Never Lose Again by DRAGON33
Nie chciałbym zaśmiecać tematu , ale mam problem z konfiguracją wszystkich wskaźników , tak bym mógł grać wg. NLA . Ściągnąłem szablon Tro dynamic fibs , niestety jest jakiś wadliwy , gdyż jest to zwykły wykres , inny szablon o nazwie tro już wygląda jak na pierwszych stronach tego tematu , jednak w ogóle nie rysuje tych kropkowanych linii . Szukałem poprzez wyszukiwarkę jak rozwiązać ten problem jednak nic nie znalazłem . Z góry dziękuję za pomoc i mam nadzieję ,że po przezwyciężeniu tych problemów będę mógł się w tym temacie podzielić swoimi pierwszymi wejściami .
a wystarczyło przeczytać cały wątekmacche pisze: Tro dynamic fibs , niestety jest jakiś wadliwy , gdyż jest to zwykły wykres , inny szablon o nazwie tro już wygląda jak na pierwszych stronach tego tematu , jednak w ogóle nie rysuje tych kropkowanych linii .

powodzenia,
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 245#235245
TeXs dzięki za próbę pomocy, ale Twoją wypowiedź znalazłem właśnie już wcześniej w wyszukiwarce i mi niestety nie pomogła
Aha , ale problem już chyba został rozwiązany , mianowicie pomyliłem się i wziąłem Tro dynamic fibs za szablon , a to zwykły wskaźnik .
Postaram się na dniach wkleić jakieś wejście .

Aha , ale problem już chyba został rozwiązany , mianowicie pomyliłem się i wziąłem Tro dynamic fibs za szablon , a to zwykły wskaźnik .
Postaram się na dniach wkleić jakieś wejście .
Co sądzicie o poniższym wejściu? Zgodnie z NLA?
- Kanał w górę
- Cena nad kanałem
- H1 i D1 zielone
- Linia przebita od dołu
- 2 niebieskie kropki nad kanałem, 3 się tworzy ( nie wiem czy dobrze interpretuję zastosowanie tych kropek w strategii)
- Poziom Fibo 38.2 ( teraz pytanie czy dobrze wyznaczyłem poziom fibo?)
- Kanał w górę
- Cena nad kanałem
- H1 i D1 zielone
- Linia przebita od dołu
- 2 niebieskie kropki nad kanałem, 3 się tworzy ( nie wiem czy dobrze interpretuję zastosowanie tych kropek w strategii)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- klonmarcin
- Maniak
Moja interpretacja nla polegała na tym, że wejście dopuszczalne jest tylko gdy kropki (w tym przypadku niebieskie) tworzą się w kanale - max do połowy kanału - także to wejście było by zbyt wcześnie i cena może jeszcze wrócić dalej do kanału.R pisze:2 niebieskie kropki nad kanałem, 3 się tworzy ( nie wiem czy dobrze interpretuję zastosowanie tych kropek w strategii)
Dodatkowo wejście wg nla powinno się odbywać najlepiej na początku nowej godziny h1.
A tak poza tym to wszystkie inne założenia spełnione.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Takie było wejście.Dodatkowo wejście wg nla powinno się odbywać najlepiej na początku nowej godziny h1.
Różne interpretacje na ten temat czytałem innych, jedni właśnie wchodzą jak kropki są w kanale, a inni jak są bardzo blisko nad kanałem. Nie wiem...Moja interpretacja nla polegała na tym, że wejście dopuszczalne jest tylko gdy kropki (w tym przypadku niebieskie) tworzą się w kanale - max do połowy kanału - także to wejście było by zbyt wcześnie i cena może jeszcze wrócić dalej do kanału.
- klonmarcin
- Maniak
Wg mnie wersja w wejściem gdy kropki w kanale jest pewniejsza i prawdopodobnie to była pierwotna wersja - także ja się jej trzymam - choć eksperymentowałem z wejściami takimi jak to Twoje - dopuszczałem wejście gdy kropki max 10p od bliższej średniej.R pisze:Różne interpretacje na ten temat czytałem innych, jedni właśnie wchodzą jak kropki są w kanale, a inni jak są bardzo blisko nad kanałem. Nie wiem...

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
No pain - No gain
-
- Bywalec
Widzisz, klonmarcin zaczynając zdanie zaznaczył "moja interpretacja" i pewnie taki urok foreksu - co trejder to inna ocena.
Sam też wszedłem, ale na otwarciu dopiero 3 trzeciej świecy (wcześniej mnie nie było przy kompie). Kilka pipsów poszło do góry, także za chwilę przestawię na BE.
Obserwując screeny nla zauważysz, że zwykle już na pierwszej świecy mamy większy ruch, teraz była trochę inna sytuacja. Wszedłem w L, gdyż zapowiada się na odbicie od 38.2 fibo
Sam też wszedłem, ale na otwarciu dopiero 3 trzeciej świecy (wcześniej mnie nie było przy kompie). Kilka pipsów poszło do góry, także za chwilę przestawię na BE.
Obserwując screeny nla zauważysz, że zwykle już na pierwszej świecy mamy większy ruch, teraz była trochę inna sytuacja. Wszedłem w L, gdyż zapowiada się na odbicie od 38.2 fibo
Wszystko przemawia za LkąR pisze:Co sądzicie o poniższym wejściu? Zgodnie z NLA?
- Kanał w górę
- Cena nad kanałem
- H1 i D1 zielone
- Linia przebita od dołu
ale trzeba zwrócić uwagę na jeden drobny szczegół
mamy godzinę 22:00
Witam , wczoraj obserwowałem sygnały systemu , pouczyłem się platformy , składania zleceń . Dzisiaj pierwszy trejd , zobaczymy co z tego wyjdzie .
Edit: nagle szpila 70 pips przeciwko mnie , trudno pierwsza transakcja nieudana , tylko teraz pytanie czy ja popełniłem błąd , może były jakieś dane w tym czasie , przyznam się ,że kompletnie to ignoruję .
Edit: nagle szpila 70 pips przeciwko mnie , trudno pierwsza transakcja nieudana , tylko teraz pytanie czy ja popełniłem błąd , może były jakieś dane w tym czasie , przyznam się ,że kompletnie to ignoruję .