Ja wszedłem dzisiaj w GBP/CHF (kilka postów wyżej) jeszcze trzymam narazie nie zostałem wyautowany, ale widzę to raczej czarno, jednak może odbije. Będę trzymał do końca najwyżej będzie SL.
riddle wg. mnie to jest korekta a nie trend wzrostowy, wczorajszy pinbar zamknąl się poniżej zamkniecia swiecy z dnia poprzedniego. Gdyby był to engulfing trzeba by zaryzykowac bardzo duzy SL...Miejsca do spadku bylo IMO sporo - zawsze sa jakies lokalne wsparcia czy opory (zauwazyłem to na 1,27).riddle pisze:Poza tym trend wzrostowy nie wyglądał na wyczerpujący się, oprócz jednej małej świecy spadkowej i spadającej gwiazdy nic nie wskazywało na słabość...
Nie ma żadnego bledu. To bardzo dobry set up. Niestety nie ma 100% tutaj dochodzi do głosu MM.bigben pisze:Dawno tu nie pisałem. Kilka dni temu zaliczyłem BE na S USD/CHF, pozniej udany trade na S EUR/CHF. Dzisiaj niestety wpadka na S EUR/CHF.
SR wydawał się solidny, trend, pinbar , dywergencja, fibo 50 %, fundamenty srednio i długoterminowo raczej nie sprzyjaja euro wiec czego chciec wiecej ? A jednak porażka. Wiadomo ze na historii wszystko widac jak na dloni i wszystko pasuje po fakcie, niemniej sie spytam czy dostrzegacie jakis kardynalny bląd i cos co by na 100 % Was powstrzymalo przed wejsciem w transakcje ?. Na szczescie wszedlem swoja metodą a nie Asmo (bez urazy) na Fibo 38 % retracement i ZL (na chwile odbiło idealnie na 20 pipsów) wiec straty sa ograniczone ale i tak wyniosly ponad 100 pipsow. Może byłem po prostu za mało wybredny
Nad tym ostatnim musze popracowac. Ciagle gram najmniejszą jednostką (1 minilot) i to nie daje żadnego pola manewru.asmodeus8 pisze:Nie ma żadnego bledu. To bardzo dobry set up. Niestety nie ma 100% tutaj dochodzi do głosu MM.
czerwinek pisze:commax nieźle wymiataszgratki widzę, że w teori też jesteś niezły znasz dużo formacji
Dzięki panowie za miłe słoworiddle pisze:commax gratulacje za rozgryzienie i rozegranie AUDCAD ! odnośnie EURGBP to i tak czasem bywa, grunt że wyczułeś dobre miejsce, zabrakło tylko troszkę szczęścia, żeby było idealnie.