Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Tarkin, możesz te procenty tych świeczek zobrazować na screenie ? co do nzd/usd nie boisz się że ta para porusza się jak ślimak ?

Dodano po 4 minutach:

Kolejna zmyłka na nzdusd, parametry wejścia chyba dobre, widać że PA udzie up
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Microbi pisze:Tarkin, możesz te procenty tych świeczek zobrazować na screenie ? co do nzd/usd nie boisz się że ta para porusza się jak ślimak ?
oczywiscie - w tym temacie juz była prowadzona dyskusja na temat "jak określić potwierdzenie ruchu" - wdług mnie każdy ten temat widzi inaczej bo każdy troche inaczej gra.

nzd/usd - "jak ślimak" znaczy mniej nerwowo :)
a teraz poważnie: zakres dzienny jest słaby ale zdarzają sie dosyc długi świece m15 (to chyba wynika ze słabej płynnosci) - na te poluje
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Tarkin , tam gdzie napisałeś - na tym poziomie kolor sesyjny H1 zmienia się na zielony - nie wiem co masz dokładnie na myśli, ale jak ta świeczka zaczęła się robić zielona , w dodatku jest to pierwsza świeczka od godz 00, to czy H1 nie było od razu zielona ? Chyba Cię źle zrozumiałem :-)

Dodano po 3 minutach:

Ale mam 40% bateryjki i na szybko lukam, a co do nzdusd, ta mała płynność może chyba spowodować że braknie pary do TP ? :-)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

przeczytaj wreście ten wątek do końca :)
Mike_Scofield pisze:
TARKIN pisze:szukałem na forum kreslika czy TRO
zrobił ulepszoną wersje sesyjnych świeczek jak na razie nie znalazłem
Pozostaje wiec postawić sobie poziomą linie poziome na poziomie rozpoczęciu sesji.
Zamiast rysować poziome kreski możesz zastosować dwa wskaźniki:
- SESSIONS (zmodyfikowany przez TRO i pokazujący dokładnie sesje na wykresie);
- TRO TRAINING WHEELS (ustawia się w nim dokładnie czas brokera i czas rozpoczęcia danej sesji). Po odpowiednim wpisaniu parametrów wskaźnik traktuje jako nowe "dni" sesje zaczynające się odpowiednio wg polskiego czasu:
23:00 AU
01:00 TY
09:00 LD
14:00 NY
Wskaźnik na danym wykresie pokazuje w zależności od sytuacji odpowiedni tekst:
"ONLY TRADE LONG/ SHORT" albo "WAIT".

Wtedy już nie można mieć żadnych wątpliwości czy są spełnione warunki NLA czy nie :mrgreen:
TARKIN pisze:Czy Frankfurt też mozna podłaczyć
Frankfurt olej :lol:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

wątek doczytam, a te wskaźniki hm, obczaję, to te bezpłatne ?

Dodano po 41 minutach:

kolejne wejście na usdchf

Dodano po 46 minutach:

i ładne TP :-)

Dodano po 25 minutach:

Przykład kolejny , naciągany może ale jak patrzyłem na wykres to teoretycznie niby grało, odbicie w kanale, dwie kropki, h1 była zielona itd, co o tym sadzicie ? Oczywiście nie wszedłem w pozycje i się okazało że dobrze.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:Przykład kolejny , naciągany może ale jak patrzyłem na wykres to teoretycznie niby grało, odbicie w kanale, dwie kropki, h1 była zielona itd, co o tym sadzicie ? Oczywiście nie wszedłem w pozycje i się okazało że dobrze.
a kiedy tam została przebita linia BUY ? - jak w ciagu jednej swieczki dwa razy :)
i jeszcze do tego linia sell takze przebita - nie ma chyba systemu który by sobie poradził z taka zmiennością

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

chyba na dziś koniec, bilans jak na razie na dziś 40 pips , biorąc pod uwagę że dziś z doskoku w urzędzie grałem to jest dobrze :-)

Dodano po 4 godzinach 24 minutach:

Jednak jeszcze otworzyłem 2 pozycje : kabel niestety prawie SL , edek TP 20, kabel troszkę się spóźniłem ale z drugiej strony zawsze mogło nagle wrócić ;-) ale jakbym wszedł wcześniej to 10 pips by było na kablu, jeśli grać na TP 10 jak dragon ponoć ( czytałem 2 wersje TP 20 i TP 10 ) to by weszło, na szczęście nie czekałem na kablu na SL 20 jak zobaczyłem dwie kropki niebieskie później jakie się utworzyły i PA wskazywało że cena idzie UP wyszedłem ręcznie

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

dzień dobry wszystkim - powracamy do wczorajszego tematu potwierdzeń ruchu w dobrą strone swiecy H1
sytuacja na sesji azjatyckiej z rana wygląda niezbyt ciekawie - małe zmiany w obie strony a więc ciasny SL i TP
moje dwa wejścia : - jedno TP drugie zamkniete z palca:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

No ładnie, ważne że do przodu, ja widząc co jest na sesji azjatyckiej czekam na londyn aż się rozkręci, ale rano poskalpowałem na czystym PA i 22 pips są :-)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

zastanawiam się czy nie rozszerzyć swojej wiedzy o japońska analizę formacji świecowych - cos w tym musi być - jakbym dopracował moment wejści (odległość ceny od początku świecy) na podstawie formacji świecowych to by było supper

dołączam wejście z kabla bardzo spóźnione jak bym wszedł w połowie ciała poprzedniej to by mi sie idealnie zamknęło na TP - na m5 była by cena w kanale ale na m15 idealnie nad

Dodano po 3 minutach:

my tu gadu a na franku takie klasyczne wejście było :evil:

ODPOWIEDZ