Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

http://www.macronext.pl/makro podaje jeszcze polski kalendarz, ktoreog uzywam :) wydaje mi sie bardzo dobry,opisane sa w nim(po kliknieciu) jakie dane sa publikowane wiec nie trzeba szukac duzo w encie potem co jest czym :)

NinjaFx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NinjaFx »

Witajcie,

Nie znalazłem innego posta by się przywitać więc robię to tutaj. Mimo, że mam spore doświadczenie nadal uważam się za początkującego tradera. Tym bardziej z przyjemnością przeczytam wszystkie wpisy z tego działu.

Pozdr ;)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

NinjaFx pisze:Witajcie,

Nie znalazłem innego posta by się przywitać więc robię to tutaj. Mimo, że mam spore doświadczenie nadal uważam się za początkującego tradera. Tym bardziej z przyjemnością przeczytam wszystkie wpisy z tego działu.

Pozdr ;)
bez krępacji czerp pełnymi garściami z tej krynicy mądrości :D
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

z tematu o Price Action:
1. Kiedy rynek tworzy kolejne higher highs (HH) i higher lows (HL) mamy trend wzrostowy i przy każdym utworzeniu higher low pojawia się okazja do kupna. Staramy się wejść jak najwcześniej, żeby uchwycić jak największą część trendu.

2. Kiedy rynek tworzy kolejne lower highs (LH) i lower lows (LL) mamy trend spadkowy i przy każdym utworzeniu lower high pojawia się okazja do sprzedaży.
Jak rozumieć HH i HL? HH to np. szczyt cienia świecy wzrostowej?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Tu masz obrazek podwędzony z innego bloga

Dodano po 2 minutach:
Good Will Hunting pisze:HH to np. szczyt cienia świecy wzrostowej?
To porostu kolejny szczyt (najwyższy punkt ) który powstaje w trendzie wzrostowym po nim jeżeli trend jest utrzymany mamy HL i kontynuacja to znów HH
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Hej,
jakie znacie metody inwestowania na forexie obarczone bardzo niskim, albo zerowym ryzkiem?
Czy arbitraż to 0% ryzyka?
Na czym polega metoda 'wybić' i czy ryzyko z nią związane jest niskie?

Chciałbym zacząć przygodę z automatami, ale póki co nie mam sensownego pomysłu na taki automat.

Czy jest MetaTrader na linuksa (mam konto w Admiral Markets i oni takiego nie oferują, ale może jest jakieś obejście)?

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Głowię się strasznie i wydaje mi się że chyba nie istnieją na świecie rzeczy obarczone ryzykiem 0%. Ryzykujesz przechodząc przez ulicę, wkręcając korki, przestawiając antenę, pracując na etacie. Ryzykujesz wszędzie, także na Forexie. Musisz się pogodzić z tym że każdy system będzie Ci przynosił zarówno zyski i straty, celem inwestowania nie jest całkowite wyzbycie się strat (to niemożliwe) tylko zminimalizowanie ich ilości.

Dobry trader to taki który więcej zyskuje niż traci.

Co do MT4 i Linuksa to wydaje mi się, bo nie jestem pewien, że nie istnieje taka możliwość. Zostaje Ci niestety albo inwestowanie za pośrednictwem platform na stronach www, albo (co szczerze Ci polecam) odinstalowanie Linuksa.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Good Will Hunting pisze:Jak rozumieć HH i HL? HH to np. szczyt cienia świecy wzrostowej?
Może z tego skorzystasz.Próba nie strzelba a nóż widelec załapiesz :lol:
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 258#273258
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Wielkie dzięki SEROL i cugan, wszystkiego mi to jeszcze oczywiście nie rozjaśniło ale jestem już bliżej niż dalej.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

xeal
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: xeal »

Witam, chciał bym się dowiedzieć jak można stracić na wymianie walut, mianowicie chodzi mi o to że kupię walutę po niskiej cenie, to mogę czekać ja podskoczy, więc jak tu mozna stracic pieniądze?

ODPOWIEDZ