Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Witam
TO moj pierwszy post tutaj.

Mam jedno, aczkolwiek tresciwe pytanie.

Czy jest ktos w stanie opisac mi od poczatku do konca generowanie sygnalu i moment, w ktorym powinienem wejsc ?
Testowalem te strategie na demo okolo miesiaca( po przeczytaniu wszystkich postow). Prosze o tlumaczenie lopatologiczne ;)

Pozdrawiam
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

rybako pisze:Witam
TO moj pierwszy post tutaj.

Mam jedno, aczkolwiek tresciwe pytanie.

Czy jest ktos w stanie opisac mi od poczatku do konca generowanie sygnalu i moment, w ktorym powinienem wejsc ?
Testowalem te strategie na demo okolo miesiaca( po przeczytaniu wszystkich postow). Prosze o tlumaczenie lopatologiczne ;)

Pozdrawiam
zaczynam powoli rozumieć HEX-a
kolega rybako testuje od miesiąca i nie chce żaby mu wyjaśnić jakiś konkretna sprawę tylko żeby całość od razu :)
kupujemy gdy wszystkie poniższe warunki zostaną spełnione :
H1 jest zielone
D1 jest zielone
kanała EMA jest "pochylony" do góry
został przebita linia BUY - poziom fibo rysowany przez wskaźnik pomiędzy ostaniami lokalnymi dołkami i szczytami (czerwonymi i niebieskimi kropeczkami )
cena znajduje się nad kanałem EMA
PA pokazuje trend wzrostowy - kropeczki zaczynają się okładać coraz wyżej (możne nie wszystkie ale większość )

oznacza to że czekamy najczęściej na spełnienie ostatniego warunku
jak zostanie spełniony ostatni warunek to możemy poczekać na potwierdzenie ruchu ceny do góry - czasowo lub ilościowo w pipsach

sprzedajmy odwrotnie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Tak jak napisal kolega Tarkin, dodatkowo poczytaj wątek o PA , sporo Ci da.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Pamiętam taki komentarz jak napisałem streszczenie NLA :)
dzikus pisze:
Shadi pisze:wiele osób może w końcu przestanie marudzić
ee tam Shadi , jeszcze z 5 stron i przyjdzie ktoś i spyta co to są te kolorowe kwadraty bo nie doczytał wątku hehehe

.

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

calosc odrazu poniewaz lapie wszystko po trochu, a nie tak, ze jakas rzecz, ktorej nie rozumiem w ogole. Dziekuje za wyjasnienie, moje watpliwosci zostaly przez Ciebie rozwiane :)
Nie moge tylko jeszzce ustawic customcandle, ale z tego co czytalem nie jest to az tak bardzo potrzebne.

Dzieki
Pozdr
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

R
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: R »

Czy to wejście S jest zgodne z NLA? Poza tym, że jest spóźnione.
- H1 i D1 czerwone
- kanał w dół
- cena pod kanałem
- lina przebita
- opór z czerwonych kropek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Roger27
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Roger27 »

rybako pisze:calosc odrazu poniewaz lapie wszystko po trochu, a nie tak, ze jakas rzecz, ktorej nie rozumiem w ogole. Dziekuje za wyjasnienie, moje watpliwosci zostaly przez Ciebie rozwiane :)
Nie moge tylko jeszzce ustawic customcandle, ale z tego co czytalem nie jest to az tak bardzo potrzebne.

Dzieki
Pozdr
Ale customcandle bardzo się przydaje bo szybko widzisz jak cena reaguje i jak ustawiają się świeczki na TF 1H. Z czasem po wielu miesiącach gapienia się w monitor na skaczące świeczki zaczniesz nieświadomie a może później świadomie widzieć jak reaguje cena, jakie są wzory zależności i inne niuanse rządzące ruchami cen. I dopóki tego nie pojmiesz nie eksperymentuj z nowymi wskaźnikami itp bo stracisz kupę czasu a i nie daj Boże pieniędzy a na koniec i tak będziesz musiał nauczyć się tzw "PA".
Jeśli chcesz nauczyć się systemu z jakiegoś wątku to przeczytaj każdy post , i jeszcze raz od początku wątek aż do końca, nawet kilka razy jak nie rozumiesz. Same zasady są tylko warunkami, które trzeba spełnić by wejść w transakcję z jak największym prawdopodobieństwem pozytywnego jej zakończenia. Cały sekret uczenia się strategi, techniki umiejętnego i dochodowego posługiwania się nią polega na poznaniu szczegółów, które przyswaja się z biegiem czasu, przez badania, dyskusje a niejednokrotnie błędy.
Więc czytaj, czytaj i nie proś o streszczenie zasad, ale poznaj wszystko co się da w danym temacie i włącz się w dyskusje pokazując jak Ty to rozumiesz, nie bój się pokazywać i mówić o swoich błędach bo dzięki temu najlepiej się uczysz ich unikania i wielu z nas także.
Nie zraź się do mojej opinii, to tylko życzliwa wskazówka, która zaoszczędzi wielu rozczarowań frustracji i zmarnowanych miesięcy, i nerwów a one są szczególnie cenne w tym fachu.

stefanjawny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stefanjawny »

R zielona linia krwska- kropka to moment wejscia, czerwona linia powyzej to stop loss a zielona ponizej to take profit? tak?bo jezeli tak to proporce ST do TP powinny byc odwrotne :wink:

R
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: R »

stefanjawny pisze:R zielona linia krwska- kropka to moment wejscia, czerwona linia powyzej to stop loss a zielona ponizej to take profit? tak?bo jezeli tak to proporce ST do TP powinny byc odwrotne :wink:
Nie miałem ustawionego SL i TP.

Chodzi mi tylko o to, czy poza tym, że wejście troche spóźnione, czy jest zgodne z NLA, czy dobrze interpretuje zasady ?

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

nie widze h1 ale wg mnie tam powinno byc wejscie na 3-4 kropce... nie widze wszystkiego ale utworzyl sie fajny zamykajacy sie trojkat jesli trend na wyzszym tf byl konkretny to pewnie to poszlo wszystko ladnie w dol za pare swieczek... ale jesli chodzi o NLA to mysle ze wejscie zgodne moglo byc 1-2 swieczki wczesniej...
... w sumie troche weszlo w kanal ale ja bym sie tym nie martwil jesli poparte bylo poziomem fibo..
Pieniądze są krwią tego świata...

ODPOWIEDZ