Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

bigben myślę, że wejście było spoko i najważniejsze, że według założeń, tak się zdarza, że czasem wejdzie SL. Odkujesz się :) Może Asmo coś by jeszcze wypowiedział się na ten temat.
Ja wszedłem dzisiaj w GBP/CHF (kilka postów wyżej) jeszcze trzymam narazie nie zostałem wyautowany, ale widzę to raczej czarno, jednak może odbije. Będę trzymał do końca najwyżej będzie SL.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

riddle pisze:Poza tym trend wzrostowy nie wyglądał na wyczerpujący się, oprócz jednej małej świecy spadkowej i spadającej gwiazdy nic nie wskazywało na słabość...
riddle wg. mnie to jest korekta a nie trend wzrostowy, wczorajszy pinbar zamknąl się poniżej zamkniecia swiecy z dnia poprzedniego. Gdyby był to engulfing trzeba by zaryzykowac bardzo duzy SL...Miejsca do spadku bylo IMO sporo - zawsze sa jakies lokalne wsparcia czy opory (zauwazyłem to na 1,27).
Ostatnio zmieniony 21 sty 2011, 01:32 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

bigben pisze:Dawno tu nie pisałem. Kilka dni temu zaliczyłem BE na S USD/CHF, pozniej udany trade na S EUR/CHF. Dzisiaj niestety wpadka na S EUR/CHF.

SR wydawał się solidny, trend, pinbar , dywergencja, fibo 50 %, fundamenty srednio i długoterminowo raczej nie sprzyjaja euro wiec czego chciec wiecej ? A jednak porażka. Wiadomo ze na historii wszystko widac jak na dloni i wszystko pasuje po fakcie, niemniej sie spytam czy dostrzegacie jakis kardynalny bląd i cos co by na 100 % Was powstrzymalo przed wejsciem w transakcje ?. Na szczescie wszedlem swoja metodą a nie Asmo (bez urazy :D) na Fibo 38 % retracement i ZL (na chwile odbiło idealnie na 20 pipsów) wiec straty sa ograniczone ale i tak wyniosly ponad 100 pipsow. Może byłem po prostu za mało wybredny :D
Nie ma żadnego bledu. To bardzo dobry set up. Niestety nie ma 100% tutaj dochodzi do głosu MM.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:bigben myślę, że wejście było spoko i najważniejsze, że według założeń, tak się zdarza, że czasem wejdzie SL. Odkujesz się
Czerwinek dzięki za dobre słowa.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

asmodeus8 pisze:Nie ma żadnego bledu. To bardzo dobry set up. Niestety nie ma 100% tutaj dochodzi do głosu MM.
Nad tym ostatnim musze popracowac. Ciagle gram najmniejszą jednostką (1 minilot) i to nie daje żadnego pola manewru.

A wracając do kwestii którą poruszył riddle jaka jest Wasza definicja trendu ? Wiadomo że są różne metody identyfikacji. Na Eur/ChF zaliczylismy niedawno LL i wydaje mi się że wg. metody PA dopoki szczyt ostatniej fali spadkowej nie zostanie przebity (tzw. poziom strukturalny) przyjmuje się że mamy doczynienia z trendem spadkowym. Asmo jak Ty to widzisz ?

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Kilka postów wcześniej wrzuciłem screen z formacją harmoniczną na AUDCAD H1.

A teraz wygląda tak...

Obrazek

Wejście zleceniem oczekującym sell stop pod pinbar.
+100 pips na pierwszym targecie.
Na D1 jednak wygląda to jeszcze lepiej. przesunę więc stop przełknę ewentualną korektę i zobaczymy jak to się rozwinie jutro.
Ale żeby nie było tak różowo na EURUSD SL -30 pips
na EURAUD SL -10pips
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Ahaaaa.....miałem wam jeszcze pokazać coś

Zlecenie oczekujące na EURGBP odbicie od dna formacji wiadra.
Cena weszła w moje zlecenie na głębokość 2 pipsów lecz spread był 5 pips więc poczułem tylko jej oddech na plecach hehehe...:P
150 pips poszłoooooo....:lol:

Obrazek :P :lol:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

commax nieźle wymiatasz :) gratki widzę, że w teori też jesteś niezły znasz dużo formacji
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

commax gratulacje za rozgryzienie i rozegranie AUDCAD ! odnośnie EURGBP to i tak czasem bywa, grunt że wyczułeś dobre miejsce, zabrakło tylko troszkę szczęścia, żeby było idealnie.

bigben masz rację to może być korekta wzrostowa, ale korekta może zakończyć się np na poziomie 61.8% fibo, jak by to pasowało do Twojej analizy, ale równie dobrze może to być poziom 50% bądź nawet 38.2%, wejście ogólnie spoko, mi coś nie pasowało... dlatego zostawiłem.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:commax nieźle wymiatasz :) gratki widzę, że w teori też jesteś niezły znasz dużo formacji
riddle pisze:commax gratulacje za rozgryzienie i rozegranie AUDCAD ! odnośnie EURGBP to i tak czasem bywa, grunt że wyczułeś dobre miejsce, zabrakło tylko troszkę szczęścia, żeby było idealnie.
Dzięki panowie za miłe słowo :oops: wtopy też miałem ostatnio najbardziej to mnie ten AUDNZD sponiewierał.
No ale robota czeka....

Kontynuacja setupu AUDCAD
Wczoraj postanowiłem, że będę obserwował zachowanie ceny w okolicach targetu. Wstaję rano i co widzę...? cena dość gładko przebiła mocne wsparcie na poziomie 0.9851 i wracając utworzyła kolejną formację tym razem Gartleya. Więc mogłem przesunąć stop i ustawić go z dość dużą dokładnością tuż powyżej 168.1% fibbs BC czyli punktu D tej formacji. Do tego engolfing na wspomnianym oporze 0.9851. Więc puki co niedźwiadki trzymają się mocno. :)

Obrazek

ODPOWIEDZ