Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Pełnomocnik pisze:
nocnyjastrzab pisze:Pełnomocnik - nie chce Ci nic sugerować... ale Twoje propozycje są mocno pod prąd. Zobacz co dzieje się na większych interwałach niż h4

Kuzwa nocnyjastrzab !! pocieszny jestes... :lol:
Mówisz zebym spojżał na wyższe TF-y niz H4 - zgada. załączyłem screny z D1
zaznaczyłem ci to grubą linią co by ci ten szczegół nie umknoł :?
Pełnomocnik - ale ja na D, nie widzę żadnych sygnałów do wejścia.
Ruch zatrzymał się na S/R, może się tutaj konsolidować przez jakiś czas po czym spodziewam się dalszych spadków.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

asmodeus8 pisze:
Dobry pomysł na taki temat. Mam dwa pomysły na TP, Pierwszy to kiedy gram w konsolidacji i widzę ze cena wiele razy reagowała na jakiś opór to staje sie on moim TP . Natomiast jak widzę trend i gram jego kontynuacje. Lubię przesowac S/L i zabezpieczać profit.
[...]
Asmo - ja najczęściej gram też "do pierwszego S/R" chodź chciałbym aby moje wyjścia były bardziej efektywne. Co uważasz o teorii S. Nisona o tym, że ruch średnio trwa ok 10 dni (świec).

Z moich obserwacji na interwale dziennym wynika że często sprawdza się ta teoria. Problem polega natomiast na odróżnieniu danego trendu od korekty.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Nison mówi, że sami na oko właśnie licząc świece możemy określić czy rynek jest wykupiony bądź wyprzedany. Średni przedział to 9-13 świec, jeżeli trend tyle trwa i pojawia się formacja to może ona być respektowana.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

wygląda na reset mocnego wsparcia 23 fibo ostatniej fali i 50 fibo całego ruchu wzrostowego na deju rysuje się ładny techniczny pinbar, RSI H4 możliwe przebicie trendline, divergence.

U mine na widelcu :?: :!: :idea:

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

commax pisze:wygląda na reset mocnego wsparcia 23 fibo ostatniej fali i 50 fibo całego ruchu wzrostowego na deju rysuje się ładny techniczny pinbar, RSI H4 możliwe przebicie trendline, divergence.
ciekawa sytuacja, na H4, o ile się nie mylę, to mamy inside bar, a z tym pinem to trzeba poczekać do północy aż się wykształci cała świeczka ;)
tylko mam uwagę małą do dywergencji, chyba chodziło Ci o dywergencje na szczytach bo tak jak narysowałeś to nie widzę żadnej

edit: oczywiście chodziło mnie o divergence na dołkach ;) taka mała pomyłka ;)
Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, 19:50 przez whisper, łącznie zmieniany 1 raz.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Witaj whisper
whisper pisze:tylko mam uwagę małą do dywergencji, chyba chodziło Ci o dywergencje na szczytach bo tak jak narysowałeś to nie widzę żadnej

w poprzednim poście napisałem:
RSI H4 możliwe przebicie trendline
Na wskaźniku RSI nie narysowałem dywergencji lecz linię trendu, jej przebicie przez wskaźnik da dość mocny sygnał. Na RSI często można zaobserwować formacje których nie widać na wykresie. I ja często rysuję na nim linie trendu, wskaźnik zazwyczaj przebija linie wcześniej niż wykres. jak będzie chwila to wrzucę parę przykładów.

Albo jeden odrazu

Obrazek

Warto też obserwować USDJPY na poziomie 50% fibo ostatniego spadku. obrona tego poziomu i zdecydowany powrót na 61,8% będzie dość wymowny co do dalszych losów na tej parze. z uwagi na to że jesteśmy teraz przy minimum z 1995 roku taki rozwój sytuacji da dość mocny sygnał dla byków w postaci objęcia hossy na wykresie MN. w dłuższym terminie całkiem realne jest odwrócenie trendu spadkowego trwającego od 1998 roku. na niższych TF widać inne formacje przemawiające za takim scenariuszem jak choćby formacja spodka na D1 z charakterystyczną platformą na 50% fibo. Polecam do obserwacji.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, 21:07 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

nocnyjastrzab pisze:Pełnomocnik - ale ja na D, nie widzę żadnych sygnałów do wejścia.
:569: Pisałem wczesniej ze czekam na jakiś sensowny sygnał...
nocnyjastrząb czytaj ze zrozumieniem!!

commax pisze:wygląda na reset mocnego wsparcia 23 fibo ostatniej fali i 50 fibo całego ruchu wzrostowego na deju rysuje się ładny techniczny pinbar, RSI H4 możliwe przebicie trendline, divergence.

U mine na widelcu
hej commax

tez obserwuje EUR/CAD od wczoraj, czekalem własnie na takiego pina który sie własnie ładnie maluje...zobaczymy jak się zamknie
Jak juz pisałem wczoraj niepokoi mnie tylko ten pierwszy opór.. troche mało miejsca

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

pełnomocnik pisze:tez obserwuje EUR/CAD od wczoraj, czekalem własnie na takiego pina który sie własnie ładnie maluje...zobaczymy jak się zamknie
Jak juz pisałem wczoraj niepokoi mnie tylko ten pierwszy opór.. troche mało miejsca

Hej pełnomocnik

Widać, że sytuacja na ECAD jest dość niepewna, z naszego pinbara zaczyna się robić szpulka więc może nam się wymknąć z pod "noża" :cry: :lol: zwłaszcza że fundamenty też puki co nie przemawiają za euro. Ale zobaczymy. Jutro trochę newsów z usa i euro może się ustali jakiś kierunek.

A co powiecie na GBPCHF D1 ? 1.5600, 50% fibo, jak widać mocny S/R :?:

Obrazek :?:

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie przepadam za dawaniem sygnałów, ale to na specjalną prośbę Pełnomocnika :)

Wejście w pozycję krótką na parze Chf/Pln. Zlecenie oczekujące pod formacją objęcia bessy. Jako dodatkowe potwierdzenie poziom, oraz dywergencja.

Pierwsze wsparcie (tp) na poziomie: 3,0625, kolejne na 3,0208.

W pozycję osobiście nie wchodzę z powodu sporego spredu u swojego brokera, jeśli ktoś ma mniejszy może śmiało grać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

commax pisze: [...]

A co powiecie na GBPCHF D1 ? 1.5600, 50% fibo, jak widać mocny S/R :?:
Na Dziennym silne wsparcie, dodatkowo formacja młota, z kolei na Tygodniowym odbicie od podwójnego dna.

Pozycja naprawdę ma potencjał! Daj znać Commax czy na niej grałeś :)

ODPOWIEDZ