Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

yyy a nie jest prześwietlony cały rachunek? wydaje mi się że wszystko odblokowane i widoczne oprócz haseł do rachunku :). Są dopłaty, są wtopy tego co zarobiłem, dużo tego jest : )

A dzisiejszy odcinek sponsorują zlecenia sell na AUD USD bezmyslne z deka : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Tak sobie to u mnie dzisiaj wygląda, są ustawione na BE przy 0,9850 przechodzą na BE, w tym sensie. Jak wtopi to wtopi. Narazie -100 jest. Mam zagwostke czy AUD mi zrobi ramie w góre do najwyższego miejsca i będzie RGR inverted, czy też pierdyknie już w dół bo wygląda mi jak quasi na monthly. Poczekam zobacze. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Witam, długo mnie nie było. Sprzedaje CAD\JPY wszystko w Myfxbook a rysuneczek taki
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Tekron,

Zastanawiam się czy będziesz coś zmieniał (chodzi mi o wielkość pozycji do kapitału) czy dalej będziesz liczył na złoty strzał :)

Na blogu fxlamera pojawił się bardzo dobry wpis dotyczący profesjonalnego podejścia do gry : 6 prostych kroków…

Podrzucę nagłówki aby ewentualnie zainteresować:
- Traktuj grę na fx jak biznes, nie jak zabawę
- Wielkośc pozycji jako element zarządzania ryzykiem
- „Często” wcale nie znaczy lepiej
- Trening czyni mistrza
- Trading plan
- Czy naprawdę masz dobry powód do otwarcia pozycji?

Nie zniechęcaj się,
kombinuj, modyfikuj, poprawiaj i wyciągaj wnioski
I aby była jasność mój post nie miał na celu krytykować Twojej gry, jeszcze nie dawno w ten sam sposób grałem i naprawdę życzę Ci abyś odniósł sukces.

pozdrawiam i najlepszego w Nowym Roku
TeXs

gdyby ktoś nie wiedzał jak znaleźć bloga fxlamera
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 505#113505
wystarczy kliknąć na www w stopce

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Dzięki TeXs :)
Zawsze miło coś takiego poczytać. Fakt faktem nie próbuje już na upartego :) nie znaczy mimo wszystko że będzie łatwo. Stresu itak mam od cholery, ale lubię głowe wysilić na Forexie.

Jako demotywator Lucky shoot z dzisiaj
Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, 19:56 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

jeśli doleci do 1,3170 to tam mam zbieranie zysku i Sell 1lot z 30SL i bez ustalonego TP licze na spadki.
Obrazek

Taki jest plan, oczywiście jesli ten 1lot zacznie zarabiać powyżej 30pkt to MoveStopExpert przesunie na BE stop loss.
Obrazek

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Tekron pisze:Jako demotywator Lucky shoot z dzisiaj
Oo. No to dzisiaj mnie zawstydziłeś :D A tak serio to gratuluje wyczucia i piramidy marzenie :)

Ja budowałem dzisiaj piramidkę ( przy Twojej to piramidka) na SELL i wyszło mi po 50 pips SL na każde zlecenie. Widze że Ty nie uzywałeś SL i mam pytanko co byś zrobił jak powiedzmy przy 3 buy cena zaczeła spadać. W którym momencie bys zamknał ?

PS. Dawno Cię nie było, myślałem że zrezygnowałeś..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Przed każdym kolejnym buy czekam aż cena zacznie wracać i czy jakieś miejsce ją zatrzyma na chwile, wtedy kupuje i jak strata mi nie zjada całego zysku to trzymam. Jak zaczyna zjadać zysk z pierwszego buy to pasuje uciekać, w miare poziomów coraz łatwiej trzymać na zysku no i tak cegiełka po cegiełce :). Bywam ale zwykle czytam tylko bo mam naprawdę dużo pracy a po jestem padnięty za bardzo żeby się udzielać. Zrezygnować nie nie, za fajna sprawa. Ale bardziej jak hobby niż jak praca druga : ). Dużych wygranych życzę i pozdrawiam :)

A i jeszcze, gram na dużym levarze bo 1:500 i jak piramidka wychodzi i jest już blisko mojego TP to przywalam jak największy lot żeby skrobnąć resztki, a jeśli nie dotrze do TP to MC zadziała jako SL :) a i tak wyjdzie się na +. Z tym że ja mam lekkie podejście, nie każdy ma mocne nerwy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zmieniam oczekujący sell na 1,3190 1lot SL 20pkt TP poczekamy zobaczymy.
Obrazek

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Fajnie Tekron, że znowu jesteś z nami :)

Jeżeli chcesz wejść aż 1lotem przy tym poziomie to zweryfikuj to bardzo dokładnie:)
Zobacz, gdzie wypada 61Fibo i połówka dużej świecy na H4 i D1 tam dopiero będzie jakiś większy opór więc jeżeli chcesz iść na maksa to musisz być jak snajper z jednym pociskiem w komorze.

Narysuj na swoim wykresie i porównaj, możliwe, że wypadnie to w innym miejscu mój scr zrobiłem u fxpro.com
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ