pinów jest ;)

Dodano po 27 sekundach:
kolega pisze:Przepraszam nie wiem dlaczego ale normalnie nie widziałem , że podałeś wielkosć stopa 80 pips dlatego dopisałem w swoim poście jeszcze to jedno zdanie (chyba ze zmeczenia mi diabeł oczy zakrył :twisted: )
Dodałem to zdanie po tym jak ty dodałeś swoje :D pozdro

Dodano po 7 minutach:

Wejście w S po 9700. Heh, wcześniej zapomniałem dlaczego wszedłem, dopiero teraz mi się przypomniało, znowu wybicie z IB z H4 jako potwierdzenie kontynuacji spadków!!. +48, max DD 28. SL na 9749. Więc RR słabe bo raptem 1. Ale ja nie umiem wyznaczać większych targetów jak narazie. A tyle pipsów co mi przeleciało koło nosa, bo zamiast zamknąć na +, liczyłem na więcej, nauczyło mnie pokory.

Jak skomentujecie sytuację na kablu??

Piotr Modry
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piotr Modry »

saku82pl pisze:Jak skomentujecie sytuację na kablu??
Wygląda na to, że zadziałały strategie na test tygodniowego ekstremum. Obserwuję od jakiegoś czasu tę technikę i na GBPUSD bardzo często schemat się powtarza.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Chciałem zapytać czy ktoś z tutaj obecny PAowców korzysta z range barów?

ODPOWIEDZ