Dzisiejsze zagranie + sygnał z NLA
I teraz pytanie za 100 punktów - dlaczego wczoraj wieczorem po prostu otworzyłem platformę i powiedziałem - będzie lekki spadek a potem znowu Long??
Dlaczego tak powiedziałem - dopóki nie będę wiedział dlaczego tak było nie ma się co szarpać.
I na pewno nie jest to trafienie - bo takie sytuacje zdarzają się właściwie codziennie - ale gdy robię taką analizę ze świadomością, że będę pod nią grał to zwykle kończy się to stratą.
Tak jak ostatni trejd - pewnie będzie wtopa.
Ale problem w tym, że nie potrafię dokładnie wyznaczyć tych poziomów na, których będą te zwroty.
Pięknie piszecie chłopaki - chwała wam za to - pewnie kiedyś o tym wszystkim chociaż raz gdzieś czytałem - może nawet próbowałem zastosować - ale brakuje tego jednego - opanowania i cierpliwości.
Na razie odpuszczam - powrót w lutym.
Ten ostatni trejd to tak na osłodę i żeby było co analizować.
A co do edka - pewnie spadniemy jeszcze trochę - tzn. do wsparcia czyli w okolice 3620 - okolice dzisiejszego otwarcia - i pewnie potem kontynuacja wzrostów.
Ale rynek i tak zrobi swoje - swoją drogą - zauważyłem, że najlepiej analizy wychodzą mi właśnie w weekend - tzn. prognozowanie tego co będzie w nowym tygodniu- może być tak jak w poprzednim - jeden dzień zjazdu a potem gonienie na L - dodatkowo trochę ucichło o problemach w strefie euro - co może dawać siłę na dalsze wzrosty.
ps. jankesi mnie zaskoczyli - nie spodziewałem się, tego, że będą pompować L w swojej sesji - ostatnio rzadko to się zdarza.