Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Hiszpan pisze:Zawsze gdy kupuje jakieś zlecenie to wynik początkowy wynosi -50.Nie rozumiem dlaczego zawsze zaczynam ze stratą ?

Czy jeśli będę używał opcji zlecenie oczekujące to wyeleminuje się ten element ?
Podstawy się kłaniają. Występuje coś takiego jak spread, czyli różnica między ceną kupna (tą, po której otwierasz longi i zamykasz shorty) a ceną sprzedaży (tą, po której otwierasz shorty i zamykasz longi) - to dzięki spreadowi pozycja po otwarciu na starcie jest na minusie i nie ma tu znaczenia, czy będzie otwarta z ręki, czy przez zlecenie oczekujące. U brokerów ECN dodatkowo do kosztów transakcji dochodzi prowizja, ale za to u nich spready zwykle są niższe.

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Witam

Czy jest możliwość podglądu na wykresie wszystkich wskaźników i elementów EA podczas testowania strategi ??

Aktualnie podczas testowania, mam tylko czysty wykres podstawowy i momenty wejścia i wyjścia z rynku, dopiero gdy zakończę testowanie ukazują się wskaźniki
da się jakoś zrobić aby to było "live" ??

Awatar użytkownika
drapichrust
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drapichrust »

stworz sobie template z tymi wskaznikami i wrzuc zaraz po odpaleniu testu
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona."
- Albert Einstein

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

drapichrust pisze:stworz sobie template z tymi wskaznikami i wrzuc zaraz po odpaleniu testu
ok działa, dzięki za odpowiedź :)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Witam,

taki mały problem miałem przed chwila,jak mi wiadomo fx jest "otwarty" od 0:01 w pon do 22 w pt bodajze.Mamy poniedziałek,probowałem w Admiralu zamknac zlecenie 2-3 razy i wyskakiwało "rynek jest zamkniety",waluta to gbpusd...chwile później straciłem 10 pips...

Ktoś moze sprostować?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

"Rynek nie działa". Ktoś wyłączył handel na danym instrumencie bądź rachunku w tym czasie lub to jakiś problem techniczny - tego już nie ma jak zweryfikować, chyba, że zrobiłeś restart platformy i było to samo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

fxtedeos
Uczestnik
Uczestnik

Dzielenie/łączenie pozycji

Nieprzeczytany post autor: fxtedeos »

1. Czy można podzielić otwartą już pozycję na mniejsze i ustawić dla każdej inne parametry SL/TP?
2. Czy można połączyć otwarte już pozycje w jedną?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

zależy od brokera - od oprogramowania jakie dostarcza
podzielić na mniejsze można w MT4
złączyć się chyba nie da bo po innch cenach były otwierane - ale za to można wydać jednoczesne polecenie zamkniecia kilku / wszystkich pozycji i one sekwencyjnie się zamkną
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie można ani tego ani tego w MT4. Jak ustalasz TP i SL to jednakowe dla całej pozycji. Trzeba otworzyć kilka pozycji i ustalić oddzielne wartości dla każdej z nich.

Co do ich połączenia - tu również nie ma takiej możliwości.

Jednak jest to możliwe w JForex Dukascopy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

mój bład z tym MT4 - mozna podzielić pozycje i zamknąć jej część - ale TP i SL to tylko z "palca" wtedy
dobrze że raposo czuwa
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ODPOWIEDZ