Drain The Banks by TRO

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Re: Drain The Banks by TRO

Nieprzeczytany post autor: czango »

Oczywiście , że straty są w każdym systemie , ważne aby mieć opracowany mechanizm cięcia strat .
Mamy teraz okres wakacyjny , ale nie przyzwyczajaj się zbytnio do tego że cena chodzi w małym zakresie , nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć , w 2008 roku też niewielu spodziewało się takich wydarzeń , a i teraz zdarzają się takie dni kiedy cena nagle wyskoczy z orbity. Jeśli 5 lat to dla ciebie lata świetlne to przeczytaj sobie o takich graczach jak Jesse Livermore i William D. Gann . Potem dowiedz się o takich traderach jak Richard Dennis , Paul Tudor Jones , Linda Bradford Raschke , Mark Weinstein , William O`Neill i Ed Seykota.
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

Turms
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Turms »

czango pisze:Jeśli 5 lat to dla ciebie lata świetlne to przeczytaj sobie o takich graczach jak Jesse Livermore i William D. Gann . Potem dowiedz się o takich traderach jak Richard Dennis , Paul Tudor Jones , Linda Bradford Raschke , Mark Weinstein , William O`Neill i Ed Seykota.
Co ma piernik do wiatraka?

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Sys. jest dobry , tylko jest jeden mankament cena często nie dochodziła do przeciwnego kanału szczura więc dobrze wejść z trendem wyznaczonym z h4 ,grałem na m15 pary walutowe z usd , wejścia późno najczęściej wieczorem . Oczywiście dodatki do tego sys. wskazane jak już kanał się dobrze ustawi odnośnie filtrowania innym wskaźnikiem to ściana nie do przejścia. SL stawiałem poniżej kanału i spać i to chyba jest klucz pomimo tego że mi go ani razu nie złapało. Mamy okres wakacyjny więc poprawkę należy chyba też wziąć. :564:

Awatar użytkownika
arrain
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arrain »

Witam serdecznie i z okazji że jest to mój pierwszy post to wypada się przedstawić... arrain anonimowy hazardzista :)

Chciałbym odświeżyć trochę temat. Czy ktoś jeszcze gra systemem TRO?
Ja zainteresowałem się nim ostatnio i zauważam ze jeśli się przestrzega zasad TRO co do wejść można dużo fałszywych zagrań uniknąć.
Sam testuje obecnie wersje 8 DTB o ustawieniach strefy wejść na 10p. Zaczynam coraz bardziej się do tego przekonywać.
Poniżej moje dzisiejsze wejście. Mam nadzieje ze komuś się przyda do rozważań na ten temat. Pomimo malej zmienności na rynku udało się ograć 10p SL mailem na poziomie 12p a MM mam 2% bodajże Dragona.

Obrazek
Obrazek
Twoje myśli kreują twoją rzeczywistość.

zuikaku
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zuikaku »

testuje obecnie wersje 8
Co to jest i czym się różni od innych wersji? Interwał godzinny? Pierwotnie to miało być m5. Co to jest to "29 procent" na Twoim obrazku? Jakiś wskaźnik? Mi nigdy to się nie pojawiało.

Awatar użytkownika
arrain
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arrain »

Wersje 8 możesz znaleźć tutaj i jej cały opis.
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... sc&start=0
A chodzi głównie o to ze czekamy na 1H aż pojawi się semafor. wtedy przełączamy się na M15 i tam składamy zlecenie w momencie jak cena uderzy nasz triger. Najlepiej postawić buy/sel stop.
A bar z procentem to wskaźnik czasu jaki został do ukończenia danej świecy.
Postaram sie dzis wrzucic wiecej obrazkow bo jednak to najbardziej przemawia.

-- Dodano: wt 27-05-2014, 6:30 --

Postaram się pokrótce opisać ta metodę.
Ustawiamy nasz interwal na 1H i czekamy aż pojawi się semafor. Moze być 1, 2 lub 3. Z własnego doświadczenia widzę ze dobre rezultaty dają semafory 2 i 3.

Obrazek

Gdy semafor pojawi się na bieżącej świecy 1H lub wystąpił na poprzedniej możemy przejść na interwal M15. czekamy az świeca która wybiła szczyt lub denko (chodzi o nowe poziomy przy Dynamic fibs) się zamknie i wtedy stawiamy zlecenie buy lub sell stop na naszym trigerze który ustawiamy we właściwościach DYNAMIC FIBS SR Trail. Ja go mam ustawione na 10p. SL ustawiam na 12p. I teraz pozostaje czekać.

Obrazek

Obrazek

Lista wskaźników użytych na moich wykresach. A w załączniku wstawiam Average Range który ściągnąłem gdzieś z naszego forum ale nie pamiętam skąd.

Obrazek

-- Dodano: wt 27-05-2014, 7:53 --

No i na GA była wtopa.
Tak jak mówiłem najlepszymi miejscami na wejście są semafory 2 lub trzy. Daje to mniej sygnałów ale są bardziej godne zaufania. ale ze chciałem pokazać o co chodzi w systemie to może być.

W następnym poście napisze jak jeszcze unikam "błędnych" sygnałów i na co zwracam uwagę.

Obrazek

-- Dodano: wt 27-05-2014, 7:56 --

Kolejne wejscie. Tu juz poszlo lepiej:)

Obrazek

-- Dodano: wt 27-05-2014, 11:23 --

W przypadku gdy cena zamknie się ponad trigerem LONG lub pod trigerem SHORT to taka parę można albo sobie odpuścić albo zobaczyć czy cena będzie jeszcze raz próbowała zejść niżej. W przypadku gdy wejdzie poniżej trigera można ustawić zlecenie oczekujące buystop i czekać aż cena sama nas wypełni. Nie ścigamy jej po całym wykresie.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Twoje myśli kreują twoją rzeczywistość.

zuikaku
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zuikaku »

Dzięki za odpowiedź, przyjrzę się temu.

ODPOWIEDZ