Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

bigben pisze:Moj faworyt na dzisiaj :

USD/CHF

- całkiem niezły SR
- Fibo 50 - %
- okrągła liczba
- dywergencja

Ta para wygląda jak g... przyczepione do sufitu lecz ciągle nie ma potwierdzenia na świeczkach.
No nieźle ale najfajniej by było gdyby wróciło testować 1.000
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

commax pisze:Hej Rav
bigben miał na myśli szorta... :shock: :lol:
A tak na marginesie (to też warto zapisać)TREND IS YOUR FRIEND

Pozdrawiam

Ja juz widzę ze Rav nie lubi reversali tylko "Kupić wysoko i sprzedać jeszcze wyżej" co generalnie jest ok. Mcdady tak gra i dobrze mu to wychodzi.

Nawet testowałem jego Price Behaviour, w dużym skrócie:

Patrzysz które pary silnie trenduja (z D1)
Ustalasz daily range z pierwszej godziny po otwarciu sesji (z 200 ticks)
Po przebiciu tego range trejdujesz razem z trendem z wyższego TF.

Ta da!

Proste, przyjemne i skuteczne. Zrobiłem dla nich $700 w 1,5 h . nie przyjęli mnie oczywiście. :D
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

commax zrobilbys moze filmik o tych fibo.
Nigdy nie interesowalem sie poziomami fibo i nie bardzo wiem skad u was sie biora te zgrupowania fibo. Domyslm sie ze z kilku TF ale pewny nie jestem.
Pokazalbys jak to wykreslasz. Moze pomoze to kilku osoba.

Happy trading :509:
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

ahahahahahahahahahah

Rozwaliles mnie :rofl:

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

asmo twoj cel to 100 % w rok.
Ile zlecen musisz otworzyc zeby zrobic te 100 %?

Ja tak liczylem sobie..
Postawilem sie w twojej osobie. Czyli... Tego nie , tamtego nie . Tu koslawy pinbar. A tam zle zamknelo itd.. . Wyszlo mi ze tak w roku by starczylo ze 20 zlecen na + Moze nawet troche mniej.
Ile ty ich masz na miesiac i jaki masz RR ?
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

2 - 3 na miesiac. Nie mam RR.

Nie mam pojęcia ile zleceń trzeba bedzie otworzyć. Szacuje ze nieważne jest ile "pipsow " bede kosił bo dla każdego to rzecz względna.

Liczę na średni zwrot 6% potem to juz czysta matematyka

100 + 6% = 106
106 + 6% =112.36
112.36 + 6% = 119.1016
126.2477 + 6% = 133.39
133.39 + 6% = 141.40
141.40 + 6% = 149.89
149.89 + 6% = 158.87
158.87 + 6% = 168.40
168.40 + 6% = 178.08
178.08 + 6% = 188.76
188.76 + 6% = 200.01

Awatar użytkownika
Rav
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rav »

asmodeus8 pisze:Proste, przyjemne i skuteczne. Zrobiłem dla nich $700 w 1,5 h
Ja tez poprosze :D
asmodeus8 pisze:Ja juz widzę ze Rav nie lubi reversali tylko "Kupić wysoko i sprzedać jeszcze wyżej" co generalnie jest ok. Mcdady tak gra i dobrze mu to wychodzi.
Mozna prosic cos wiecej? ;)

Awatar użytkownika
Rav
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rav »

commax pisze:Hej Rav
bigben miał na myśli szorta... Shocked Laughing
A tak na marginesie (to też warto zapisać)TREND IS YOUR FRIEND
Gdzie shorta, jak, kiedy? Mozesz wlozyc jakis wykres z narysowanym tym shortem ewentualnie?

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Rav zwroc uwage na godzine mojego wpisu i obraz ktory wrzucilem. To był potencjalny setup (calkiem niezly) na S bez potwierdzenia na swieczkach. Pozniej rynek zdecydowal sie w koncu przebic opor w gore i automatycznie setup sie zdezaktualizował.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

2 - 3 na miesiac.
Nigdy zadosc powtarzac ze powinnismy byc wybredni. U mnie narazie 1 transakcja w tym roku. Mam oddzielne konto demo ktore słuzy do wszelkich eksperymentow i widac roznice w stanie konta na korzysc tego pierwszego oczywiscie. Overtrading to jedna z głownych przyczyn niepowodzen na Foreksie. Oddzielne konto (najlepiej demo ) to dobry pomysł dla niecierpliwych ktorych paluchy swedza jesli musza długo czekac na otwarcie transakcji.

ODPOWIEDZ