Witam, jak rozumiem, wejście w long na poziomie ok 1,3165 (zbliżamy się do tego poziomu), natomiast, jaki target jest dla tej formacji, czy raczej zarządzamy pozycją np: trailing stop lub inne, aż nie wywali, nigdzie nie znalazłem potencjalnych targetówafromarian pisze:Bardzo ładna formacja nad i pod na parze EURUSD
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
myślę iż nie mniej ważne informacje przed podjęciem decyzji z zakresu Price action napłyną po aukcji papierów dłużnych państw strefy euro
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Portuga ... 69326.html
idąc z linią trendu logiczne wydaje się obstawienie sell po przełamaniu psychologicznego poziomiu 1.2900 ale rynek pewnie i tak zrobi swoje
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Portuga ... 69326.html
idąc z linią trendu logiczne wydaje się obstawienie sell po przełamaniu psychologicznego poziomiu 1.2900 ale rynek pewnie i tak zrobi swoje
pewnie trochę głupie pytanie ale nie bardzo wiem jak to rozumieć

Na obrazku zaznaczone są poziomy S/R, ale nie bardzo wiem na jakiej zasadzie są ustalane wysokości tych prostokątów. Z tego co widziałem rożnie jest to malowane i nie bardzo wiem jak prawidłowo zaznaczać S/R. Część świec dotyka cześć przebija. Na początku wydawało mi się, że krawędzie prostokąta powinny sięgać ekstremów dołków i górek. Ktoś może mi to wyjaśnić?

Na obrazku zaznaczone są poziomy S/R, ale nie bardzo wiem na jakiej zasadzie są ustalane wysokości tych prostokątów. Z tego co widziałem rożnie jest to malowane i nie bardzo wiem jak prawidłowo zaznaczać S/R. Część świec dotyka cześć przebija. Na początku wydawało mi się, że krawędzie prostokąta powinny sięgać ekstremów dołków i górek. Ktoś może mi to wyjaśnić?
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
Nie ma kolego głupich pytań, zdarzają się tylko głupie odpowiedziMustafa pisze:pewnie trochę głupie pytanie ale nie bardzo wiem jak to rozumieć
nie bardzo wiem na jakiej zasadzie są ustalane wysokości tych prostokątów

Napiszę jak ja wyznaczam te obszary i mogę się założyć, że jest kilka szkół więc jeśli ktoś się chciałby podzielić to również będę wdzięczny.
1. Załacznik o nazwie strefa SR
przechodzę na wykres liniowy i zaznaczam linię po dołkach i szczytach - w tym wypadku zaznaczyłem to czerwoną linią która wypadła na Cadzie na poziomie 0.9986.
W związku z tym, że było to dość blisko pełnej liczby zaznaczyłem obszar niebieski aż do pełnej liczny 1.0000 i tak powstała dość ciasna strefa 14p.
2. Załącznik o nazwie strefa sr i fibo
linię sr wyznacza jak powyżej, (przełączam na wykres liniowy i wyznaczam po dołka szychta czyli tam gdzie cena napotykała na opór i wsparcie) idealnie jak wypada gdzieś w okolicy pełnej liczby.
Wyznaczam Fibo i staram się złapać najbliższy obszar w pobliży sr.
Ten przykład pokazuje obszar 23 pipsów.
3. Połowa dużej świecy jako obszar wsparcia/oporu
Dodatkowym elementem może być również połowa dużej świecy jak wyznacznik,
4. ZL czyli strefa MZ jako obszar - załącznik sr i zl
Zerknij do strategi Zero Line

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Damian_GTK
- Pasjonat
Czy ktoś mógłby polecić jakąś dobrą strategię gry na kontynuację trendu opartą o Price Action? Ja mam aktualnie strategię głównie działającą na korektach, konsolidacjach oraz punktach zwrotnych rynku, a w czasie kontynuacji trendu nie zawsze wiem jak można by było jeszcze trochę pipsów ugrać.
Jakiś czas temu grałem na wybiciach z mini konsolidacji, ale to był typowy day trading, który na dzień dzisiejszy nie bardzo mi leży, gdyż nie mam aż tyle czasu.
Byłbym wdzięczny za jakieś fajne pomysły
Jakiś czas temu grałem na wybiciach z mini konsolidacji, ale to był typowy day trading, który na dzień dzisiejszy nie bardzo mi leży, gdyż nie mam aż tyle czasu.
Byłbym wdzięczny za jakieś fajne pomysły

TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
To może ja też pokażę jak to robię.TeXs pisze: więc jeśli ktoś się chciałby podzielić to również będę wdzięczny.
Na liniowym nakładam linie horyzontalne tak by dotykały jak najwięcej szczytów i dołków i jednocześnie by były jak najbliżej siebie.
Tu mam przykład z obecnej sytuacji EUR/USD H4.
P.S. Będę wdzięczny za opinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...
@ Fesiek i Texs
Czy jesteście w stanie uzasadnić, dlaczego dla S/R ( i pewnie dla TL też) używacie tylko cen O i C - ignorujecie H i L. Wiem, ze jest teraz taka moda na kresliku, ale jest to IMO kompletnie w poprzek klasycznej AT.
Nie kwestionuje tej metody tylko chciałbym poznać Waszą opinię z ciekawości
pozdro
Czy jesteście w stanie uzasadnić, dlaczego dla S/R ( i pewnie dla TL też) używacie tylko cen O i C - ignorujecie H i L. Wiem, ze jest teraz taka moda na kresliku, ale jest to IMO kompletnie w poprzek klasycznej AT.
Nie kwestionuje tej metody tylko chciałbym poznać Waszą opinię z ciekawości
pozdro
The irresistible force met the immovable object
Mnie osobiście zainspirował filmik Asmo i tak zostało 
http://www.youtube.com/user/asmodeus8fx ... brpqeTAXbA

http://www.youtube.com/user/asmodeus8fx ... brpqeTAXbA
- abramacabra
- Stały bywalec