Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Troche tak glupio mi bylo upierac sie przy swojej racji ,skoro ten mi na czacie napisal ze wszyscy maja tak samo a ja mam inaczej,a fibo czasem cos tam probowalam,ale jakos mi nie podchodzi,jednak wole te pivoty,wedlug mnie najskuteczniej dzialaja w stosunku do pivota tygodniowego i do jego tp.
Lekcewazyc slabszego przeciwnika, to tak jakby twierdzic, ze iskra nie jest w stanie wzniecic pozaru...
ok, a czy można np. podejrzeć właśnie ten przedział (bo np. na ff mamy pokazaną jedną wartość prognozy) bez wydawania kasy na abonamenty itd?? (chodzi mi tutaj konkretnie o Reutera)...TARKIN pisze:handel na podstawie danych makro to temat rzeka ale koledze arcio chodzi o przedział prognoz - bo co agencja czy tez bank to inne prognozy - czasami się pokrywają ale czasami są rozbieżne względem siebie i analizując prognozy poszczególnych agencji i faktycznymi wynikami można się doszukiwać tej najbardziej trafnej w danej dziedzinie.
Czym ważniejsza dana makro tym więcej "jednostek" ją przewiduje
Dzięki za odpowiedź.
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."
przekopać stronę Reutersa - może udostepniają za free - jak znajdziesz daj linkarcio pisze:ok, a czy można np. podejrzeć właśnie ten przedział (bo np. na ff mamy pokazaną jedną wartość prognozy) bez wydawania kasy na abonamenty itd?? (chodzi mi tutaj konkretnie o Reutera)...TARKIN pisze:handel na podstawie danych makro to temat rzeka ale koledze arcio chodzi o przedział prognoz - bo co agencja czy tez bank to inne prognozy - czasami się pokrywają ale czasami są rozbieżne względem siebie i analizując prognozy poszczególnych agencji i faktycznymi wynikami można się doszukiwać tej najbardziej trafnej w danej dziedzinie.
Czym ważniejsza dana makro tym więcej "jednostek" ją przewiduje
Dzięki za odpowiedź.

samemu wykupić abonament Reutersa
znaleźć kogoś kto ma / ma dojście
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Ale w dalszym ciągu będę się upierał, że prognozy i tak tu niewiele dadzą. Nawet jeśli będą z najbardziej wiarygodnego źródła na świecie. Po prostu :TARKIN pisze:handel na podstawie danych makro to temat rzeka ale koledze arcio chodzi o przedział prognoz - bo co agencja czy tez bank to inne prognozy
-prognoza nie musi być trafna ( nawet z Reutersa ),
-prognoza może być już zdyskontowana przez rynek jeszcze przed danymi,
-nawet jeśli prognoza będzie trafna, będziesz miał do niej dostęp i rynek jej wcześniej nie zdyskontuje to : nie zdążysz ze swoim zleceniem prze grubasami i cena skoczy ani się obejrzysz.
Jednym słowem nie ma co grać na dane pod prognozy tylko trzeba się chwytać sposobów np. dwa zlecenia oczekujące, dwa przeciwstawne jeszcze przed danymi...idt. A to jaka jest prognoza nie ma znaczenia.Tak jak pisaliście - to temat rzeka.
Solą życia jest kasa.
Pytanie czy prognoza nie została już zdyskontowana przez rynek daje nam powrót do "0" i robi z tego ruletkę. Możesz znać sytuację gospodarczą, możesz sam sprognozować zbliżający się odczyt, ale nigdy nie wiadomo co zrobi cena.TARKIN pisze:analiza fundamentalna to inna dziedzina, inny TF, inna strategia
Z fundamentalnego punktu widzenia dane mogą dać tylko impuls ( jeśli dane zaskoczą nawet prognozę ), a ewentualny zasięg takiego impulsu to już AT.
Solą życia jest kasa.
czytaj komunikat " Zły S/L or T/P "Hiszpan pisze:MetaTrader4 Admiral Market AS
Obecnie kurs EUR/USD wynosi 1.4031
Chce ustawić zlecenie oczekujące na sell 1.4000
Za każdy razem mam komunikat Zły S/L or T/P
Czemu się tak dzieje czy nie można dawać zleceń oczekujących na sell poniżej wartości obecnej ?
to nie oczekujące na sell 1.4000 jest złe tylko sl lub tp jakie dajesz
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Ustawiasz sellstop?
Najlepiej i najprosciej jest nacisnąć na wykresie w miejscu gdzie chcesz ustawić zlecenie oczekujące prawym przyciskiem myszki, potem HANDEL i wybierasz Buy..... lub Sell....
To takie proste potem bedzie
Pozdro
Najlepiej i najprosciej jest nacisnąć na wykresie w miejscu gdzie chcesz ustawić zlecenie oczekujące prawym przyciskiem myszki, potem HANDEL i wybierasz Buy..... lub Sell....
To takie proste potem bedzie

Pozdro
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein