Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

commax pisze:
RSI rysuje dive
Myślę że to jest niezłe ale ja poczekam z tym na next week..

Pozdrowionka!

PS: edek właśnie wypalił :)
Teraz to Olej wypalil ! blheheheh mam nadzieje ze Fesiek i Nocny wlasnie ciesza sie dobra jazda

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Srebro

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

asmodeus8 pisze:Jeśli jutro srebro sie wyprzeda to powstanie cos naprawdę spektakularnego.

Mimo to ze mówiłem o srebrze w superlatywach to myślę ze ta spadająca gwiazda
będzie miała klasę.

Obrazek
Asmo - gdybym był kobietą pewnie powiedziałbym:

A nie mówiłam?
:D

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Oj tam, Oj tam :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

asmodeus8 pisze:5% nice ! A ty mi mówisz ze olewam Risk : Reward, w sumie masz racje nie używam.
5% wzięło się stąd, że mając nie za wielki kapitał podniosłem Risk na wyższy by móc ustawiać stopy po 300 pipsów na weekly lub MN. W sumie nie ma tragedii. Na tak dużych stopach zawieram trady na 0.01 do 0.05 lota. Jeśli nie używasz RR to czy nie dojdzie do tego, że średni zysk będzie mniejszy od średniej straty w dłuższym terminie?

Trochę z innej beczki. Wiem, że rynek jest codziennie i stwarza nowe sytuacje ale tego tradu mi szkoda. EurUsd H4. Nie wszedłem bo zagrałem to co myślę a nie to co widzę. Koło nosa przeszedł RR 1:4 jak na tą chwilę. Szczegóły na obrazku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

asmodeus8 pisze:
commax pisze:
RSI rysuje dive

Pozdrowionka!

PS: edek właśnie wypalił :)
Teraz to Olej wypalil ! blheheheh mam nadzieje ze Fesiek i Nocny wlasnie ciesza sie dobra jazda

Happy Trading :)
Asmo - ja już wyszedłem z oleju na wsparciu oczywiście na +, ale chętnie wejdę ponownie gdy pojawi się sygnał wejścia.

Co do srebra to miałeś rację jaja trzeba mieć ze stali, trzymam pozycje któryś dzień i nie ukrywam że korciło mnie aby z niej wyjść, ale widzę teraz że wejście nie było złą decyzją :)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Co powiecie na złoto ?

Nie wziąłem trejdu ale widzę :

Mocny SR z Daily
formację
zniesienie Fibo 38 % ostatniego swingu
pinbar na H1

Jaką średnią krocząća używacie w przypadku złota ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

bigben pisze:Co powiecie na złoto ?

Nie wziąłem trejdu ale widzę :

Mocny SR z Daily
formację
zniesienie Fibo 38 % ostatniego swingu
pinbar na H1

Jaką średnią krocząća używacie w przypadku złota ?
Powiem Ci bigben, że też nad tym myślałem ale coś mnie zniechęciło aby grać na złoto. Tak jak zauważyłeś są sygnały do wejścia, ale wykres wydawał mi się zbyt "gęsty" i dlatego go nie brałem.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

commax pisze:RSI rysuje dive
Tzn. chyba masz na myśli dywergencję ? Widzę że używasz jedynego oscylatora z MT 4 do którego mam zaufanie. Prosiłbym o wyczerpujący wykład jak z niego korzystać wraz z przykładami (Asmo jestjuż przeładowany, poza tym używa Stocha) . Wiem że są conajmniej 3 sposoby jego wykorzystania ale interpretacja i odpowiednie dostrojenie i rozpatrywanie w kontekście różnych TF to moja "pięta achillesowa".
Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, 11:07 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

nocnyjastrzab pisze:Powiem Ci bigben, że też nad tym myślałem ale coś mnie zniechęciło aby grać na złoto.
Zawsze mozna poczekać na potwierdzenie na wyższym interwale. Odnośnie korzystania ze srednich kroczących (jak dobierac, jak interpretowac) to wykład jest również mile widziany, z mojej strony przynajmniej.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

bigben pisze:
commax pisze:RSI rysuje dive
Tzn. chyba masz na myśli dywergencję ? Widzę że używasz jedynego oscylatora z MT 4 do którego mam zaufanie. Prosiłbym o wyczerpujący wykład jak z niego korzystać wraz z przykładami (Asmo jestjuż przeładowany, poza tym używa Stocha) . Wiem że są conajmniej 3 sposoby jego wykorzystania ale interpretacja i odpowiednie dostrojenie to moja "pięta achillesowa".
@bigben - też używam tego wskaźnika jest prosty i bardzo lubię z niego korzystać. Jeśli wykres (RSI) przekroczy 80% oznacza to że rynek jest wykupiony i pewnie nastąpią spadki. Z kolei jeśli spadnie poniżej 20% rynek jest wyprzedany i nastąpią wzrosty.

Jeśli jednak wykres RSI nie pokrywa się z wykresem danej pary wtedy obserwujemy dywergencje.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Zapomniałem dodać, we wskaźniku wprowadzam okres 13 dni - to wszystko.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, 11:17 przez nocnyjastrzab, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ