Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Arch.Angel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arch.Angel »

Na pierwsze takie pw też pewnie bym odpisał, ale ze względu na małą liczbę napisanych przeze mnie postów na forum, takowego się nie spodziewam :P
Takie pw to trochę droga na skróty. Szukanie 1 prostego sposobu na to, aby zarobić fortunę. Każdy się musi przekonać, że za darmo nic nie ma.

Wg mnie jeśli ktoś naprawdę chce zrozumieć o co tu chodzi, to wystarczy przeczytać wątek ze zrozumieniem. Raz, drugi...a i trzeci nie zaszkodzi + bieżąca analiza wykresów.
Zasady NLA są jasne. Sam jestem świeżakiem, bo od 2 tygodni gram na realu (niewielkie depo na mikro). Jednak ten sposób gry daje do myślenia. Niestety jako, że jestem początkującym, siada mi trochę psychika, przez co błędy wynikające z m.in. nieprzestrzegania zasad i pokazaniu światu, że to ja mam rację. Jednak pracuję nad tym. Zobaczymy jak to się zakończy.

Jeśli pójdzie pomyślnie, to może w odpowiednim wątku opiszę co i jak.

Póki co kanał MA zakończył tydzień w poziomie, jak dla mnie pas.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Arch.Angel - wrzucaj screeny z opisem co Ciebie skłoniło do danego działania.
Bo oprócz oceny rynku na pewno sie znajdą oceny użytkowników.
Nawet Sobie nie wyobrażasz jak różni ludzi przechodzą tę samą drogę w danym systemie - popełniają te same błędy / wyciągają te same wnioski.
NLA nie jest systemem uznaniowym co bardzo pomaga w dyskusji.
Ba czasami dyskusja o czymś co uważasz że masz opanowane do perfekcji skłonić Ciebie może do refleksji która pozwoli Ci w inny sposób spojrzeć na zagadnienie. Wiem coś o tym bo w ten sposób dopracowałem filtrację sygnałów.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

widzę że dużo nowych dochodzi :) ja mam małą przerwe z inwestowaniem kolosy egzaminy ale wróce do was w lutym... w sumie to już nie mogę się doczekać jednak FX jest jak narkotyk :P
Pieniądze są krwią tego świata...

RobsonFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobsonFX »

HunterPL pisze:widzę że dużo nowych dochodzi :) ja mam małą przerwe z inwestowaniem kolosy egzaminy ale wróce do was w lutym... w sumie to już nie mogę się doczekać jednak FX jest jak narkotyk :P
A narkotyki są niezdrowe :D
A po czym sądzisz że dużo nowych dochodzi ??
1. "KISS" - Keep It Simple Stupid
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

RobsonFX pisze:
HunterPL pisze:widzę że dużo nowych dochodzi :) ja mam małą przerwe z inwestowaniem kolosy egzaminy ale wróce do was w lutym... w sumie to już nie mogę się doczekać jednak FX jest jak narkotyk :P
A narkotyki są niezdrowe :D
A po czym sądzisz że dużo nowych dochodzi ??
chodzilo mi ze duzo nowych osob odezwalo sie w tym watku od końcówki grudnia do dziś(miesiąc)... w sumie niewiele mniej niz gdy ja aktywnie tradowałem tym systemem i zagladalem w ten watek (czyli okres 5 i trochę miesięcy, od lipca). Oczywiście trudno to porównać więc to tylko takie moje SSUBIEKTYWNE spostrzeżenie :) więc mogę się mylić.

P.S. nowych osób=czyli nowych zainteresowanych NLA a nie wogole nowych na FX bo tego niewiem
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Cholera czytam i czytam ten temat, ale jakoś nie moge rozkminić sygnału wejścia.
Autor napisał

"Zasady:
Używam 50 EMA high i low do wyznaczenia kierunku,
Jeżeli EMA są w poziomie nie handluje może być odwrócenie trędu,
Kupuje gdy wskaźnik da sygnał buy ,gdy ema jest do góry ,H1 jest zielone
(sprzedaje odwrotnie) "

Kupuje gdy wskaźnik da sygnał buy ,gdy ema jest do góry ,H1 jest zielone

no tak ema jest do góry, H1 zamyka się jako zielona świece i wtedy mam kupić? i tyle?

Autor nic więcej nie napisał :(

Ktoś mi wytłumaczy jak działa ten system, bo raczej opis autora nie wyjaśnia dokładnie sygnału :(
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Arch.Angel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arch.Angel »

Zobacz mój screen z poprzedniej strony.

Na poniższym dopisałem, gdzie było najlepsze wejście wg mnie.

Przeczytaj ogólne zasady NLA, najlepiej cały wątek jeszcze raz, a potem zajrzyj tu:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 884#165884

To jest dziennik klonmarcina
Jestem dopiero na 20 stronie, ale uważam, że screeny tam zawarte zdecydowanie lepiej wyjaśniają NLA, niż w całym tym wątku.
Żeby nie było zaraz, że wazelinka czy coś.
Tam jest dużo screenów i opisów do nich, a niewiele OT. Ten dziennik to jakby "NLA w pigułce", przez co zdecydowanie milej się przechodzi.

I jeszcze taka uwaga, wyłącz ten alarm. Jak tylko cena dotknie ustalonych poziomów fibo to już krzyczy. Bardziej mnie to rozprasza, niż pomaga.
----------
Cytat z dziennika
MaxRipper pisze:
klonmarcin pisze:Dzięki za wszelkie sugestie. Potem opiszę moją dzisiejszą grę.
Marcin po zmianach strategii zalecam rozpocząć trening na historii - jest taki plugin HistoryTrain, który pozwoli Ci doskonalić Twoje zagrania i obnaży wszystkie słabe strony Twoje i Twojego systemu. Uzywając Historytrain musisz zebrać chociaż 100 zagrań na swoim systemem aby uznać naniesione zmiany za coś co może pozwolić Ci zarabiać - to naprawdę ważne.
Pliki znajdziesz tutaj
http://codebase.mql4.com/5982
Dziwie się, że nic się o tym nie pojawiło w tym wątku. Sam dopiero co pobrałem plik, ale taki trening w "pseudo realu" naprawdę może pomóc.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Arch.Angel Dzięki za odpowiedź ;), widzę ze będę miał lekturę dziś na wieczór hehe ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Mam pytanie może głupie, ale czy ktoś gra tym systemem i zarabia...bo jest to wszędzie rozreklamowane zasady wydają się jasne, jedyne uznaniowe jest wyjście z pozycji. Stąd moje pytanie.

Pozdrawiam!
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Cancer0s pisze:zasady wydają się jasne

Pozdrawiam!
Wytłumaczysz mi je, bo ja chyba gupi jestem :D:O nigdy niemiałęm takie problemu z obadaniem sygnału jak tu, pewnie o czymś niewiem. Na pw mozesz mi wysłać jak niechcesz tu plz

Dodano po 6 minutach:

dalej, nie kumam wygląda jakby wejścia były na otwarciu świeczki H1....

Chyba ze sie gra na otwartej świecy H1? kto mi powie?

ODPOWIEDZ