a ja zapytam ....dlaczego nie wszedles na swiecy 1h wczesniej ...
wydaje sie ze warunki byly spelnione ...czyli h1 zielona, lokalne extremum, wyjscie z pola
i zauwaz ze daleko od kanalu jestesmy tylko na m15
natomiast na M5 jestesmy pod samym kanalem co wskazywaloby ze albo czekamy na przebicie kanalu biorac pod uwage ze M15 ma wieksza moc lub czekamy na odbicie w dół od kanalu i dopiero wejscie (wtedy m5 i m15 beda daleko od kanalu)
a co spowodowalo twoje wyjscie z pozycji ...???
lustrzana sytuacja tylko ze odrotna do grania w dół ?
czy z gory ustalony TP ?
na twoich screenach pozwolilem sobie naniesc moje zapytanie
Drain The Banks by TRO
słuszna uwaga.
na razie gram tylko w pobliżu otwarcia nowych H1
wynika to z faktu że gram NLA i DTB a z mojej filtracji NLA najczęściej ostatnim warunkiem do handlu jest odpowiedni kolor H1
moja statystyka pokazał mi że miałem większa skuteczność gdy wchodziłem na początku H1
drugi powód jest taki że tak na razie podzieliłem sobie czas forexowy
analizuje przed pełnymi godzinami i jak sygnał to wchodzę w rynek a potem zarządzam pozycja ( nie używam TP na z góry określonym poziomie)
a resztę czasu poświęcam na dokształcanie się z forexu
polecam:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 59&start=0
bardzo przydatne w określaniu nastrojów rynku - pomaga odczytywać kiedy zamknąć pozycje
na razie gram tylko w pobliżu otwarcia nowych H1
wynika to z faktu że gram NLA i DTB a z mojej filtracji NLA najczęściej ostatnim warunkiem do handlu jest odpowiedni kolor H1
moja statystyka pokazał mi że miałem większa skuteczność gdy wchodziłem na początku H1
drugi powód jest taki że tak na razie podzieliłem sobie czas forexowy
analizuje przed pełnymi godzinami i jak sygnał to wchodzę w rynek a potem zarządzam pozycja ( nie używam TP na z góry określonym poziomie)
a resztę czasu poświęcam na dokształcanie się z forexu
polecam:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 59&start=0
bardzo przydatne w określaniu nastrojów rynku - pomaga odczytywać kiedy zamknąć pozycje
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
zobacz prosty filtr :mla pisze:nie przekonuje mnie to do konca bo na wczesniejszej H1 tez miales blisko otarciaTARKIN pisze:na razie gram tylko w pobliżu otwarcia nowych H1
dzieki za link ... wartosciowy jest
na H1 poprzedzającej moje wejście nie ma na początku dwóch zielonych świeczek na m5 - nie ma sygnału
a po drugie handel zaczynam najczęściej od 8:00

co do świeczek japońskich ściągnij sobie te kursy na dvd - przystępny angielski i wszystko tłumaczone w przejrzysty sposób
wszedłem na drugiej świecy m5 - w miejscu zamknięci pierwszej m5mla pisze:to filtr w postaci 8:00 mnie przekonuje najbardziej![]()
na tej swiecy h1 na ktorej wszedles sa dwie pierwsze 5 minutowe ....czyli rozumiemze wszedles na trzeciej ...
nie wiem czy ten filtr ma sens bo nie sprawdzalem tego statystycznie
obserwujesz teraz EU ? mozna bylo wziac 10 pipsow na sell
druga m5 najpierw odbiła w dół ale powróciła do góry
co do EU to obserwuje ale z mojego filtra nie ma wejścia bo:
pierwsze możliwy poziom wejścia nie został osiągnięty przez pierwsza m5 w nowej H1
a w drugim miejscu nie nastąpiła czerwona m5
Edit: na AudUsd było klasyczne wejście przy tej filtracji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
TARKIN pisze:nie ma na początku dwóch zielonych świeczek na m5 - nie ma sygnału
moze powiesz ze jestem upierdliwy lub ze sie czepiam ale ....
skoro tak jak w cytacie ....to
jak sie ma jedno do drugiego ?TARKIN pisze:wszedłem na drugiej świecy m5 - w miejscu zamknięci pierwszej m5
gdzie zasady i konsekwencja ?

pamiętaj że mówimy o dwóch różnych wejściach 
ja nie wchodzę gdy zakończy się pierwsza zielona m5 tylko ustawiam zlecenie oczekujące w miejscu jej najwyższej wartości
potem czekam 5 minut i patrze czy druga m5 osiągnęła ten poziom i czy wszedłem w rynek
jeżeli nie to odwołuje zlecenie oczekujące -
ja wiem że ciebie zmyliło pisanie

ja nie wchodzę gdy zakończy się pierwsza zielona m5 tylko ustawiam zlecenie oczekujące w miejscu jej najwyższej wartości
potem czekam 5 minut i patrze czy druga m5 osiągnęła ten poziom i czy wszedłem w rynek
jeżeli nie to odwołuje zlecenie oczekujące -
ja wiem że ciebie zmyliło pisanie
- mam na myśli poziom cenymiejsce
TARKIN pisze:potem czekam 5 minut i patrze czy druga m5 osiągnęła ten poziom i czy wszedłem w rynek
jesli druga m5 nie osiagnela max pierwszej m5 to odwołujesz zlecenie
nie czekasz na dalszy tok wydarzen ?
moze druga nie osiagnela najwyzszej wartosci pierwszej m5 ale moze jest zielona ...i tę wartosc osiagnie trzecia ?
wydaje mi sie (moze mylnie) ze przy takich filtrach jakie stosujesz jest bardzo mała ilosc sytuacji na rynku do zagrania
duzo dobrych wejsc z duzymi profitami pomijasz