Mam pytanie dot. wcześniejszych świec. W pkt. 1 nie wszedłeś jak sądzę z powodu wcześniejszej zielonej świecy (czy mam rację), ale dlaczego nie wszedłeś w pkt. 2?TARKIN pisze: drugie wejscie za późno o 2 pipsy
Drain The Banks by TRO
masz oko jandrzejjandrzej pisze:Mam pytanie dot. wcześniejszych świec. W pkt. 1 nie wszedłeś jak sądzę z powodu wcześniejszej zielonej świecy (czy mam rację), ale dlaczego nie wszedłeś w pkt. 2?TARKIN pisze: drugie wejscie za późno o 2 pipsy

nie było mnie przy kompie ani w punkcie 1 ani 2
ja gram metoda że wchodzę na poziomie Low więc w punkcie 1 nie ma wejścia bo tam jest Close świecy
wejście jak najbardziej powinno być w 2
mój błąd polegał na tym że patrze tylko czy są dwie spadkowe świece m5 i czy druga doszła do low poprzedniej
reasumując moje wejście spóźnione jest nie o 2 lecz o 7 pipsów
Pomijam fakt że wyjście z rynku jest tragiczne

"Tylko silnych los obdarza hojnie "
-
- Stały bywalec
High jakiejkolwiek świeczki (równie dobrze może być czerwona) wyznacza górną granicę RAT ZONE, która idzie 20 pips w dół.mla pisze:szczyt ostatniej zielonej swieczki jest naszym gornym ograniczeniem strefy red ...dolny jest 20 pipsow nizej
Natomiast dolną granicę RAT ZONE wyznacza najniżej położone LOW danego dnia, i tam strefa RAT ZONE idzie 20 pips w górę. Co zresztą bardzo ładnie rysują wskaźniki od TRO.
Na tych wykresach pokazałem tylko PRZYKŁADOWE wejście, oczywiście że były tam inne sygnały. Postaram się o lepsze przykłady dzisiaj.mla pisze:tylko ze jesli tak to jest to te 4 wykresy w pierwszym poscie sa nie jasne ....bo niby dlaczego zajmowanie pozycji jest akurat w tych miejscach a nie wczesniej ... ???
przeciez co najmniej 5 razy wczesniej wg tych zasad mozna bylo zajmowac pozycje
-
- Stały bywalec
Musiałbym się teraz cofać do tych przykładów, żeby je przeanalizować, dlatego wolę dziś znaleźć dobre wejścia i zamienię te przykłady na coś nowszego i dokładniejszego i mam nadzieję, że wtedy będzie wszystko bardziej jasne. Ale tak, drugie wejście było dobre, tylko nie zaznaczonesymu pisze:Co do 1. "?" to z tego co wyczytałem chyba na forum kreślika to jeżeli po tej świeczce czerwonej jest zielona (zanim uderzy o low) to z tym sygnałem trzeba dać sobie spokój.
2."?" moim zdaniem dobre wejście, tylko po prostu nie zaznaczone

Dodano po 12 minutach:
Z tą drugą próbą to całkiem rozsądnie, z tym, że masz źle zaznaczone na pierwszym wykresie, bo jeżeli grasz czerwonym szczurem, to najpierw musi się zamknąć biała świeca, a potem CZEKASZ aż zamknie się czarna świeca i dopiero na LOW tej świecy wchodzisz. A ty wszedłeś na czarnej formującej się świecy na tym co nazywasz 'przełamaniem LOW' a to nie jest zasada DTB.mla pisze:Ja bym bardziej obstawial wejscie tak jak pokazalem na wykresie
mamy:
- drugą nieudaną probe przelamania HH
- strefa RED
- przelamanie LOW
Te linie są po prostu ustawione co 10 pips, tak jedynie obrazowo, żeby łatwiej się orientować w wykresie. TRO dodatkowo gra na nich czasem jedną z wczesnych odmian NLA, ale nie mieszajmy już tutaj, w naszym temacie są jedynie po to, aby łatwiej się poruszać po wykresie (można je oczywiście usunąć, nie są niezbędnemla pisze:Czy ktos wie do czego służą te linie poziome sweet pot line ??

-
- Stały bywalec
-
- Stały bywalec
swietnie sie sprawuje na M5 GBPUSD para MA 34 i 13 polecam ...testuje teraz to troszke i jestem mile zaskoczony ...wiem ze to nie w temacie ale moze warto
aha juz wiem
toz to dzienna swieca
chyba za duzo mam tych roznych wskaznikow i wykresow jednoczsnie pootwieranych ...wszystko sie juz miesza heh
ale za to inne pytanie ....jak korzystacie ze wskaznika HL5 LH ?
macie jakies wytyczne odnosnie tych lini ?
wykres .....czyzby znowu okazja ?
jak dojdzie do czarnej kreski wtedy short
aha juz wiem

ale za to inne pytanie ....jak korzystacie ze wskaznika HL5 LH ?
macie jakies wytyczne odnosnie tych lini ?
wykres .....czyzby znowu okazja ?
jak dojdzie do czarnej kreski wtedy short
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.