czerwinek pisze:123 breakout na CHFJPY ,
co to oznacza, że za 3 razem ma nastąpić przebicie wsparcia ??
Trzymasz Aud/Nzd czy wywaliło Cię?
Price Action - Asmodeus8 Journal
Zobacz Wa$$kII dobrze to opisał.czerwinek pisze:123 breakout na CHFJPY ,
co to oznacza, że za 3 razem ma nastąpić przebicie wsparcia ??
http://topfxsignals.com/pl/2010/04/form ... 3-wybicie/
Miałem parę dobrych setupów na tej formacji. Ta na CHFJPY chociaż książkowa, jak widać się nie wypełniła no ale to jest rynek.
Wywaliło mnie odrazuczerwinek pisze:Trzymasz Aud/Nzd czy wywaliło Cię?

Ale wszedłem ponownie na 38.2 fibbs z najkrótszym możliwym stopem, wszedłem jeszcze w S na CADCHF i cały czas jestem w GBPJPY na razie idzie po mojemu

Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
GBP nieźle w gazie, mnie na Aud/USD na BE wywaliło, natomiast GBP/AUD zaliczyło SL. Najgorsze jest to, że człowiek widzi, że wszystkie gwiazdy nie niebie mówią i AT również, że tradu nie ma co dalej trzymać i tak w końcu opór zostanie przebity, jednak człowiek zamiast wyjść jeszcze na korekcie w dół żeby mniej stracić to jednak zalicza SL. Natomiast cieszy mnie to, że nie zwiększałem SL, kiedyś tak miałem, że zwiększałem SL i wiadomo czym to się kończyło. Teraz mam nadzieję, że w końcu, któryś trade wyjdzie i odrobię straty
Muszę być jeszcze bardziej cierpliwy i czekać na 3-5 okazji w miesiącu. Tylko człowieka boli jak widzi ile pipsów dało się wziąć na EUro i funcie a nic z tego nie wziął:) Przez to cierpliwość jest grosza i człowiek na siłe czasem szuka wejścia.
Pozdrawia i życzę wszystki cierpliwość to jest chyba najważniejsze

Pozdrawia i życzę wszystki cierpliwość to jest chyba najważniejsze

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
jako że jest to mój pierwszy post, witam wszystkich
mamło mam doświadczenia jeszcze, nawet tego dziennika nie przeczytałem w całości (jestem na 60-tej stronie
) ale udało mi się wyszukać set up na eurcad

powody za:
trend spadkowy
spadająca gwiazda na oporze
potwierdzenie przez:
ma 50,
ukryte dywergencje na rsi i stochu,
oraz fibo 38.2
przeciw:
trochę ciasno (target niebieska elipsa)
kolejny opór na dole wspomnianego pinbara (dopiero po jego przebiciu bym wchodził)
dobrze kombinuję?
mamło mam doświadczenia jeszcze, nawet tego dziennika nie przeczytałem w całości (jestem na 60-tej stronie

powody za:
trend spadkowy
spadająca gwiazda na oporze
potwierdzenie przez:
ma 50,
ukryte dywergencje na rsi i stochu,
oraz fibo 38.2
przeciw:
trochę ciasno (target niebieska elipsa)
kolejny opór na dole wspomnianego pinbara (dopiero po jego przebiciu bym wchodził)
dobrze kombinuję?

Czesc.
Czy sposób w jaki nanoszę FIBO jest odpowiedni, kiedy zaznaczać poziomy Fibonacciego od góry (0% góra, 100% dół) tak jak na poniższym wykresie, a kiedy od dołu do góry(100% góra, 0% dół) , czy zależne jest to od kierunku trendu lub innych warunków?
Czy miejsca w których robię pomiary są odpowiednie?
Pozdrawiam i dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
Czy sposób w jaki nanoszę FIBO jest odpowiedni, kiedy zaznaczać poziomy Fibonacciego od góry (0% góra, 100% dół) tak jak na poniższym wykresie, a kiedy od dołu do góry(100% góra, 0% dół) , czy zależne jest to od kierunku trendu lub innych warunków?
Czy miejsca w których robię pomiary są odpowiednie?
Pozdrawiam i dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2011, 22:09 przez Johnny, łącznie zmieniany 1 raz.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Też się zastanawiam nad tym setupem, ciężko powiedzięć nie do końca idealny pin bar ale warto obserwować tę parę. Ogólnie jakoś ten tydzień uważam, że CAD może być silny, stąd moja propozycja AUD/CAD.Bukowski pisze:mamło mam doświadczenia jeszcze, nawet tego dziennika nie przeczytałem w całości (jestem na 60-tej stronie ) ale udało mi się wyszukać set up na eurcad
Co o tym myślicie? Wygląda to na engoulfing oraz jest dużo miejsca na spadki i został przebity poziom fibo 23,6. Targetem mogą być nawet okolice 0.8540.
Tylko jakoś więcej argumentów za wejściem nie widzę. Plusem jest możliwy bardzo duży TP.
Wieczorem pozwolę sobie jeszcze wrzucić dwie inne moje propozycje.
Pozdrawiam
Mógłbyś to pokazać na wykesie? Ja nie widzę na swoim wykresie na W1 Pinbara oraz do EMA 180 też jest bardzo daleko (chociaż ja używam SMA 150).Johnny pisze:Cześć.
Czerwinek
AUD/CAD Zbliża się EMA 180, cena na nią reagowała często w przeszłości. I na tygodniowym jest tam póki co Pinbar na historycznym wsparciu. Tyle że moja opinia mało jest wiarygodna, bo to ja tu zazwyczaj pytam.
Jeszcze jedna uwaga do EUR/CAD. Na D1 jest prawie fajny Pinbar jednak na W1 jest prawie engoulfing, ale podobna sytuacja na tej parze była kilka tygodni temu