Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

- skuteczność wyznaczania SL na poziomie gorszym niż tragiczny.
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Moim skromnym zdaniem gubi cię SL.
Skoro dobrze wyznaczasz trend, dobrze określasz zasięg ruchu, to może ten SL jest za mały? Bo właściwie SL 21 to ani nie skalp ani nie trejd średnioterminowy, właściwie nie wiem co to ma być?
Przecież ćwiczysz na demo, czy nie można spróbować odpuścić kilka razy SL i zobaczyć co z tego wyjdzie? Nic nie tracisz a może znajdziesz lepsze rozwiązanie?
Ja na przykład stosując SL już dawno wyzerowałbym konto. Nie mówię, że gra bez SL to dobre rozwiązanie, ale jeżeli są problemy z wejściem w odpowiednim momencie (a ja je mam) to trzeba zaryzykować więcej i czasem trzymać zlecenie nawet kilka dni, oczywiście wielkością pozycji, która pozwoli przetrwać.
A tak to ja nie widzę żadnego sensu gry w twojej strategii.
Pozdrawiam i miłego weekendu
Obrazek

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

nie przeczytalem calego watku nie znam dokladnie twojego systemu ale skoro dobrze wyznaczasz kierunek trendu to czemu nie grasz na korektach no i wlasnie nei wchodzisz ciasno... znam jedna osobe ktora jest perfekcyjna w wyznaczaniu glownego trendu i kiedy w ciagu dnia sie zmieni ( gra intra day) no i w sumie czasami ma duzo tych SL ale i tak wystarczy mu 1 dobre wejscie dziennie i swoj zyk 30 pipsow ma (nawet po odjeciu 2-3 SL 5-10 pipsow). Gosc bardzo szybko tnie i perfekcyjnie wyczuwa jak dlugo trend sie utrzymuje i co jest tylko korekta. jesli czujesz ze tez bardzo dobrze rozrozniasz glowny trend od korekt to wg mnie rob jak on wejscie na korektach tylko maly SL poczatkowy ale z czasem jak idzie w dobra strone i wiesz ze trend sie utrzyma to miej w dupie korekty i wyznacz sobie TP i max czas czekania na dojscie do TP (on chyba czeka do otwarcia nastepnej sesji ale jak grasz bardziej dlugoterminowo to wymysl cos innego)
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Tutaj wczorajsze zagrania :

Obrazek

Wczoraj przyznaję - całkowicie się pomyliłem co do kierunku - ale o godz 12 mialem zamiar wchodzić w sell - ale nie wszedłem - a było by 50p :)

HunterPL

Tak jak piszesz - wyznaczanie kierunku i Tp idzie mi naprawdę dobrze - ale zagranie pod tą analizę - :oops: :oops: szkoda gadać - aż wstyd -tyle czasu zmarnowane i nie widać efektów

Ja nastawiam się na trejdy w których mogę zgarnąć min 40p - to jest takie minimum, które mnie zadowoli - ale coraz częściej szukam takich po 100 i więcej - np. ostatni tydzień - udalo się "przewidzieć" idealnie kierunek i Tp na pozoimie minimum 340 pipsów - ale co z tego - kiedy ja pisałem ONLY TRADE LONG - inni szukali sell - i mimo tego, że grałem na long i tak mam w tym tygodniu wtopę.

Wczoraj po tym pięknym zjeżdzie z rana byłem bardzo przekonany, że pójdziemy na sell - ale tutaj rynek mnie wykiwał.

Ale ja nadal obstawiam Sell w nowym tygodniu do poziomu przynajmniej 3270 - a może nawet 3170 :))

cdn....
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

a co ze stopem 21p. zmieniasz czy zostawiasz :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

klonmarcin pisze:Ale ja nadal obstawiam Sell w nowym tygodniu do poziomu przynajmniej 3270
Obrazek

:roll: :?: :?: :?:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Ja preferuje Kroczacy SL, przestawiam nad kolejne wierzcholki (short) lub pod kolejne dolki (long) i wychodzi to calkiem niezle. Oczywiscie taki sposob jest dobry jezeli jestes gotowy oddac czesc net profitu w zamian za to ze cena moze pojsc duzo dalej dajac Ci wiekszy zysk. Jest to metoda ktora wymaga na prawde duzo cierpliwosci i dyscypliny, jednak uwazam ze jest bardzo dobra.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

Możesz wykorzystać ZL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

seedraev pisze:Możesz wykorzystać ZL
Przecież oczekuje się, że do ZL cena może wrócić, co zresztą doskonale widać na Twoim screenie. Widać, że przy tak stawianym SL wyleciałoby się 4 razy z pozycji ...
ZL to raczej kiepskie miejsce na SL moim zdaniem.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

Mike_Scofield pisze:
seedraev pisze:Możesz wykorzystać ZL
Przecież oczekuje się, że do ZL cena może wrócić, co zresztą doskonale widać na Twoim screenie. Widać, że przy tak stawianym SL wyleciałoby się 4 razy z pozycji ...
ZL to raczej kiepskie miejsce na SL moim zdaniem.
Ale Marcin pyta gdzie powinien wchodzić, wiec moim zdanie po pojawieniu sie świecy momo w kierunku takim jaki obrał a SL powinien postawić na dnie momo.

Zablokowany