Never Lose Again by DRAGON33
Tarkin, możesz te procenty tych świeczek zobrazować na screenie ? co do nzd/usd nie boisz się że ta para porusza się jak ślimak ?
Dodano po 4 minutach:
Kolejna zmyłka na nzdusd, parametry wejścia chyba dobre, widać że PA udzie up
Dodano po 4 minutach:
Kolejna zmyłka na nzdusd, parametry wejścia chyba dobre, widać że PA udzie up
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
oczywiscie - w tym temacie juz była prowadzona dyskusja na temat "jak określić potwierdzenie ruchu" - wdług mnie każdy ten temat widzi inaczej bo każdy troche inaczej gra.Microbi pisze:Tarkin, możesz te procenty tych świeczek zobrazować na screenie ? co do nzd/usd nie boisz się że ta para porusza się jak ślimak ?
nzd/usd - "jak ślimak" znaczy mniej nerwowo

a teraz poważnie: zakres dzienny jest słaby ale zdarzają sie dosyc długi świece m15 (to chyba wynika ze słabej płynnosci) - na te poluje
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Tarkin , tam gdzie napisałeś - na tym poziomie kolor sesyjny H1 zmienia się na zielony - nie wiem co masz dokładnie na myśli, ale jak ta świeczka zaczęła się robić zielona , w dodatku jest to pierwsza świeczka od godz 00, to czy H1 nie było od razu zielona ? Chyba Cię źle zrozumiałem
Dodano po 3 minutach:
Ale mam 40% bateryjki i na szybko lukam, a co do nzdusd, ta mała płynność może chyba spowodować że braknie pary do TP ?

Dodano po 3 minutach:
Ale mam 40% bateryjki i na szybko lukam, a co do nzdusd, ta mała płynność może chyba spowodować że braknie pary do TP ?

przeczytaj wreście ten wątek do końca 

Mike_Scofield pisze:Zamiast rysować poziome kreski możesz zastosować dwa wskaźniki:TARKIN pisze:szukałem na forum kreslika czy TRO
zrobił ulepszoną wersje sesyjnych świeczek jak na razie nie znalazłem
Pozostaje wiec postawić sobie poziomą linie poziome na poziomie rozpoczęciu sesji.
- SESSIONS (zmodyfikowany przez TRO i pokazujący dokładnie sesje na wykresie);
- TRO TRAINING WHEELS (ustawia się w nim dokładnie czas brokera i czas rozpoczęcia danej sesji). Po odpowiednim wpisaniu parametrów wskaźnik traktuje jako nowe "dni" sesje zaczynające się odpowiednio wg polskiego czasu:
23:00 AU
01:00 TY
09:00 LD
14:00 NY
Wskaźnik na danym wykresie pokazuje w zależności od sytuacji odpowiedni tekst:
"ONLY TRADE LONG/ SHORT" albo "WAIT".
Wtedy już nie można mieć żadnych wątpliwości czy są spełnione warunki NLA czy nie
Frankfurt olejTARKIN pisze:Czy Frankfurt też mozna podłaczyć
wątek doczytam, a te wskaźniki hm, obczaję, to te bezpłatne ?
Dodano po 41 minutach:
kolejne wejście na usdchf
Dodano po 46 minutach:
i ładne TP
Dodano po 25 minutach:
Przykład kolejny , naciągany może ale jak patrzyłem na wykres to teoretycznie niby grało, odbicie w kanale, dwie kropki, h1 była zielona itd, co o tym sadzicie ? Oczywiście nie wszedłem w pozycje i się okazało że dobrze.
Dodano po 41 minutach:
kolejne wejście na usdchf
Dodano po 46 minutach:
i ładne TP

Dodano po 25 minutach:
Przykład kolejny , naciągany może ale jak patrzyłem na wykres to teoretycznie niby grało, odbicie w kanale, dwie kropki, h1 była zielona itd, co o tym sadzicie ? Oczywiście nie wszedłem w pozycje i się okazało że dobrze.
a kiedy tam została przebita linia BUY ? - jak w ciagu jednej swieczki dwa razyMicrobi pisze:Przykład kolejny , naciągany może ale jak patrzyłem na wykres to teoretycznie niby grało, odbicie w kanale, dwie kropki, h1 była zielona itd, co o tym sadzicie ? Oczywiście nie wszedłem w pozycje i się okazało że dobrze.

i jeszcze do tego linia sell takze przebita - nie ma chyba systemu który by sobie poradził z taka zmiennością
chyba na dziś koniec, bilans jak na razie na dziś 40 pips , biorąc pod uwagę że dziś z doskoku w urzędzie grałem to jest dobrze
Dodano po 4 godzinach 24 minutach:
Jednak jeszcze otworzyłem 2 pozycje : kabel niestety prawie SL , edek TP 20, kabel troszkę się spóźniłem ale z drugiej strony zawsze mogło nagle wrócić ;-) ale jakbym wszedł wcześniej to 10 pips by było na kablu, jeśli grać na TP 10 jak dragon ponoć ( czytałem 2 wersje TP 20 i TP 10 ) to by weszło, na szczęście nie czekałem na kablu na SL 20 jak zobaczyłem dwie kropki niebieskie później jakie się utworzyły i PA wskazywało że cena idzie UP wyszedłem ręcznie

Dodano po 4 godzinach 24 minutach:
Jednak jeszcze otworzyłem 2 pozycje : kabel niestety prawie SL , edek TP 20, kabel troszkę się spóźniłem ale z drugiej strony zawsze mogło nagle wrócić ;-) ale jakbym wszedł wcześniej to 10 pips by było na kablu, jeśli grać na TP 10 jak dragon ponoć ( czytałem 2 wersje TP 20 i TP 10 ) to by weszło, na szczęście nie czekałem na kablu na SL 20 jak zobaczyłem dwie kropki niebieskie później jakie się utworzyły i PA wskazywało że cena idzie UP wyszedłem ręcznie
dzień dobry wszystkim - powracamy do wczorajszego tematu potwierdzeń ruchu w dobrą strone swiecy H1
sytuacja na sesji azjatyckiej z rana wygląda niezbyt ciekawie - małe zmiany w obie strony a więc ciasny SL i TP
moje dwa wejścia : - jedno TP drugie zamkniete z palca:
sytuacja na sesji azjatyckiej z rana wygląda niezbyt ciekawie - małe zmiany w obie strony a więc ciasny SL i TP
moje dwa wejścia : - jedno TP drugie zamkniete z palca:
zastanawiam się czy nie rozszerzyć swojej wiedzy o japońska analizę formacji świecowych - cos w tym musi być - jakbym dopracował moment wejści (odległość ceny od początku świecy) na podstawie formacji świecowych to by było supper
dołączam wejście z kabla bardzo spóźnione jak bym wszedł w połowie ciała poprzedniej to by mi sie idealnie zamknęło na TP - na m5 była by cena w kanale ale na m15 idealnie nad
Dodano po 3 minutach:
my tu gadu a na franku takie klasyczne wejście było
dołączam wejście z kabla bardzo spóźnione jak bym wszedł w połowie ciała poprzedniej to by mi sie idealnie zamknęło na TP - na m5 była by cena w kanale ale na m15 idealnie nad
Dodano po 3 minutach:
my tu gadu a na franku takie klasyczne wejście było