Drain The Banks by TRO

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

mla pisze:brakuje mi tutaj zdecydowanie screenow ... ciezko czasami zrozumiec o czym ktos do nas rozmawia
zeby wszystko bylo jasne najlepiej jest zrobić zrzut i zaznaczyc na nim co i dlaczego (uzasadnienie)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 547#216547
tutaj pełen opis NLA ze screenami
plus dwa moje screen z tego tematu
krótka analiza
i ciekawa dyskusja
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

mla
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mla »

coneoftheyear pisze:No i obyło się bez rysunków :) Ja narazie chcę dopracować sobie DTB, tak, żeby mieć to bardzo dobrze opanowane. Jak już ogarnę to w zadowalającym stopniu to faktycznie warto pomyśleć, czy nie połączyć tego z inną strategią :)

wlasnie o tym mowie ... warto polaczyc kilka strategii ...przekonalem sie o tym w NLA jak dobrze jest pozyczyc cos z ZERO LINE

dzieki TARKIN
male nieporozumienie :)
troszke sie zamieszalem ...juz nie wiem w koncu co rozgryzamy ??? czy DTB ? NLA ? czy inne systemy ? :)
ale spoko ...to poczatki ...z czasem bedziemy rozumieli sie bez słów ;)

coneoftheyear
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: coneoftheyear »

mla pisze:troszke sie zamieszalem ...juz nie wiem w koncu co rozgryzamy ??? czy DTB ? NLA ? czy inne systemy ?
Zdecydowanie DTB, ale dyskusja o połączeniu go z NLA też jest uzasadniona w tym temacie :)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Te systemy łączy twórca i jego podejście do tego jak porusza sie cena
w obu systemach porusza sie falą
tylko w DTB łapiemy szczyt tej fali - licząc na odbicie się ceny w przeciwnym kierunku
a w NLA skupiamy sie na miejscu po odbiciu się i zawróceniu - licząc na dalszy ruch w trendzie
Dla tych co nie przemawia do nich wykres słupkowy wystarczy przełączyć go na liniowy i widać to falowanie.
To jest ta sam zależność tylko ujęta w inny sposób.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

mla
Stały bywalec
Stały bywalec

im dluzej sie przygladam tej metodzie tym bardziej jej nie rozumiem, albo zasady opisane w pierwszym poscie nie sa jasne.
Wyobrazmy sobie ze zaczal sie dzien ...cena idzie w gore dajac nam kolejne zielone swieczki ...szczyt ostatniej zielonej swieczki jest naszym gornym ograniczeniem strefy red ...dolny jest 20 pipsow nizej (200? zalezy jak kto liczy liczby po przecinku) i teraz czekamy na czerwona swiece i jej low ... i wtedy zajmujemy shorta .... (tak to rozumiem)
tylko ze jesli tak to jest to te 4 wykresy w pierwszym poscie sa nie jasne ....bo niby dlaczego zajmowanie pozycji jest akurat w tych miejscach a nie wczesniej ... ???
przeciez co najmniej 5 razy wczesniej wg tych zasad mozna bylo zajmowac pozycje

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

nie wiem czy dobrze rozumiem o co Ci chodzi ale jeżeli tak to....

masz te zielone świece i teraz czerwona i jej low - póki ona się formuje nie wiesz gdzie jest low (nie mylmy low z close) , dlatego możesz wejść dopiero na następnej świeczce.

Jeżeli chodzi Ci o to czemu nie wchodzi się od close tej czerwonej świeczki to jest to jest to po prostu filtr złych sygnałów.

Ma nadzieje że o to chodziło :)

mla
Stały bywalec
Stały bywalec

symu pisze:nie wiem czy dobrze rozumiem o co Ci chodzi ale jeżeli tak to....

masz te zielone świece i teraz czerwona i jej low - póki ona się formuje nie wiesz gdzie jest low (nie mylmy low z close) , dlatego możesz wejść dopiero na następnej świeczce.

Jeżeli chodzi Ci o to czemu nie wchodzi się od close tej czerwonej świeczki to jest to jest to po prostu filtr złych sygnałów.

Ma nadzieje że o to chodziło :)
nie o to
na wykresie narysowalem strzalki w ktorych mozna bylo wczesniej wchodzic
strefa red przesuwa sie wraz ze wzrostem ceny wiec wczesniej te swiece tez bylu w strefie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Co do 1. "?" to z tego co wyczytałem chyba na forum kreślika to jeżeli po tej świeczce czerwonej jest zielona (zanim uderzy o low) to z tym sygnałem trzeba dać sobie spokój.

2."?" moim zdaniem dobre wejście, tylko po prostu nie zaznaczone

mla
Stały bywalec
Stały bywalec

symu pisze:Co do 1. "?" to z tego co wyczytałem chyba na forum kreślika to jeżeli po tej świeczce czerwonej jest zielona (zanim uderzy o low) to z tym sygnałem trzeba dać sobie spokój.

2."?" moim zdaniem dobre wejście, tylko po prostu nie zaznaczone

w takim razie nie powinno byc wejscia na tym wykresie w miejscu w ktorym zaznaczono wejscie
a wejscia powinny byc na wszystkich wszesniejszych strzalkach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Dobra to teraz ja też zgłupiałem.... myślałem że trzeba wchodzić właśnie tak jak zaznaczyłeś te strzałki.

Trzeba poczekać na kogoś w temacie :)

ODPOWIEDZ