Price Action - GTK Journal
- Damian_GTK
- Pasjonat
- Damian_GTK
- Pasjonat
No niestety zlecenie chociaz zapowiadalo sie idealnie, jednak nie dojdzie do skutku, gdyz cena odpalila juz zdecydowanie zbyt daleko. Tak wiec anuluje zlecenie oczekujace i czekam na dalsze okazje.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
- Damian_GTK
- Pasjonat
Tak spojrzałem na parę GBP/USD i pomyślałem że tam może warto było by złowić jakiegoś ładnego swinga
Zlecenie oczekujące:
Buy: 1,5468
SL: 1,5430
TP: jeszcze nie określony, ale raczej będzie Trailing Stops
powody ewentualnego wejścia:
- rozpoczęty trend wzrostowy na tej parze od poprzedniego tygodnia gdzie wystąpiło kilka kolejnych wyższych wierzchołków i wyższych dołków
- Odrzucenie przez pinbar strefy pomiędzy 1,5450 a 1,5475
- dojście do 78% zniesienia poprzedniego ruchu wzrostowego po czym odrzucenie poziomu
- ładny pinbar który odrzucił w/w poziomy i poszybował w górę

Zlecenie oczekujące:
Buy: 1,5468
SL: 1,5430
TP: jeszcze nie określony, ale raczej będzie Trailing Stops
powody ewentualnego wejścia:
- rozpoczęty trend wzrostowy na tej parze od poprzedniego tygodnia gdzie wystąpiło kilka kolejnych wyższych wierzchołków i wyższych dołków
- Odrzucenie przez pinbar strefy pomiędzy 1,5450 a 1,5475
- dojście do 78% zniesienia poprzedniego ruchu wzrostowego po czym odrzucenie poziomu
- ładny pinbar który odrzucił w/w poziomy i poszybował w górę

- Damian_GTK
- Pasjonat
ok po paru godzinach oczekiwania doszło do realizacji zlecenia oczekującego na GBP/USD przy poziomie 1,5468 na long. Zobaczymy co z tego będzie, narazie nie jest źle.
ponadto zastanawiam się nad wejściem w USD/JPY (sell) w okolicach poziomu 82,40 oraz AUD/USD (buy) w okolicach poziomu 1,0060. Narazie jednak nie mam sygnałów do zajęcia pozycji na tych parach. Jesteśmy jedynie przy poziomach które mogą wygenerować taki sygnał który mnie zadowoli
tak ja to widzę:

miłego dnia, happy trading
ponadto zastanawiam się nad wejściem w USD/JPY (sell) w okolicach poziomu 82,40 oraz AUD/USD (buy) w okolicach poziomu 1,0060. Narazie jednak nie mam sygnałów do zajęcia pozycji na tych parach. Jesteśmy jedynie przy poziomach które mogą wygenerować taki sygnał który mnie zadowoli

tak ja to widzę:

miłego dnia, happy trading

- Damian_GTK
- Pasjonat
GBP/USD - 1/3 pozycji zamknięta na +97p, SL przestawiony na BE i czekam na dalszy rozwój sytuacji. Szczególnie ciekawie zapowiada się godzina 10:30, kiedy to podane zostaną ważne dane z UK na temat produkcji.
Happy Trading
Happy Trading

TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
- Damian_GTK
- Pasjonat
- Damian_GTK
- Pasjonat
- Damian_GTK