Drain The Banks by TRO

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jandrzej
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jandrzej »

TARKIN pisze: drugie wejscie za późno o 2 pipsy
Mam pytanie dot. wcześniejszych świec. W pkt. 1 nie wszedłeś jak sądzę z powodu wcześniejszej zielonej świecy (czy mam rację), ale dlaczego nie wszedłeś w pkt. 2?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

jandrzej pisze:
TARKIN pisze: drugie wejscie za późno o 2 pipsy
Mam pytanie dot. wcześniejszych świec. W pkt. 1 nie wszedłeś jak sądzę z powodu wcześniejszej zielonej świecy (czy mam rację), ale dlaczego nie wszedłeś w pkt. 2?
masz oko jandrzej :)
nie było mnie przy kompie ani w punkcie 1 ani 2
ja gram metoda że wchodzę na poziomie Low więc w punkcie 1 nie ma wejścia bo tam jest Close świecy
wejście jak najbardziej powinno być w 2
mój błąd polegał na tym że patrze tylko czy są dwie spadkowe świece m5 i czy druga doszła do low poprzedniej
reasumując moje wejście spóźnione jest nie o 2 lecz o 7 pipsów
Pomijam fakt że wyjście z rynku jest tragiczne
:D
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

coneoftheyear
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: coneoftheyear »

mla pisze:szczyt ostatniej zielonej swieczki jest naszym gornym ograniczeniem strefy red ...dolny jest 20 pipsow nizej
High jakiejkolwiek świeczki (równie dobrze może być czerwona) wyznacza górną granicę RAT ZONE, która idzie 20 pips w dół.
Natomiast dolną granicę RAT ZONE wyznacza najniżej położone LOW danego dnia, i tam strefa RAT ZONE idzie 20 pips w górę. Co zresztą bardzo ładnie rysują wskaźniki od TRO.
mla pisze:tylko ze jesli tak to jest to te 4 wykresy w pierwszym poscie sa nie jasne ....bo niby dlaczego zajmowanie pozycji jest akurat w tych miejscach a nie wczesniej ... ???
przeciez co najmniej 5 razy wczesniej wg tych zasad mozna bylo zajmowac pozycje
Na tych wykresach pokazałem tylko PRZYKŁADOWE wejście, oczywiście że były tam inne sygnały. Postaram się o lepsze przykłady dzisiaj.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

czy ktoś widzi co się dzieje na kablu ?
cena znowu w rat zone
zbliża się do HH
jak się tam po kotłuje to o 11 może być ładny sygnał
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

coneoftheyear
Stały bywalec
Stały bywalec

symu pisze:Co do 1. "?" to z tego co wyczytałem chyba na forum kreślika to jeżeli po tej świeczce czerwonej jest zielona (zanim uderzy o low) to z tym sygnałem trzeba dać sobie spokój.

2."?" moim zdaniem dobre wejście, tylko po prostu nie zaznaczone
Musiałbym się teraz cofać do tych przykładów, żeby je przeanalizować, dlatego wolę dziś znaleźć dobre wejścia i zamienię te przykłady na coś nowszego i dokładniejszego i mam nadzieję, że wtedy będzie wszystko bardziej jasne. Ale tak, drugie wejście było dobre, tylko nie zaznaczone :)

Dodano po 12 minutach:
mla pisze:Ja bym bardziej obstawial wejscie tak jak pokazalem na wykresie
mamy:
- drugą nieudaną probe przelamania HH
- strefa RED
- przelamanie LOW
Z tą drugą próbą to całkiem rozsądnie, z tym, że masz źle zaznaczone na pierwszym wykresie, bo jeżeli grasz czerwonym szczurem, to najpierw musi się zamknąć biała świeca, a potem CZEKASZ aż zamknie się czarna świeca i dopiero na LOW tej świecy wchodzisz. A ty wszedłeś na czarnej formującej się świecy na tym co nazywasz 'przełamaniem LOW' a to nie jest zasada DTB.
mla pisze:Czy ktos wie do czego służą te linie poziome sweet pot line ??
Te linie są po prostu ustawione co 10 pips, tak jedynie obrazowo, żeby łatwiej się orientować w wykresie. TRO dodatkowo gra na nich czasem jedną z wczesnych odmian NLA, ale nie mieszajmy już tutaj, w naszym temacie są jedynie po to, aby łatwiej się poruszać po wykresie (można je oczywiście usunąć, nie są niezbędne :D)

mla
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mla »

dzisiaj na kablu 12:40

zobaczcie na wskaznik pewniaka :D 99% :lol:

coneoftheyear
Stały bywalec
Stały bywalec

mla pisze:dzisiaj na kablu 12:40

zobaczcie na wskaznik pewniaka 99%
Gdyby pominąć zasadę, żeby grać zgodnie z H1 i żeby grać red rat poniżej weekly open, co w poniedziałki można pominąć, to średni zakres świecy dziennej 92%, czyli dobre wejście :)

mla
Stały bywalec
Stały bywalec

a co oznacza ten obszar na zielono pomiedzy strefami ?

coneoftheyear
Stały bywalec
Stały bywalec

mla pisze:a co oznacza ten obszar na zielono pomiedzy strefami ?
Szczerze to nie mam pojęcia, spróbuj odświeżyć sobie szablon od drain the banks. Ewentualnie masz załadowany jakiś dodatkowy wskaźnik.

mla
Stały bywalec
Stały bywalec

swietnie sie sprawuje na M5 GBPUSD para MA 34 i 13 polecam ...testuje teraz to troszke i jestem mile zaskoczony ...wiem ze to nie w temacie ale moze warto

aha juz wiem :) toz to dzienna swieca :) chyba za duzo mam tych roznych wskaznikow i wykresow jednoczsnie pootwieranych ...wszystko sie juz miesza heh

ale za to inne pytanie ....jak korzystacie ze wskaznika HL5 LH ?
macie jakies wytyczne odnosnie tych lini ?

wykres .....czyzby znowu okazja ?
jak dojdzie do czarnej kreski wtedy short

ODPOWIEDZ