be przesuwany po iluś tam pipsach wogóle jest bezsensu jak chcesz cos w stylu BE potraktuj "Parabolic SAR" na m5 jako wskaznik kiedy przestawic na BE... z wartosciami kombinuj zacznij od 0.1 i probuj w ta albo tamta... ja stosuje SARa do ciaglego przesuwania SL i nie daje na BE ale w sumie tak teraz przemyslalem ze automatycznie w pewnym momencie SAR sam przesuwa mi na BE i nei bierze tego z powietrza...Microbi pisze:na razie jestem przekonany w 70% ze przestawianie na BE po 9 pips jest bez sensu chyba.
Never Lose Again by DRAGON33
Pieniądze są krwią tego świata...
wiem wiem zaniedlgo sie odezwa glosy ze za bardzo slodze SArowi i bedziecie mieli racje ale jesli chodzi o zabezpieczanie pozycji na BE i nie tylko, to wg mnie lepiej sie spisuje niz stala wartosc kilku pipsow wzietych niewiadomo z kad albo trailing stopHunterPL pisze:be przesuwany po iluś tam pipsach wogóle jest bezsensu jak chcesz cos w stylu BE potraktuj "Parabolic SAR" na m5 jako wskaznik kiedy przestawic na BE... z wartosciami kombinuj zacznij od 0.1 i probuj w ta albo tamta... ja stosuje SARa do ciaglego przesuwania SL i nie daje na BE ale w sumie tak teraz przemyslalem ze automatycznie w pewnym momencie SAR sam przesuwa mi na BE i nei bierze tego z powietrza...Microbi pisze:na razie jestem przekonany w 70% ze przestawianie na BE po 9 pips jest bez sensu chyba.
Dodano po 3 minutach:
to neiwiele zmieni ale coz probuj dalej... albo w pewnym momencie znajdziesz swoj sposob na BE... BE tak jak SL, TP itd nie moze byc zupelnie sztywny i musi byc dostosowywany do danej sytuacji rynkowej zmeiniajacej sie zreszta bardzo dynamicznie... oczywiscie w pewnych granicach... za duza elastycznosc to tez duży błądMicrobi pisze:Hunter spoko, generalnie ten sys traktuje jako coś dodatkowego, jestem wrogiem zbyt małych SL, i BE po 9 pips dałem tak do testów, 9 pips to byle jaki szum wycina pozycję, skłaniam się bardziej do tego że jak cena dojdzie na +10 to sl dać powiedzmy 10 pips , bo jak już jest wybicie to idzie .
Dodano po 3 minutach:
wrogowie moich przyjaciol sa moimi wrogamiMicrobi pisze: jestem wrogiem zbyt małych SL

nic dodać nic ując ( w tym systemie oczywiście)HunterPL pisze:to neiwiele zmieni ale coz probuj dalej... albo w pewnym momencie znajdziesz swoj sposob na BE... BE tak jak SL, TP itd nie moze byc zupelnie sztywny i musi byc dostosowywany do danej sytuacji rynkowej zmeiniajacej sie zreszta bardzo dynamicznie... oczywiscie w pewnych granicach... za duza elastycznosc to tez duży błąd
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
sesja azjatycka była spokojna - wiec nie widac trendu na PAHunterPL pisze:ja mysle ze dzis do 11-12 rzadnego sygnalu nie bedzie juz siedze 2 godziny czekajac na sygnal;/ myslisz tarkin ze cos do 12 sie pojawi?
pozostaje szybki skalp
jak byś się uparł to miałeś 10 pipsów na Eurousd
lub 5 pipsów na USDCHF
ale to wchodzenie jest na siłę trochę
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
no właśnie i i wiem z krótkiego dośw że takie coś kończy siętragicznie na dłuższą mete ;P no nic tak ładnie miałem ostatnie kilka dni na conajm neij 3% a dziś niesety chyba będzie 0 % chodź wydaje mi sie że coś się powoli klei na usd/chf ale czy zdąża do 12 to nie wiemTARKIN pisze:sesja azjatycka była spokojna - wiec nie widac trendu na PAHunterPL pisze:ja mysle ze dzis do 11-12 rzadnego sygnalu nie bedzie juz siedze 2 godziny czekajac na sygnal;/ myslisz tarkin ze cos do 12 sie pojawi?
pozostaje szybki skalp
jak byś się uparł to miałeś 10 pipsów na Eurousd
lub 5 pipsów na USDCHF
ale to wchodzenie jest na siłę trochę