Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Miałem nie grać aż do 10 stycznia - ale nie mogłem się powstrzymać i wynik ostatnich trzech dni to dokładnie +100p = 121,36 zł

Dzisiejszy trade - wymiękłem i zmniejszyłem TP pierwotne a i tak zamknąłem z ręki kilka pipsów przed nim. Ale i tak jest dobrze. Oby tak dalej.

Dzisiejszy trade - wejście idealne - i to mnie cieszy. Kierunek dobry - to mnie cieszy. Dobrze wyznaczone TP - to mnie cieszy. Wykonanie zadania - tutaj jest dużo do życzenia. Ale jest coraz lepiej. I będzie coraz lepiej.

Obrazek

Pozdrawiam Marcin 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Gratki Marcin :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj 3xSL i jeszcze w grze L od 3314
No pain - No gain

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

UU Marcinie co się stało? Czemu grałeś S skoro trend up ?:)
Nie no przepraszam musiałem.

Dlaczego 3x wyłapałeś SL?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Trzy pierwsze zagrania - przyznaję - całkowicie bez analizy - po prostu liczyłem na dalsze spadki po tych w nocy.

Ale z kolei dwa ostatnie - buy - tutaj już pięknie przemyślanie i zagrane - jedno tp i jedno BE +7 - a było już na ponad +50p.

Cóż - mówi się trudno - jutro też jest dzień i będzie dobrze.

Dzień skończony na -12p a mogło być tak pięknie.

Obrazek

Liczyłem na spadki rano - ale nie zauważyłem odbicia od LT na wysokim TF - niestety - głupota kosztuje. Ale i tak nie jest źle - tylko -12p straty.

Będzie lepiej - musi być
:wink:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj jak zwykle - zrypałem prawie wszystko

Obrazek

Dzień skończony na -39p

ps. ostatni trejd już mi zamknęło na BE+1

Łącznie dzisiaj:

4xsl - nie powinno być więcej jak 3 - i ale co najgorsze - dwa z nich były całkowicie niepotrzebne, całkowicie przez moją głupotę

3xBE+1 - czyli te pozycję były już przynajmniej na +20 - wtedy luktom mi przestawia na BE - i właśnie te BE mnie najbardziej wk..... szkoda wspominać ile poszło się j.... z tych zyskownych pozycji - szkoda nerwów

Było jeszcze jedno zlecenie oczekujące - do jego aktywacji zabrakło 3 pipsy - tylko tyle i aż tyle :((

1xTP - ten trejd od początku do końca przemyślany i wykonany perfekcyjnie - i tylko z tego jestem dzisiaj zadowolony.
:)

I powoli wracam do tego słynnego już mielenia w miejscu mojego depo - żadnych postępów -chyba, że na gorsze.
Czasem odnoszę wrażenie, że lepiej bym wyszedł na tym, gdybym ja wyznaczał kierunek i TP a ktoś inny wybierał by idealne miejsce wejścia za mnie :D

I teraz napiszę co mnie najbardziej męczy i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie jest to nawet strach przed stratą - potrafię przecież zamykać ze stratą, bądź trzymać do sl, nie jest to nawet już tak bardzo strach przed utratą już wyrobionego zysku - często nie zadowala mnie już +50p i trzymam dalej - zabezpieczając kolejno coraz większe części zysku.

Zawsze jak sobie siedzę przed kompem - ale w świadomości mam zakodowane, że teraz nie będę grał - choćby był piękny sygnał - po prostu siadam ze świadomością, że nie będę grał - wtedy sobie patrzę na wykresy i widzę - o teraz urośnie do tego miejsca, o teraz spadnie tutaj - i w bardzo wielu przypadkach - nie liczyłem ile wynosi skuteczność - moje prognozy się sprawdzają.

A teraz taki sam przypadek ale występujący TYLKO I WYŁĄCZNIE wtedy gdy siadam do kompa ze świadomością, że siadam po to aby zrobić analizę i wejść w trade.
Też robię analizę i też "wydaje" mi się, że robię wszystko tak jak robię to podczas tego siedzenia na "spokojnie" - a jak się okazuje potem moja analiza była całkowicie subiektywna - i potem na spokojnie robiąc podsumowanie - patrzę i mówię do siebie "jaki ty jesteś głupi - przecież w żadnym wypadku nie powinieneś tam wchodzić - i nie chodzi tutaj nawet o to, że widzę to po fakcie - nawet przed faktem - ale na "spokojnie" bym tam nie wszedł.
Co za diabeł, że nie potrafię sobie z tym poradzić - i obawiam się, że to jest jedna BARDZO PODSTAWOWA i prawdopodobnie najpoważniejsza przyczyna takiego a nie innego stanu mojego konta.

Pewnie znajdą się tacy co napiszą - przecież jesteś taki mądry - innych pouczasz - a sam nie wiesz co zrobić - ale ja wiem co robię źle - tylko nie wiem jak tego nie robić - i w tym tkwi problem.

pozdrawiam Marcin 8)

ps. teraz chyba lecimy L do 3330 - już niewiele zostało.
No pain - No gain

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

E tam jest ok.
Ta ostatnia L wg mnie troszkę taka hm.. na siłę.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Shadi pisze:E tam jest ok.
Jeśli tak ma wyglądać "praca na forex" to ja chyba jednak mam inne wyobrażenie

:wink:
No pain - No gain

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

No ale wiesz:) jedna z L miała ponad spory zysk pewnie ponad 2:1 było.. czemu nie zamykałeś? nie każdą pozycję ustrzelisz. Tu mogłeś być na małym +:)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:ps. teraz chyba lecimy L do 3330 - już niewiele zostało.
I wszystko wraca do normy - spokojna analiza bez "ciśnienia" na zagranie czegokolwiek daje efekty - ale gdybym robił tą analizę ze świadomością, że wg niej będę grał - to na 95% wybrał bym bardzo złe miejsce na enter - albo nawet bym pomylił kierunek - gdyby udało się to wykorzystać - chociaż do skalpu po parę pipsów - ehhh.....

W domyśle na 3330 był sygnał na sell - bo tam mamy złamane wsparcie - i jak na razie pięknie lecimy na południe....
No pain - No gain

Zablokowany