Never Lose Again by DRAGON33
odrazu zaznaczam ze na screenie opis nie ma sygnału oryginalnego NLA... ale widać pewne podst elementy NLA
PODSTAWA:
1)sprawdzasz d1(albo "świeczke od otwarcia ostatniej sesji" jak nei wiesz co łazi zignoruj). WG tej świeczki grasz dzis i żeby ci nei strzeliło do głowy co innego bo to nie będzie oryginalne NLA.
2) dla d1 zielone czekasz na pewien setup a dokladnie wybicie ponad kanal średnich i powrót do niego (ale nie przebicie bądź cena w środku!). AHA i powinno to być wyraźne wybicie wystrzegaj się zajmowania pozycji w konsolidacjach... super bezpieczny dobry sposob to czekanie na potwierdzenie ruchu (by TEXS)
2')dla d1 czerwone czekasz na pewien setup a dokladnie wybicie ppod kanal średnich i powrót do niego (ale nie przebicie bądź cena w środku!).
3)kolejne poziomy kropek maja sie ukladac ladnie coraz wyzej/nizej w zaleznosci od d1 zielonej/czerwonej.
4)jesli RYNEK spełnił podane warunki tzn że niedługo możesz wchodzić ale zanim:
-czekasz na 2-3 kropke równoległa do siebie ale nie za dlugo 5-6 to juz prawdopodobnie spozniony sygnal to trzeba wyczuć przyjdzie z dośw...
-czkeasz na nowe h1 (czasami jeden z tych warunków wyklucza drugi wtedy nie wchodź chodziaz wiem ze nei wszyscy tej zasady sluchaja:P np na podanym screenie 'opis' ja tam weszlem)
5) dobrze jest podpierać się fibo i wiedzieć coś o sesjach giełdowych(to chyba podst dla każdego daytradera)
P.S. nei jestem dobry w wyjasnianiu moglem o czyms zapomniec albo poknocić.
OGÓLNE UWAGI:
graj z trendem i na korektach tylko... uważaj żeby nie wchodzićza późno albo za wczesnie... wg mnie m15 to ideal do nauki na poczatku... pozniej sam stwierdzisz czy ci sie podoba ale wg mnie przynajmniej z pol roku poucz sie na m15
PODSTAWA:
1)sprawdzasz d1(albo "świeczke od otwarcia ostatniej sesji" jak nei wiesz co łazi zignoruj). WG tej świeczki grasz dzis i żeby ci nei strzeliło do głowy co innego bo to nie będzie oryginalne NLA.
2) dla d1 zielone czekasz na pewien setup a dokladnie wybicie ponad kanal średnich i powrót do niego (ale nie przebicie bądź cena w środku!). AHA i powinno to być wyraźne wybicie wystrzegaj się zajmowania pozycji w konsolidacjach... super bezpieczny dobry sposob to czekanie na potwierdzenie ruchu (by TEXS)
2')dla d1 czerwone czekasz na pewien setup a dokladnie wybicie ppod kanal średnich i powrót do niego (ale nie przebicie bądź cena w środku!).
3)kolejne poziomy kropek maja sie ukladac ladnie coraz wyzej/nizej w zaleznosci od d1 zielonej/czerwonej.
4)jesli RYNEK spełnił podane warunki tzn że niedługo możesz wchodzić ale zanim:
-czekasz na 2-3 kropke równoległa do siebie ale nie za dlugo 5-6 to juz prawdopodobnie spozniony sygnal to trzeba wyczuć przyjdzie z dośw...
-czkeasz na nowe h1 (czasami jeden z tych warunków wyklucza drugi wtedy nie wchodź chodziaz wiem ze nei wszyscy tej zasady sluchaja:P np na podanym screenie 'opis' ja tam weszlem)
5) dobrze jest podpierać się fibo i wiedzieć coś o sesjach giełdowych(to chyba podst dla każdego daytradera)
P.S. nei jestem dobry w wyjasnianiu moglem o czyms zapomniec albo poknocić.
OGÓLNE UWAGI:
graj z trendem i na korektach tylko... uważaj żeby nie wchodzićza późno albo za wczesnie... wg mnie m15 to ideal do nauki na poczatku... pozniej sam stwierdzisz czy ci sie podoba ale wg mnie przynajmniej z pol roku poucz sie na m15
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dragon czyli autor tego systemu pisał kilka razy jak praktycznie z niczego w 2 miesiące zrobił ponad 20 tys euro. Ale już nie gra tą metodą od dawna, mówi że zbyt stresujące i wymaga dużo czasu aby skupić się na wejściu. Obecnie gra bardzo dużą kasą na zero line na wysokich TF.Cancer0s pisze:Mam pytanie może głupie, ale czy ktoś gra tym systemem i zarabia...bo jest to wszędzie rozreklamowane zasady wydają się jasne, jedyne uznaniowe jest wyjście z pozycji. Stąd moje pytanie.
Pozdrawiam!
- klonmarcin
- Maniak
Jeśli ktoś jest chętny to mogę udostępnić paczkę ze wszystkimi screenami z dziennika.Arch.Angel pisze:Jestem dopiero na 20 stronie, ale uważam, że screeny tam zawarte zdecydowanie lepiej wyjaśniają NLA, niż w całym tym wątku.
A swoją drogą - sygnałów z NLA jest teraz o wiele mniej niż kiedyś - co nie zmienia faktu, że była to dobra strategia i nadal pewne elementy zawarte w NLA wykorzystuję w swoim autorskim systemie.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
-
- Bywalec
W tym kwadracie masz zaznaczone poziomy fibo między ostatnimi poziomami czerwonych i niebieskich kropek.R pisze:Jak mogę usunąć te pozycje, które zaznaczyłem na zrzucie żółtym kwadratem, bo chyba tego się nie używa.. ? Próbowałem zaznaczyć i usunąć, usuwało się ale po kilku sekundach pojawiało się na nowo.
We właściwościach wskaźnika TRO_DYNAMICS_FIBS_SR zmień parametr Show.Gaude na false
NLA sprawuje się dobrze przy silnych trendach. Nie mniej sygnały, które generuje są dobre i dają zarobić. Akurat dziś ma swój gorszy dzień, ale kto wie co przyniesie jutro

- klonmarcin
- Maniak
Wrzucam na serwer wszystkie screeny dot. nla z mojego dziennika - są tam zarówno wejścia dobra jak i złe - ale jest też sporo samych sygnałów - bez decyzji o wejściu.klonmarcin pisze:Jeśli ktoś jest chętny to mogę udostępnić paczkę ze wszystkimi screenami z dziennika.
http://www.filesonic.com/file/59661735/ ... ia_NLA.rar

Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, 20:22 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
No pain - No gain
Na chwile to działa, ale jak cena zmienia się to automatycznie poziomy fibo pojawiają sie same... Jak to na stałe usunąć?Arch.Angel pisze:W tym kwadracie masz zaznaczone poziomy fibo między ostatnimi poziomami czerwonych i niebieskich kropek.R pisze:Jak mogę usunąć te pozycje, które zaznaczyłem na zrzucie żółtym kwadratem, bo chyba tego się nie używa.. ? Próbowałem zaznaczyć i usunąć, usuwało się ale po kilku sekundach pojawiało się na nowo.
We właściwościach wskaźnika TRO_DYNAMICS_FIBS_SR zmień parametr Show.Gaude na false
NLA sprawuje się dobrze przy silnych trendach. Nie mniej sygnały, które generuje są dobre i dają zarobić. Akurat dziś ma swój gorszy dzień, ale kto wie co przyniesie jutro
-
- Bywalec
powiedz tylko w jakiej strefie czasowej masz broka bo to ważne jest dla tych co używają TRAININGWHEELSklonmarcin pisze:Wrzucam na serwer wszystkie screeny dot. nla z mojego dziennika - są tam zarówno wejścia dobra jak i złe - ale jest też sporo samych sygnałów - bez decyzji o wejściu.klonmarcin pisze:Jeśli ktoś jest chętny to mogę udostępnić paczkę ze wszystkimi screenami z dziennika.
http://www.filesonic.com/file/59661735/ ... ia_NLA.rar
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
-
- Bywalec