Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Ramzes pisze:klonmarcin odpusc sobie ta pare. Pograj z miesiac na kablu. Nie beda cie zaskakiwac jakies dziwne skoki ceny ktore wywalaja ci zlecenie
Że niby kabel ma być spokojniejszy tak? :think:

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

klonmarcin pisze:cdn....
Wszystko na rysunkach

---------------------------

Texs , skoro schemat zmiany funkcji oporu na wsparcie (lub odwrotnie) dziala to wiemy gdzie się ustawić i czekać na kolejny trejd ( zgodnie z trendem ). Mam na myśli oczywiście przebicie strefy SR, zerknij na przyklad z podwójnym pinem.
"Nerwowość" w określaniu zbyt dużego TP bierze się z niepewności. Co do tego czy przy kolejnym trejdzie będziemy w stanie znaleźć dobre miejsce do wejścia. Jeżeli ma się pewność że poradzimy sobie z określeniem racjonalnego miejsca na kolejne wejście. Przestajemy próbować zarobić majątek przy pomocy jednego kilkuset pipsowego "zlotego strzalu". Nie znaczy to że rezygnujemy zasady - pozwól rosnąc zyskom . Po prostu oznacza to tylko to że wiemy gdzie wejdziemy na rynek w kolejnym miejscu (schemat). A także że będzie to zgodne z zasadami które wcześniej ustaliliśmy.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Rewelacja Moher,

dla mnie sama esencja :)
jak tak patrzę na swoją 38Fibo to ona zawsze ląduję w okolicach Lini SR - dzięki za abecadło.

u Siebie wrzuciłem swój ostatni trade w oparciu o te zasady, niestety zbyt wcześnie wszedłem

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 465#271465

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

TeXs pisze:dzięki za abecadło.
To jest już tutaj (forum) opisane przez Fxlamera z odnośnikiem do źródeł.

http://images41.fotosik.pl/116/3abeab5dfcc93247.gif

http://images49.fotosik.pl/120/f5cf02e712cc5dcb.gif

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7917

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

mohertrader pisze:
klonmarcin pisze:cdn....
Wszystko na rysunkach

---------------------------

Texs , skoro schemat zmiany funkcji oporu na wsparcie (lub odwrotnie) dziala to wiemy gdzie się ustawić i czekać na kolejny trejd ( zgodnie z trendem ). Mam na myśli oczywiście przebicie strefy SR, zerknij na przyklad z podwójnym pinem.
"Nerwowość" w określaniu zbyt dużego TP bierze się z niepewności. Co do tego czy przy kolejnym trejdzie będziemy w stanie znaleźć dobre miejsce do wejścia. Jeżeli ma się pewność że poradzimy sobie z określeniem racjonalnego miejsca na kolejne wejście. Przestajemy próbować zarobić majątek przy pomocy jednego kilkuset pipsowego "zlotego strzalu". Nie znaczy to że rezygnujemy zasady - pozwól rosnąc zyskom . Po prostu oznacza to tylko to że wiemy gdzie wejdziemy na rynek w kolejnym miejscu (schemat). A także że będzie to zgodne z zasadami które wcześniej ustaliliśmy.

Pozdrawiam
możecie jaśniej wyjaśnic o co chodzi z tym że schemat jest zachowany i brak schematu?

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

DonForex: pisze: możecie jaśniej wyjaśnic o co chodzi z tym że schemat jest zachowany i brak schematu?
a możesz napisać czego nie rozumiesz ?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Obrazek

Dzisiejsze zagranie + sygnał z NLA

I teraz pytanie za 100 punktów - dlaczego wczoraj wieczorem po prostu otworzyłem platformę i powiedziałem - będzie lekki spadek a potem znowu Long??

Dlaczego tak powiedziałem - dopóki nie będę wiedział dlaczego tak było nie ma się co szarpać.
I na pewno nie jest to trafienie - bo takie sytuacje zdarzają się właściwie codziennie - ale gdy robię taką analizę ze świadomością, że będę pod nią grał to zwykle kończy się to stratą.

Tak jak ostatni trejd - pewnie będzie wtopa.

Ale problem w tym, że nie potrafię dokładnie wyznaczyć tych poziomów na, których będą te zwroty.

Pięknie piszecie chłopaki - chwała wam za to - pewnie kiedyś o tym wszystkim chociaż raz gdzieś czytałem - może nawet próbowałem zastosować - ale brakuje tego jednego - opanowania i cierpliwości.

Na razie odpuszczam - powrót w lutym.

Ten ostatni trejd to tak na osłodę i żeby było co analizować. :lol:

A co do edka - pewnie spadniemy jeszcze trochę - tzn. do wsparcia czyli w okolice 3620 - okolice dzisiejszego otwarcia - i pewnie potem kontynuacja wzrostów.

Ale rynek i tak zrobi swoje - swoją drogą - zauważyłem, że najlepiej analizy wychodzą mi właśnie w weekend - tzn. prognozowanie tego co będzie w nowym tygodniu- może być tak jak w poprzednim - jeden dzień zjazdu a potem gonienie na L - dodatkowo trochę ucichło o problemach w strefie euro - co może dawać siłę na dalsze wzrosty.

ps. jankesi mnie zaskoczyli - nie spodziewałem się, tego, że będą pompować L w swojej sesji - ostatnio rzadko to się zdarza.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

klonmarcin pisze:
ps. jankesi mnie zaskoczyli - nie spodziewałem się, tego, że będą pompować L w swojej sesji - ostatnio rzadko to się zdarza.

:wink:
Jak to rzadko :?: , hossa w pełni, to co mają robić :D

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

jbm8 pisze:Jak to rzadko Question , hossa w pełni, to co mają robić Very Happy
Wiesz - granie przeciw swojej walucie - jak dla mnie jest trochę dziwne :D
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

co innego "nasi" - po nich można się wszystkiego spodziewać. :lol:
No pain - No gain

Zablokowany