Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

odrazu zaznaczam ze na screenie opis nie ma sygnału oryginalnego NLA... ale widać pewne podst elementy NLA

PODSTAWA:
1)sprawdzasz d1(albo "świeczke od otwarcia ostatniej sesji" jak nei wiesz co łazi zignoruj). WG tej świeczki grasz dzis i żeby ci nei strzeliło do głowy co innego bo to nie będzie oryginalne NLA.
2) dla d1 zielone czekasz na pewien setup a dokladnie wybicie ponad kanal średnich i powrót do niego (ale nie przebicie bądź cena w środku!). AHA i powinno to być wyraźne wybicie wystrzegaj się zajmowania pozycji w konsolidacjach... super bezpieczny dobry sposob to czekanie na potwierdzenie ruchu (by TEXS)
2')dla d1 czerwone czekasz na pewien setup a dokladnie wybicie ppod kanal średnich i powrót do niego (ale nie przebicie bądź cena w środku!).
3)kolejne poziomy kropek maja sie ukladac ladnie coraz wyzej/nizej w zaleznosci od d1 zielonej/czerwonej.
4)jesli RYNEK spełnił podane warunki tzn że niedługo możesz wchodzić ale zanim:
-czekasz na 2-3 kropke równoległa do siebie ale nie za dlugo 5-6 to juz prawdopodobnie spozniony sygnal to trzeba wyczuć przyjdzie z dośw...
-czkeasz na nowe h1 (czasami jeden z tych warunków wyklucza drugi wtedy nie wchodź chodziaz wiem ze nei wszyscy tej zasady sluchaja:P np na podanym screenie 'opis' ja tam weszlem)
5) dobrze jest podpierać się fibo i wiedzieć coś o sesjach giełdowych(to chyba podst dla każdego daytradera)

P.S. nei jestem dobry w wyjasnianiu moglem o czyms zapomniec albo poknocić.

OGÓLNE UWAGI:
graj z trendem i na korektach tylko... uważaj żeby nie wchodzićza późno albo za wczesnie... wg mnie m15 to ideal do nauki na poczatku... pozniej sam stwierdzisz czy ci sie podoba ale wg mnie przynajmniej z pol roku poucz sie na m15
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Cancer0s pisze:Mam pytanie może głupie, ale czy ktoś gra tym systemem i zarabia...bo jest to wszędzie rozreklamowane zasady wydają się jasne, jedyne uznaniowe jest wyjście z pozycji. Stąd moje pytanie.

Pozdrawiam!
Dragon czyli autor tego systemu pisał kilka razy jak praktycznie z niczego w 2 miesiące zrobił ponad 20 tys euro. Ale już nie gra tą metodą od dawna, mówi że zbyt stresujące i wymaga dużo czasu aby skupić się na wejściu. Obecnie gra bardzo dużą kasą na zero line na wysokich TF.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Arch.Angel pisze:Jestem dopiero na 20 stronie, ale uważam, że screeny tam zawarte zdecydowanie lepiej wyjaśniają NLA, niż w całym tym wątku.
Jeśli ktoś jest chętny to mogę udostępnić paczkę ze wszystkimi screenami z dziennika.

A swoją drogą - sygnałów z NLA jest teraz o wiele mniej niż kiedyś - co nie zmienia faktu, że była to dobra strategia i nadal pewne elementy zawarte w NLA wykorzystuję w swoim autorskim systemie.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

R
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: R »

Jak mogę usunąć te pozycje, które zaznaczyłem na zrzucie żółtym kwadratem, bo chyba tego się nie używa.. ? Próbowałem zaznaczyć i usunąć, usuwało się ale po kilku sekundach pojawiało się na nowo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Arch.Angel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arch.Angel »

R pisze:Jak mogę usunąć te pozycje, które zaznaczyłem na zrzucie żółtym kwadratem, bo chyba tego się nie używa.. ? Próbowałem zaznaczyć i usunąć, usuwało się ale po kilku sekundach pojawiało się na nowo.
W tym kwadracie masz zaznaczone poziomy fibo między ostatnimi poziomami czerwonych i niebieskich kropek.

We właściwościach wskaźnika TRO_DYNAMICS_FIBS_SR zmień parametr Show.Gaude na false

NLA sprawuje się dobrze przy silnych trendach. Nie mniej sygnały, które generuje są dobre i dają zarobić. Akurat dziś ma swój gorszy dzień, ale kto wie co przyniesie jutro :wink:

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

klonmarcin pisze:Jeśli ktoś jest chętny to mogę udostępnić paczkę ze wszystkimi screenami z dziennika.
Wrzucam na serwer wszystkie screeny dot. nla z mojego dziennika - są tam zarówno wejścia dobra jak i złe - ale jest też sporo samych sygnałów - bez decyzji o wejściu.

http://www.filesonic.com/file/59661735/ ... ia_NLA.rar

8)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, 20:22 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

R
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: R »

Arch.Angel pisze:
R pisze:Jak mogę usunąć te pozycje, które zaznaczyłem na zrzucie żółtym kwadratem, bo chyba tego się nie używa.. ? Próbowałem zaznaczyć i usunąć, usuwało się ale po kilku sekundach pojawiało się na nowo.
W tym kwadracie masz zaznaczone poziomy fibo między ostatnimi poziomami czerwonych i niebieskich kropek.

We właściwościach wskaźnika TRO_DYNAMICS_FIBS_SR zmień parametr Show.Gaude na false

NLA sprawuje się dobrze przy silnych trendach. Nie mniej sygnały, które generuje są dobre i dają zarobić. Akurat dziś ma swój gorszy dzień, ale kto wie co przyniesie jutro :wink:
Na chwile to działa, ale jak cena zmienia się to automatycznie poziomy fibo pojawiają sie same... Jak to na stałe usunąć?

Arch.Angel
Bywalec
Bywalec

Rozumiem, że zmieniłeś parametr?
Po zmianie nie powinno się to pojawiać. W innych okienkach, w których korzystasz z szablonu NLA, również musisz pozmieniać tę wartość.

Spróbuj uruchomić aplikację jeszcze raz. Jeśli nie pomoże to ściągnij nową paczkę plików NLA.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

klonmarcin pisze:
klonmarcin pisze:Jeśli ktoś jest chętny to mogę udostępnić paczkę ze wszystkimi screenami z dziennika.
Wrzucam na serwer wszystkie screeny dot. nla z mojego dziennika - są tam zarówno wejścia dobra jak i złe - ale jest też sporo samych sygnałów - bez decyzji o wejściu.

http://www.filesonic.com/file/59661735/ ... ia_NLA.rar

8)
powiedz tylko w jakiej strefie czasowej masz broka bo to ważne jest dla tych co używają TRAININGWHEELS
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Arch.Angel
Bywalec
Bywalec

Ważne, ale w jakim sensie?

Jeśli ktoś nie szuka sytuacji ze screenu na swoim wykresie (a wydaje mi się, że nie będzie tego robił, tylko analizował to co widzi), to jakie ma znaczenie, która była wtedy godzina?

ODPOWIEDZ