FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

MajorGC pisze:
exnergy pisze:Wygląda na coś robione przez Polaków w Anglii, albo we wspolpracy z Anglikami.
I czy to zaraz musi oznaczać, że są wałem. Uwielbiam takie myślenie, tym bardziej polaków na obczyźnie.
Ostrożnym trzeba być zawsze, ale pewne zarzuty powstrzymałbym do konkretów.
To nie zarzut tylko informacja. A że w kontekście pytań - wątpliwości to możesz mieć skojarzenie takie jak napisałeś.

Szanujące się firmy podają adresy, a ten webmaster to kompletnie nic na stronie nie podał - znaczy, że to nie jest coś mega wielkiego. Skoro ktos oszczędza na stronie, to juz widać, ze nie chce za duzo kasy wkladac w interes. Stronka jest prosta, z resztą wielu takich malych brokerów ma takie proste stronki.
To wszystko moze mowic o potencjale w sensie kapitałów własnych. A jak są małe to raczej małe szanse na odzyskanie, gdyby np. coś im nie wyszło.
Taki jest tok myslenia.
A co do zarzutów- zwykle jak one sie pojawiają to juz o wlasnej kasie mozna zapomniec. Malo jest przykladów na swiecie, w Polsce, zwlaszcza na OTC, ktore daja pole do popisu boiler-room-om. ;)

Nie mowie, ze tutaj tak jest, ale żółte światełko się zapala.

Dodano po 4 minutach:
mm75 pisze:
exnergy pisze:Czy są zarejestrowani w angielskim FSA?
Nie, są w trakcie pozyskiwania licencji w BVI (British Virgin Islands). A powiązani są z brokerem FXPrimus licencjonowanym przez FSC (Financial Services Commission) na Mauritiusie.
Ogólnie warunki mają ciekawe, ale brak rejestracji u jakiegoś liczącego się regulatora to według mnie duży minus.
Patrz - widzisz warunki ciekawe, a nie zwracasz uwagi na możliwe ryzyka. Tak jakby pisać - jest potencjał na 100pipsów, ale nie ważne jest ile mogę stracić (np. 300 pipsów) ;).
Dlatego tak cięzko myslec w kategoriach realnej straty i tylko mozliwego zysku ;) - sorki na filozofowanie mnie wzielo.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

wydaje mi sie ze najwięcej do powiedzenia maja tak zwane moherowe berety :) nie założyły rachunku a najwięcej się wypowiadają, co do brokera wszystko jest ok i to opinia od 3 użytkowników nie mają problemów i jakoś wszyscy stwierdzili że nawet lepiej im się zawiera transakcje niż na dukasie wiec trzeba najpierw założyć rachunek a później opisywać a nie bawić się pro Pisowskie wypowiedzi :)
szczęśliwego nowego roku !!!!!!!!!! :DDD

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Oficjalna informacja FXSalt:

"Z dniem 1 Stycznia 2011 roku, FXSALT zamieni swój system handlowy na system ECN.

Nasza struktura notowań ulegnie zmianie. Zaproponujemy ekstremalnie niski "Spread". Jednak do każdego zamykanego zlecenia zostanie doliczona prowizja handlowa. Jej wysokość będzie zależna od wartości kontraktu.

Przykładowo zamknięcie zlecenia o wartości 1 LOT, wiązać się będzie z naliczeniem prowizji 10 Dolarów amerykańskich.

Z perspektywy Klienta suma kosztów "Spread" będzie niezmienna i utrzymana na dotychczasowym poziomie.

Wszystkie nasze działania mają na celu poprawę egzekucji wysyłanych zleceń handlowych.

Dbając o interesy własne i naszych Klientów FXSALT zachowuje pozycję Brokera z rynkową egzekucją zleceń opartą o ECN (Electronic Communication Network)."

Troche zbuzylo to moje oczekiwania, ale skoro musieli wprowadzic oplate od zlecenia to juz trudno, tylko ze teraz zdaje mi sie ze nie roznia sie chyba zbyt wiele od JadeFX. A szkoda.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Gdzie jest ta informacja. Nie widzę na mailu ani na stronie.

Jeśli spread na edku będzie 0,1-,0,5 na kablu 0,8-1,5 to ok nie zmieni się za dużo. Zobaczymy.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Otrzymalem email od goscia. Mail mysle ze byl rozsylany automatycznie do wszystkich userow. Dlaczego go nie otrzymales? Nie mam pojecia. Jak chcesz to dawaj na priv i przesle do Ciebie co otrzymalem i skad.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

no i sie stało są ECN-em gratulacje !!!!!!!!!!!

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Niby zaczeli od 1stycznia, ale zero info na ich stronie, demo wciaz dziala bez naliczania prowizji. Ehh panownie taka kwestie to mogli natychmiastowo zmienic.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Wczoraj mieli zmieniać. Nadal nic. Chyba okazało się to troszkę bardziej skomplikowane.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Jak na razie to koszty transakcyjne zwiększyły się o 0.5 pipsa.
A zapowiadali, że utrzymają średnią 1.3 pipsa.
Teraz jest średnia coś koło 1.8 i kwotowania prawie takie same jak na ECN-Premiere w FxPrimus.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Szwajcar pisze:Jak na razie to koszty transakcyjne zwiększyły się o 0.5 pipsa.
A zapowiadali, że utrzymają średnią 1.3 pipsa.
Teraz jest średnia coś koło 1.8 i kwotowania prawie takie same jak na ECN-Premiere w FxPrimus.
Tak to niestety wygląda. Jeśli chcą być konkurencyjni muszą obniżyć comission. 0,8usd i 0,5 przy większym obrocie i jest dobrze.

Na razie niestety pogorszyło się. Chyba, że rynek na razie tak chodzi...

Edit:

Podobno na razie podłączeni są do 2 dostarczycieli płynności. W przyszłym tygodniu ma to już być 9...

Spready mają pozostać 0,2 - 0,5 czyli nic ma się nie zmieniać.

Pewnie w zależności od obrotu będzie można wywalczyć mniej - czyli teoretycznie może być lepiej.

Wszystko wyjdzie w praniu. Ja na razie byłem bardzo zadowolony i wolałbym nic nie zmieniać.

ODPOWIEDZ