Witaj whisper
whisper pisze:tylko mam uwagę małą do dywergencji, chyba chodziło Ci o dywergencje na szczytach bo tak jak narysowałeś to nie widzę żadnej
w poprzednim poście napisałem:
RSI H4 możliwe przebicie trendline
Na wskaźniku RSI nie narysowałem dywergencji lecz linię trendu, jej przebicie przez wskaźnik da dość mocny sygnał. Na RSI często można zaobserwować formacje których nie widać na wykresie. I ja często rysuję na nim linie trendu, wskaźnik zazwyczaj przebija linie wcześniej niż wykres. jak będzie chwila to wrzucę parę przykładów.
Albo jeden odrazu
Warto też obserwować USDJPY na poziomie 50% fibo ostatniego spadku. obrona tego poziomu i zdecydowany powrót na 61,8% będzie dość wymowny co do dalszych losów na tej parze. z uwagi na to że jesteśmy teraz przy minimum z 1995 roku taki rozwój sytuacji da dość mocny sygnał dla byków w postaci objęcia hossy na wykresie MN. w dłuższym terminie całkiem realne jest odwrócenie trendu spadkowego trwającego od 1998 roku. na niższych TF widać inne formacje przemawiające za takim scenariuszem jak choćby formacja spodka na D1 z charakterystyczną platformą na 50% fibo. Polecam do obserwacji.

Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, 21:07 przez
commax, łącznie zmieniany 1 raz.