Drain The Banks by TRO
Re: Drain The Banks by TRO
może z wolumenem brać ten system hehe tylko skąd go wziąść
-
- Gaduła
@marcin.in00, podstawowy wolumen dostępy na platformach zgadza się w większości z wolumenem faktycznym. Kwestia czy potrafiłbyś z niego skorzystać : ) Jeżeli natomiast chcesz grać orderflow to potrzebujesz dostępu do Depth Of Market itd. (brokerzy choćby futures) a to z kolei zmuszałoby Cię do zaprzestania handlu na walutach (bo rynek nie jest scentralizowany) a to z kolei nieproporcjonalnie podnosi koszty handlu.
@reszta świata, pamiętamy, że nie system tworzy wynik a trader! Czasem przerzucie to znacznie więcej niż mrugające lampki i momenty w których czerwona linia przecina niebieską ; )
@reszta świata, pamiętamy, że nie system tworzy wynik a trader! Czasem przerzucie to znacznie więcej niż mrugające lampki i momenty w których czerwona linia przecina niebieską ; )
-
- Gaduła
Mam do was pytanie jestem nowy i testuję tą strategię na koncie demo ale strasznie słabą mam skuteczność na 6 transakcji zyskowna jest jedna może dwie. Jak niwelujecie liczbę błędnych sygnałów, z góry dziękuję za pomoc
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
stopa postaw poniżej korytarza, Ja zamierzam grać tym systemem ale na m15 zobaczymy co z tego będzie
Ja ci powiem co będzie , pewnego dnia cena wogóle się nie zatrzyma na tych oporach i poszybuje wysoko w przeciwną stroną wywali ci stopy i oczyści ci konto , to był dobry system w czasie kiedy powstał , ale teraz niestety czasy się zmieniły i gra tym systemem jest samobójstwem . tak właśnie początkujący traderzy czyszczą sobie konta , wystarczy jeden dzień kiedy cena sobie poszybuje 400 czy 500 pipsów i giniesz na polu chwały , a takie dni się zdarzają , zobacz co ostatnio zrobił kabel , a i edek niedawno. Jedynie systemy które polegają na akcji ceny są w dłuższym okresie skuteczne , oczywiście na krótką metę taki system może dawać zyski w czasie konsolidacji , ale jak rakieta trendu odpali , to macie pozamiatane , bo nie będziecie wiedzieć co robić .
Nigdy nie wiadomo gdzie może być dzienny High i Low , może go nawet jeszcze nie być , podstawowy błąd w tej strategii.
Nigdy nie wiadomo gdzie może być dzienny High i Low , może go nawet jeszcze nie być , podstawowy błąd w tej strategii.
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .
dlaczego ma mi SL nie zadziałać. Jak nie zadziała to zawsze można złożyć reklamację. Nie zamierzam zarządzać całym depozytem na jedną transakcję. Poza tym dodałem jeszcze do tego kilka innych wskaźników które dobrze obrazują sytuację na m15 wiec dlatego ten tf a nie niższy. No nie wiem gdzie Ty masz taką parę walutową gdzie cena szybuje dziennie po 400 pipsów . Bardzo łatwo tym systemem jest ucinać straty za pomocą SL po niżej kanału . NLA też podrasowałem i nie czyści konta wiec Autor zasługuje na to aby się zainteresować tym systemem
Nie zadziała, bo TRO to jest hochsztapler i szarlatan, który zadławił się własną nadmuchaną sławą, która w dodatku nie jest nawet ułamkiem tego, co mu się wydaje... pewnie dlatego, że opatentował wspaniały system, został IB i mieszka z mamą oraz traci czas na nagrywanie anarchistyczno-ideologicznych filmików na YT, których nawet pies z kulawą nogą nie ogląda.
Starannie dobierajcie sobie bożków i idoli, bo w końcu przyjdzie wam dostać się do wnętrza i będziecie musieli się zmierzyć z faktem, że jest puste
Starannie dobierajcie sobie bożków i idoli, bo w końcu przyjdzie wam dostać się do wnętrza i będziecie musieli się zmierzyć z faktem, że jest puste

Ja nie będę grać czystym jego systemem, lecz trochę przerobionym, nie wiem jak to wyjdzie ale jestem dobrej myśli, potrenuje na demo i się okaże. Dodam do tego cci woddiego i nie tylko ale to zostawię na razie dla siebie . Więc grać będę na wyższym tf-e m15
Proszę bardzo , EUR/USD z 2008 roku , na dolnym wskaźniku masz czerwoną linię która pokazuje przekroczone 400 pipsów w ciągu dnia .EUR/JPY z 24.10.2008 zrobiło 1349 pipsów. Wszyscy którzy używali ten system , byli dobrej myśli , tylko dlaczego ich tu już nie ma ? Nie wiem czy cci woodiego jest skuteczny , chyba tak samo jak stochastics albo RSI , bo to ta sama idea tylko w innym ujęciu , według mnie żaden wskaźnik nie jest na tyle dobry , żeby na nim opierać cały system .

It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .
Każdy system generuje stratę .Nawet jeśli będziesz grał na czystym wykresie to strata też się przytrafi . Mam takie wrażenie że od wskaźników oczekiwania są wygórowane. Grałem tym systemem jakiś czas teraz do niego powracam z dodatkami jakimi używam przy innych systemach. Nie wiem co to z tego będzie . A te ruchy cenowe po 400 pipsów były lata świetlne temu. Teraz jest mniejszy ruch ceny więc powinno być dobrze. Ten system wydaje się być dobry ale obowiązkowy jest SL poniżej korytarza szczura . Takie jest moje zdanie może się ono zmieni po testach ale na razie go nie zmienię