<kerimb> pisze:Czy testowałeś to pod względem egzekucji zleceń? Chodzi mi konkretnie o zwisy platformy, rekwoty, trade context busy itd itd ... Czy lepiej jest z REAL na DEMO czy odwrotnie? Jak reaguje broker (Twój) na takie zlecenia w przypadku rekwoty, tzn. daję np. na DEMO zlecenie i idzie na REAL i tutaj broker wywala rekwotę ... Co robi ten soft w takim przypadku? Akceptuje informację od brokera czy nie zajmuje pozycji i czeka na potwierdzenie tradera? itd itd ...
używałem z demo na real, nie miałem żdnych problemów, (zwisów ani rekwot nie doświadczyłem więc spostrzeżeń tu nie mam) zasada jest taka że skrypt sprawdza otwarte zlecenia w oknie terminal i to kopiuje,
w ustawieniach można ustawić dopuszczalną maksymalną odleglość w pipsach między otwieranym a kopiowanym zleceniem i wtedy jeśli wystąpi jakaś przeszkoda to próbuje ponownie, aczkolwiek mozna tu zdefiniować też slippage jak przy normalnym zleceniu
Można tez ustawić preferowaną ilość powtórzeń .
TP/SL też można ustawić dwojako, stała wartość w pipsach lub kopia wartośći z terminala master.
Najprościej żeby sie zapoznać wystarczy odpalić na dwóch demkach i wykonać ręczne testy.