Teraz to Olej wypalil ! blheheheh mam nadzieje ze Fesiek i Nocny wlasnie ciesza sie dobra jazdacommax pisze:
RSI rysuje dive
Myślę że to jest niezłe ale ja poczekam z tym na next week..
Pozdrowionka!
PS: edek właśnie wypalił
Happy Trading

Teraz to Olej wypalil ! blheheheh mam nadzieje ze Fesiek i Nocny wlasnie ciesza sie dobra jazdacommax pisze:
RSI rysuje dive
Pozdrowionka!
5% wzięło się stąd, że mając nie za wielki kapitał podniosłem Risk na wyższy by móc ustawiać stopy po 300 pipsów na weekly lub MN. W sumie nie ma tragedii. Na tak dużych stopach zawieram trady na 0.01 do 0.05 lota. Jeśli nie używasz RR to czy nie dojdzie do tego, że średni zysk będzie mniejszy od średniej straty w dłuższym terminie?asmodeus8 pisze:5% nice ! A ty mi mówisz ze olewam Risk : Reward, w sumie masz racje nie używam.
Asmo - ja już wyszedłem z oleju na wsparciu oczywiście na +, ale chętnie wejdę ponownie gdy pojawi się sygnał wejścia.asmodeus8 pisze:Teraz to Olej wypalil ! blheheheh mam nadzieje ze Fesiek i Nocny wlasnie ciesza sie dobra jazdacommax pisze:
RSI rysuje dive
Pozdrowionka!
Happy Trading
Powiem Ci bigben, że też nad tym myślałem ale coś mnie zniechęciło aby grać na złoto. Tak jak zauważyłeś są sygnały do wejścia, ale wykres wydawał mi się zbyt "gęsty" i dlatego go nie brałem.bigben pisze:Co powiecie na złoto ?
Nie wziąłem trejdu ale widzę :
Mocny SR z Daily
formację
zniesienie Fibo 38 % ostatniego swingu
pinbar na H1
Jaką średnią krocząća używacie w przypadku złota ?
Tzn. chyba masz na myśli dywergencję ? Widzę że używasz jedynego oscylatora z MT 4 do którego mam zaufanie. Prosiłbym o wyczerpujący wykład jak z niego korzystać wraz z przykładami (Asmo jestjuż przeładowany, poza tym używa Stocha) . Wiem że są conajmniej 3 sposoby jego wykorzystania ale interpretacja i odpowiednie dostrojenie i rozpatrywanie w kontekście różnych TF to moja "pięta achillesowa".commax pisze:RSI rysuje dive
Zawsze mozna poczekać na potwierdzenie na wyższym interwale. Odnośnie korzystania ze srednich kroczących (jak dobierac, jak interpretowac) to wykład jest również mile widziany, z mojej strony przynajmniej.nocnyjastrzab pisze:Powiem Ci bigben, że też nad tym myślałem ale coś mnie zniechęciło aby grać na złoto.
@bigben - też używam tego wskaźnika jest prosty i bardzo lubię z niego korzystać. Jeśli wykres (RSI) przekroczy 80% oznacza to że rynek jest wykupiony i pewnie nastąpią spadki. Z kolei jeśli spadnie poniżej 20% rynek jest wyprzedany i nastąpią wzrosty.bigben pisze:Tzn. chyba masz na myśli dywergencję ? Widzę że używasz jedynego oscylatora z MT 4 do którego mam zaufanie. Prosiłbym o wyczerpujący wykład jak z niego korzystać wraz z przykładami (Asmo jestjuż przeładowany, poza tym używa Stocha) . Wiem że są conajmniej 3 sposoby jego wykorzystania ale interpretacja i odpowiednie dostrojenie to moja "pięta achillesowa".commax pisze:RSI rysuje dive