Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Mam pytanko, jakiś czas temu pisałem o parze GBP/CHF, długo czekałem setup już trzymałem kilka dni i jednak opłacało się, pytanie brzmi jakbyście dalej rozegrali ten setup. Przestawiać już wynik na jakiś BE z małym plusem, czy czekać na dalszy rozwój sytuacji. Docelowy target był 1.4920 ale sam już nie wiem jak to dalej rozegrać, może ktoś ma jakiś pomysł jak zarządzić dalej tą pozycją... :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

czerwinek pisze:Mam pytanko, jakiś czas temu pisałem o parze GBP/CHF, długo czekałem setup już trzymałem kilka dni i jednak opłacało się, pytanie brzmi jakbyście dalej rozegrali ten setup. Przestawiać już wynik na jakiś BE z małym plusem, czy czekać na dalszy rozwój sytuacji. Docelowy target był 1.4920 ale sam już nie wiem jak to dalej rozegrać, może ktoś ma jakiś pomysł jak zarządzić dalej tą pozycją... :)
Czekaj jak się świeca zamknie, a poza tym, jest taka złota zasada, jeżeli masz jakieś wątpliwości, to znaczy że nie ma żadnych wątpliwości 8) Czyli zamykasz już teraz i masz to z głowy. Myślisz nad kolejny wejściem.

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć Czerwinek
Ja to widzę tak u mnie jest dywergencja pomiędzy ceną a macd wskazująca na możliwość ruchu w górę,
z drugiej strony wygląda to na korektę sięgającą 61,8 poprzedniego ruchu, która sugeruje sprzedaż :P , jest też na tą chwilę też outsidebar sugerujący mocny ruch w dół, a fibo u mnie wskazuje krążenie ceny pomiędzy 23,6 / 50 a 61,8.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Zrobiłem tak, że ustawiłem BE z małym plusem aby zwrócił się spread i swap. Coś czuję, że zawróci i pojedzie dalej w dół. Natomiast pozycja jest zabezpieczona i lepiej się z tym czuję. Ewentualny BE "przeżyję" z drugiej jednak strony nie chcę zamknąć pozycji teraz gdyż cały czas po cichu liczę, że cena osiągnie mój target, czyli 1.4920. Czas pokaże i będzie kolejne doświadczenie ... :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jednak decyzja była słuszna teraz zastanawiam się nad zwiększeniem jeszcze TP.

Zamknąłem jednak przy 1.4885 to i tak lepiej niż pierwotny TP zakładany (1.4920)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 16:10 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sebapl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sebapl »

To może teraz na kablu buy na 61

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

sebapl pisze:To może teraz na kablu buy na 61
Jak najbardziej.
Ja mam oczekujące buy limit na GBPCHF 61.8.

A to mój setup z dzisiaj AUDJPY wejście buy limit na 161.8 fibbs
Harmonia S/R insidebar. target 82.20
Stop na BE (trochę ciasno ale RR zerowy) więc czekam

Obrazek
czerwinek pisze:Jednak decyzja była słuszna teraz zastanawiam się nad zwiększeniem jeszcze TP.
czerwinek Uważam, że Twój target jest za bardzo optymistyczny. No ale gratuluję seta i powodzenia oczywiście!
czerwinek pisze:Zamknąłem jednak przy 1.4885 to i tak lepiej niż pierwotny TP zakładany (1.4920)
Oops.. nie zauważyłem, że zamknąłeś. myślę że dobrze, Gratulacje! Choć można było ustawić stop tuż nad 50% i patrzeć jak to się rozwinie. Ja sądzę że przetestuje 61.8 fibbs.

Ahaaa.... jeszcze jedna mocna rzecz.

EURGBP

Punkt D tego "motyla" wypada w bardzo ciekawym miejscu. Jest szansa na sporą korektę ale trzeba jeszcze trochę poczekać.

-Harmonia
- D =261,8 % BC
-Mocne historyczne S/R
-Trendline
-Zgrupowanie fibbsów

Warte obserwacji:

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Czerwinek
Ewentualny BE "przeżyję"
, sugerując się James 16 BE to wygrany trejd.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

commax pisze:Ahaaa.... jeszcze jedna mocna rzecz.

EURGBP
A nie trzymałeś jeszcze tego longa? Niedawno pisałeś, że wchodziłeś, dałby jeszcze trochę zarobić
Johnny pisze:sugerując się James 16 BE to wygrany trejd.
Nie jest zły BE (nie czytałem nic nigdy o James 16), ale dzisiaj 3 razy shorty miałem na na EUR/USD i było 2 razy +20 i raz +50 i 3 razy mnie wywaliło na BE z małym plusem, więc trochę mam dosyć tych BE, ale najważniejsze, że nie na minusie.
Załuję również shorta na GBP/JPY od wczoraj siedziałem w shorcie ale dzisiaj niestety zamknąłem z rano bo mi coś nie pasowało a tak pięknie dziś w dół poleciał.
No ale cóż nie ma co żałować i trzeba szukać kolejnych wejść, rynek nie ucieknie :)
Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Co tu sie wyprawia!

Jakieś formacje harmoniczne, ellioty i cholera wie co jeszcze :D

Ok to zamieszam jeszcze bardziej. Narazie mam pomysł taki.

Re-enter USD/JPY wszedł bym tak na 82.00

Obrazek

Zje mi 81.50 przegrałem, dosięgnie 86.00 wygrałem.

Proszę sie nie sugerować. Bo sam obstawiam grosze ;)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

ODPOWIEDZ